Problemen met YouTube Music oplossen

Check de veelvoorkomende problemen met YouTube Music en de stappen die je kunt zetten om ze op te lossen. Vaak kun je een probleem oplossen door eerst de YouTube Music-app te sluiten en dan opnieuw te openen. Een volgende stap is je apparaat opnieuw opstarten.

How to use and navigate the YouTube Music App to customize your listening experience

Opmerking: Sommige YouTube Music-functies zijn niet beschikbaar voor accounts die onder toezicht staan. Hier vind je meer informatie over ouderlijk toezicht op YouTube.
Bij gebruik van YouTube Music en Chromecast

Probeer deze stappen:

• Start zowel je router als je Chromecast-apparaat opnieuw op.
  • Check of je mobiele apparaat met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als je Google Cast-apparaat.
  • Probeer te casten met een ander mobiel apparaat of andere tablet.
  • Check of je de nieuwste versie van de YouTube Music-app gebruikt. Je kunt dit makkelijk doen in de appstore van je apparaat.
  • Ga na of je Chromecast-apparaat de nieuwste firmware gebruikt.
  • Zet de 'Automatische tijdzone' in je apparaatinstellingen uit en daarna weer aan.
  • Laat je apparaat het wifi-netwerk vergeten en maak er dan opnieuw verbinding mee.
  • Verwijder de YouTube Music-app en installeer deze opnieuw.
Bij gebruik van YouTube Music en Google Home
Tip: Meer informatie over het afspelen van muziek met Google Home vind je in het Helpcentrum van Google Home.

Google Home reageert niet op spraakopdrachten

Probeer deze stappen:

• Check of je Google Home aanstaat en op een stopcontact is aangesloten.
  • Zorg ervoor dat je microfoon niet uitstaat. Tik hiervoor op de dempknop van de microfoon aan de achterkant van Google Home.
  • Check of de ring met ledstippen boven aan Google Home draait wanneer je 'Hey Google' zegt.
  • Als je Assistent andere opdrachten uitvoert, probeer dan de opdracht op een andere manier te formuleren.

Probeer deze extra stappen voor probleemoplossing als je probleem nog niet is opgelost.

Google Home speelt geen muziek af via YouTube Music

Probeer deze stappen:

De verkeerde muziek wordt afgespeeld

Probeer deze stappen:

Kan geen verbinding maken met Bluetooth
Probeer deze stappen:
  • Zorg ervoor dat het besturingssysteem van je apparaat is geüpdatet. Je kunt dit checken in je apparaatinstellingen.
  • Zorg ervoor dat de app van je hoofdtelefoon of speaker is geüpdatet.
  • Wis de cache van de YouTube Music-app. Je kunt dit doen via je apparaatinstellingen of door de YouTube Music-app te verwijderen en opnieuw te downloaden.
Kan een nummer niet afspelen en algemene afspeelproblemen

Probeer deze stappen:

• Check of je een goede data- of wifi-verbinding hebt.
    • Je wifi-verbinding moet minstens 3 Mbps bandbreedte hebben.
    • Dataverbindingen via je netwerkaanbieder moeten 3G, 4G of LTE zijn en je moet een geldig data-abonnement gebruiken. We adviseren een verbinding van minimaal 4 streepjes.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Check in de instellingen van je apparaat of er systeemupdates zijn.
  • Wis de cache van de YouTube Music-app. Je kunt dit doen via je apparaatinstellingen of door de YouTube Music-app te verwijderen en opnieuw te downloaden.
Foutmelding: 'Afspelen onderbroken omdat je account op een andere locatie wordt gebruikt'
Probeer deze stappen:
  • Onderbreek het afspelen op het ene apparaat als je probeert muziek af te spelen vanaf een ander apparaat. Je kunt op één apparaat tegelijk naar muziek luisteren.
  • Sluit YouTube Music en start het opnieuw.
De voordelen van YouTube Music Premium werken niet
Doe het volgende als je lid bent van YouTube Music Premium:
  • Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Music Premium-lidmaatschap is gekoppeld.
  • Neem contact op met support als je hulp nodig hebt met je YouTube Music Premium-voordelen.