Föräldrakontroller och inställningar

Du kan när som helst visa föräldrakontroller och andra inställningar genom att följa de här stegen:

1. Tryck på låsikonen längst ned i hörnet på en sida i appen.
  2. Lös multiplikationen eller läs och ange siffrorna som visas. Eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar .
Du kan välja vilken YouTube-upplevelse som passar familjen bäst. Läs mer om kontrollerade upplevelser på YouTube.

Ditt barn kan också hantera vissa inställningar. Läs mer.

YouTube Kids på webben har också föräldrainställningar. Läs mer.

Blockera innehåll

Anpassa innehållet i YouTube Kids-appen: Logga in i YouTube Kids-appen och blockera videor eller kanaler som du inte vill att barnet ska titta på. Läs mer.

Innehållsinställningar

Föräldrar kan välja hur innehåll ska väljas ut i appen. Om du vill använda de här innehållsinställningarna måste du skapa en profil för ditt barn.
Så här ändrar du innehållsinställningar:
  1. Tryck på låsikonen längst ned i hörnet på en sida i appen.
  2. Lös multiplikationen eller läs och ange siffrorna som visas. Eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar Settings icon.
  4. Välj barnets profil och ange lösenordet för ditt föräldrakonto.
  5. Välj Förskola, Yngre, Äldre eller Godkänn innehållet själv.

Innehållsinställningen Förskola

Innehållsinställningen Förskola (upp till 4 år) innehåller videor som främjar kreativitet, lekfullhet, inlärning och utforskande. Våra system jobbar hårt med att utesluta innehåll som inte är lämpligt för barn i förskoleålder, men alla videor har inte granskats manuellt. Om du hittar något olämpligt som vi har missat kan du blockera det eller rapportera det för en snabb granskning.  Sökning i den här inställningen är begränsad till de YouTube Kids-videor som ingår för inställningen Förskola.

Innehållsinställningen Yngre

Innehållsinställningen Yngre är lämplig för barn mellan 5 och 8 år. Här ingår innehåll som låtar, tecknat, pyssel och annat skoj som passar barn i förskoleklass och på lågstadiet. Våra system försöker utesluta innehåll som inte är lämpligt för yngre barn. Men eftersom vi inte kan granska allt innehåll manuellt, och inga automatiska system är felfria, kan det därför hända att någon video missas. Om du hittar en video som inte är lämplig för barn kan du rapportera videon så tar vi en titt på den. Sökning i den här inställningen är begränsad till de YouTube Kids-videor som ingår för inställningen Förskola och Yngre.

Innehållsinställningen Äldre

Innehållsinställningen Äldre är lämplig för barn mellan 9 och 12 år och innehåller musikvideor, spel, vetenskap och annat innehåll. Den här inställningen är tänkt för barn som kan vara redo för vuxnare innehåll som filtrerats fram bland alla videor på YouTube. Appen visar till exempel musikvideor, spelvideor och vloggar som inte visas i YouTube Kids med inställningen Yngre. Videorna och vloggarna kan innehålla explicit språk, stötande bilder, visst våld och provokativt innehåll. Med den här inställningen försöker vi utesluta barnförbjudet innehåll. Men eftersom vi inte kan granska allt innehåll manuellt, och inga automatiska system är felfria, kan det därför hända att någon video missas. Med den här inställningen finns det alltså risk för att ditt barn hittar videor som är avsedda för vuxna, och som kan innehålla nakenhet, mycket grovt språk och våld. Om du hittar en video som inte är lämplig för barn med inställningen Äldre kan du rapportera videon så tar vi en titt på den. Med sökfunktionen i den här inställningen kan barnen utforska alla YouTube Kids-videor, både för förskolebarn, yngre och äldre barn.
Obs! Klicka på respektive kort om du vill se exempel på innehåll som är tillgängligt med innehållsinställningarna Förskola, Yngre och Äldre. Du kan ändra inställningarna när du vill.
Endast godkänt innehåll

Med den här inställningen kan barnet bara titta på videor, kanaler och samlingar som du har valt ut. Samlingar är videor och kanaler som har grupperats efter ämne, till exempel vetenskap eller musik, och som har valts ut av YouTube Kids-teamen eller våra partner.

Den här inställningen är tillgänglig i alla länder/regioner där YouTube Kids finns.

YouTube Kids: How to approve what your kids can watch

Med den här inställningen kan barnet inte söka efter videor.

1. Tryck på låsikonen längst ned i hörnet på en sida i appen.
  2. Lös multiplikationen eller läs och ange siffrorna som visas. Eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj barnets profil och ange lösenordet för ditt föräldrakonto för att ändra inställningarna.
  5. Välj Endast godkänt innehåll för att aktivera inställningen.
  6. Läs igenom informationen i popup-fönstret Komma igång.
  7. Tryck på Välj.
  8. Tryck på ikonen i en samling, på en kanal eller video för att godkänna om du vill göra innehållet tillgängligt för ditt barn.
  9. Välj KLAR i den röda rutan längst ned på skärmen för att avsluta.
Obs! Du kan när som helst redigera listan över samlingar, kanaler och videor som du har godkänt genom att trycka på Hantera under inställningen Endast godkänt innehåll. När du godkänner innehåll kan du förhandsgranska barnets upplevelse genom att trycka på FÖRHANDSGRANSKA. Du kan också inaktivera Endast godkänt innehåll när som helst genom att återgå till inställningarna.
Inaktivera sökning

Om du vill att ditt barn bara ska ha tillgång till en begränsad uppsättning videor inaktiverar du sökfunktionen.

När sökfunktionen är inaktiverad kan ditt barn inte söka efter videor. Ditt barn kan då bara se videor och kanaler som har godkänts av YouTube Kids.

När sökfunktionen är aktiverad kan ditt barn söka bland de miljontals videor som finns i YouTube Kids efter nya videor som de är intresserade av.

Obs! Tänk på att det alltid finns risk för att ditt barn ändå hittar något som kanske är olämpligt att titta på. Du kan rapportera det här innehållet så tar vi en titt på det.

Du kan inaktivera sökfunktionen genom att ställa in Tillåt sökning på Av i Inställningar .

Om du inaktiverar sökfunktionen rensas appens visnings- och sökhistorik. Rekommenderade videor och TItta igen återställs också. Läs mer om sökningar i YouTube Kids.

Rensa visnings- och sökhistoriken

Så här rensar du visnings- och sökhistoriken och återställer videor under Rekommenderat och Titta igen:

1. Tryck på Rensa historik.
  2. Spara ändringarna genom att välja OK.
Pausa visnings- och sökhistoriken

När du aktiverar Pausa historiken slutar appen YouTube Kids att använda sig av videor du tittar på eller söker efter för Rekommenderade videor och Titta igen. Om du vill aktivera Pausa historiken ändrar du Pausa historiken till i föräldrainställningarna.

1. Välj barnets profil.
  2. Aktivera Pausa historiken.
YouTube Premium

YouTube Premium-medlemskap

Läs igenom informationen om YouTube Premium-medlemskapet som är kopplat till YouTube Kids-appen på den här enheten. Du kan även ta bort YouTube Premium från YouTube Kids-appen på den här sidan genom att trycka på knappen Ta bort från app. Därmed tas även alla nedladdade YouTube-videor bort på din enhet.

Obs! Om du tar bort ditt YouTube Premium-konto från YouTube Kids-appen innebär det inte att kontot tas bort från enheten (du kan vara inloggad i andra Google-appar på den här enheten).

I bakgrunden och offline

Tryck på Uppspelning i bakgrunden om du vill konfigurera YouTube Kids-appen till att spela upp videor medan andra appar används eller när skärmen är avstängd.

Aktivera nedladdningar och spara en lista med upp till 24 videor per profil. Du kan titta på nedladdade videor när du inte är ansluten till internet. Vilka nedladdade videor som väljs ut av appen bland rekommenderade videor baseras på din användningshistorik. Om vi inte har tillräcklig information baseras det på vad som är populärt på YouTube Kids. Nedladdade videor uppdateras automatiskt en gång per dygn. Med inställningen Spara bara via Wi-Fi kan du spara mobildata genom att hindra appen från att ladda ned nya videor offline medan du är ansluten till mobildata.

Ändra lagringsgränsen och ange kvaliteten som ska användas för nedladdningar. Videor med lägre kvalitet tar upp mindre utrymme på enheten men de kanske inte spelas upp med bra skärpa.