Ouderlijk toezicht en instellingen voor ouders

De volgende stappen geven je op elk gewenst moment toegang tot ouderlijk toezicht en andere instellingen:

1. Tik op het hangslotpictogram onderaan een willekeurige pagina in de app.
  2. Los de som op of voer de getallen in die verschijnen. Je kunt ook je persoonlijke toegangscode invoeren.
  3. Selecteer Instellingen .

Sommige instellingen kunnen ook door je kind worden beheerd. Meer informatie

Instellingen voor ouders zijn ook beschikbaar voor YouTube Kids op het web. Meer informatie

Content blokkeren

Je kunt aanpassen welke content in de YouTube Kids-app wordt getoond. Dit doe je door in te loggen en video's en kanalen te blokkeren die je niet geschikt vindt voor je kind. Meer informatie

Contentinstellingen

Ouders kunnen kiezen hoe content in de app wordt geselecteerd. Je kunt deze contentinstellingen alleen gebruiken wanneer je een profiel voor je kind hebt ingesteld.
Je kunt de contentinstellingen als volgt aanpassen:
  1. Tik op het hangslotpictogram onderaan een willekeurige pagina in de app.
  2. Los de som op of voer de getallen in die verschijnen. Je kunt ook je persoonlijke toegangscode invoeren.
  3. Selecteer Instellingen Settings icon.
  4. Selecteer het profiel van je kind en voer het wachtwoord van je ouderaccount in.
  5. Selecteer Peuters/kleuters, Jonger, Ouder of Zelf content goedkeuren.

Contentinstelling Peuters/kleuters

Bij de contentinstelling Peuters/kleuters zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters/kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of markeren voor een snelle beoordeling.  Bij deze instelling is de zoekfunctie beperkt tot de YouTube Kids-video's die in de contentinstelling 'Peuters/kleuters' zijn opgenomen.

Contentinstelling Jonger

De instelling Jonger is bedoeld voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar en omvat liedjes, tekenfilms, knutselactiviteiten en andere content die interessant is voor peuters, kleuters en kinderen in de eerste groepen van de basisschool. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle content handmatig beoordelen en geen enkel geautomatiseerd systeem is perfect. Het kan dus gebeuren dat we sommige ongeschikte video's over het hoofd zien. Als je een video vindt die niet geschikt is voor kinderen, kun je de video melden zodat we deze snel kunnen beoordelen. Bij deze instelling is de zoekfunctie beperkt tot de YouTube Kids-video's die in de contentinstelling 'Peuters/kleuters' en 'Jonger' zijn opgenomen.

Contentinstelling Ouder

De instelling Ouder is gemaakt voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar en biedt extra video's over muziek, games, wetenschap en meer. Deze instelling is bedoeld voor oudere kinderen die klaar zijn voor meer volwassen content die is geselecteerd uit het bredere aanbod van video's op YouTube. De app toont bijvoorbeeld muziekvideo's, gamingvideo's en vlogs die niet in YouTube Kids worden weergegeven wanneer de contentinstelling Jonger is ingeschakeld. Het taalgebruik en de beelden kunnen explicieter zijn en de video's kunnen geweld of suggestieve content bevatten. Bij deze instelling wordt geprobeerd niet-gezinsvriendelijke content uit te sluiten, maar we kunnen niet alle content handmatig beoordelen en geen enkel geautomatiseerd systeem is perfect. Het kan dus gebeuren dat we sommige ongeschikte video's over het hoofd zien. Als deze instelling actief is, kan je kind video's tegenkomen die meer gericht zijn op volwassenen en die naaktheid, aanstootgevend taalgebruik en geweld bevatten. Als je bij de instelling Ouder een video vindt die niet geschikt is voor kinderen, kun je die melden zodat we deze snel kunnen beoordelen. Je kind kan met deze instelling alle YouTube Kids-video's bekijken, dus zowel die voor jongere kinderen als die voor oudere kinderen.
Opmerking: Je kunt een voorbeeld zien van het soort content dat in de contentinstellingen Peuters/kleuters, Jonger en Ouder beschikbaar is wanneer je op de kaart klikt. Je kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen.

Alleen goedgekeurde content

Bij deze instelling kan je kind alleen video's, kanalen en collecties bekijken die je handmatig hebt geselecteerd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Ze worden uitgekozen door de YouTube Kids-teams of onze partners.

Deze instelling is beschikbaar in alle landen waar YouTube Kids beschikbaar is.

YouTube Kids: How to approve what your kids can watch

Bij deze instelling kan je kind niet naar video's zoeken.

1. Tik op het hangslotpictogram onderaan een willekeurige pagina in de app.
  2. Los de som op of voer de getallen in die verschijnen. Je kunt ook je persoonlijke toegangscode invoeren.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer het profiel van je kind en voer het wachtwoord van je ouderaccount in om de instellingen te wijzigen.
  5. Selecteer Alleen goedgekeurde content om deze instelling in te schakelen.
  6. Controleer de informatie in de pop-up 'Aan de slag'.
  7. Selecteer STARTEN.
  8. Tik op het pictogram bij een collectie, kanaal of video om content goed te keuren die je beschikbaar wilt maken voor je kind.
  9. Selecteer GEREED in het rode vak onder aan het scherm om dit menu af te sluiten.
Opmerking: Je kunt de lijst met goedgekeurde collecties, kanalen en video's op elk gewenst moment bewerken door op Beheren te tikken onder de instelling 'Alleen goedgekeurde content'. Terwijl je content goedkeurt, kun je een voorbeeld bekijken van wat je kind te zien krijgt door op VOORBEELD te tikken. Je kunt 'Alleen goedgekeurde content' ook op elk gewenst moment uitschakelen door terug te gaan naar 'Instellingen'.
De zoekfunctie uitschakelen

Je kunt de zoekfunctie uitschakelen om te beperken welke video's je kind te zien krijgt.

Als de zoekfunctie is uitgeschakeld, kan je kind niet naar video's zoeken en is je kind beperkt tot video's van een reeks kanalen die door YouTube Kids zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

Als de zoekfunctie is ingeschakeld, kan je kind naar nieuwe en interessante video's zoeken tussen de miljoenen video's die in de YouTube Kids-app beschikbaar zijn.

Opmerking: Je kind kan altijd een video tegenkomen die jij niet geschikt vindt. Je kunt de content melden zodat we deze snel kunnen beoordelen.

Je kunt de zoekfunctie Uitschakelen met de schakelaar in Instellingen .

Als je de zoekfunctie uitschakelt, wordt de kijk- en zoekgeschiedenis van de app gewist. Aanbevolen video's en Nog een keer kijken worden gereset. Bekijk meer informatie over de zoekfunctie van YouTube Kids.

Kijk- en zoekgeschiedenis wissen

Ga als volgt te werk om de kijk- en zoekgeschiedenis te wissen en Aanbevolen video's en Nog een keer kijken te resetten:

1. Tik op Geschiedenis wissen.
  2. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.
Kijk- en zoekgeschiedenis onderbreken

Wanneer je 'Geschiedenis onderbreken' inschakelt, gebruikt de YouTube Kids-app zoekwoorden en bekeken video's niet langer als input voor Aanbevolen video's en Nog een keer kijken. Je kunt 'Geschiedenis onderbreken' inschakelen door de schakelaar naast Geschiedenis onderbreken in 'Instellingen voor ouders' op Aan te zetten.

1. Ga naar Instellingen voor ouders.
  2. Selecteer Geschiedenis onderbreken om de geschiedenis in of uit te schakelen.
YouTube Premium

YouTube Premium-lidmaatschap

Hier kun je de gegevens bekijken van het YouTube Premium-lidmaatschap dat is gekoppeld aan de YouTube Kids-app op dit apparaat. Je kunt op deze pagina ook YouTube Premium verwijderen uit de YouTube Kids-app door op de knop Verwijderen uit app te tikken. Hiermee worden ook alle gedownloade YouTube-video's verwijderd van het apparaat.

Opmerking: Wanneer je je YouTube Premium-account uit de YouTube Kids-app verwijdert, wordt het account niet van het apparaat verwijderd (je kunt ingelogd zijn bij andere Google-apps op het apparaat).

Achtergrond en downloads

Tik op Afspelen op de achtergrond om video's uit de YouTube Kids-app te laten doorspelen terwijl je andere apps gebruikt of wanneer het scherm uit is.

Schakel downloads in om een lijst van maximaal 24 video's per profiel op te slaan, zodat je deze kunt bekijken wanneer je geen internetverbinding hebt. Gedownloade video's worden door de app geselecteerd uit de aanbevolen video's (op basis van je gebruiksgeschiedenis). Als we niet over voldoende informatie beschikken, wordt er een selectie gemaakt uit populaire video's op YouTube Kids. De gedownloade video's worden elke 24 uur geüpdatet. Met de instelling Alleen downloaden via wifi kun je mobiel datagebruik beperken. De app downloadt dan geen nieuwe video's wanneer je bent verbonden met het mobiele netwerk.

Stel de opslaglimiet en videokwaliteit voor downloads in. Over het algemeen nemen video's van een lagere kwaliteit minder ruimte in op je apparaat, maar de afspeelkwaliteit is dan ook lager.