YouTube Kids ‐profiilien lapsilukkotoiminnot ja asetukset

YouTube Kids on turvallisempi ja yksinkertaisempi kokemus lapsille. Tarjolla on erilaisia säätimiä ja asetuksia, joiden avulla voit valvoa lapsen katselukokemusta.

Huom. Ohjekeskuksesta saat lisätietoja valvottujen käyttökokemusten lapsilukkotoiminnoista ja asetuksista.

Lapsilukkotoimintojen ja asetusten muuttaminen

Voit muuttaa näitä asetuksia useilla eri tavoilla. Kun luot Google-tilin lapsellesi, voit ottaa lapsilukon käyttöön YouTube Kidsissä Family Linkin kautta. Kun luot lapselle YouTube Kids ‐profiilin, voit ottaa lapsilukon käyttöön YouTubessa ja YouTube Kidsissä.

Lapsilukon ja asetusten käyttäminen YouTube Kidsissä

Näin tarkistat YouTube Kids ‑profiilien lapsilukkotoiminnot ja asetukset YouTube Kidsissä:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
Huom. Joitakin laiteasetuksia voi muuttaa valitsematta lapsen profiilia. Näitä ovat esimerkiksi striimaus ja oma tunnuskoodi.

YouTube-asetusten käyttäminen linkitetyllä vanhemman tilillä

Näin tarkistat YouTube Kids ‑profiilien lapsilukkotoiminnot ja asetukset YouTuben asetuksista:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
    1. Tietokoneella valitse "Vanhempien asetukset" ‐kohdan vierestä Muokkaa lapsen asetuksia.

Family Link ‑sovelluksen käyttäminen

Näin tarkistat YouTube Kids ‑profiilien lapsilukkotoiminnot ja asetukset Family Linkin kautta:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Muuta YouTube Kidsin asetuksia YouTube Kidsin asetukset ‐kohdassa.

Lapsilukkotoimintojen ja asetusten muuttaminen

Voit rajata YouTube Kidsin käyttökokemuksen yksityiskohtaisesti säätämällä yksittäisiä lapsilukkotoimintoja ja asetuksia. Lapsilukon ja asetusten kautta sinulla on seuraavat mahdollisuudet:

Sisällön estäminen tai jakaminen

Sisällön estäminen:

YouTube Kids: Videoiden estäminen

Sisällön jakaminen: Kirjaudu Google-tilillesi, niin voit jakaa YouTube-videoita ja ‑kanavia lasten linkitetyille tileille.

Huom. Et voi jakaa lapsellesi livevideoita, ikärajoitettuja videoita tai ostettua sisältöä. Videoihin ei myöskään saa sisältyä maksullista tuotesijoittelua.

Sisällön jakaminen YouTubesta lapsen YouTube Kidsiin

Lapsen sisältötason asetusten muuttaminen
Vanhemmat voivat päättää, millaista sisältöä YouTube Kidsiin valitaan.

Voit valita sisältötason lapsen YouTube Kids ‑profiilille YouTube Kidsistä seuraavasti:

Huom. YouTube Kids ‑sovelluksessa valitsemasi asetuksen mukaisen sisällön lisäksi lapsi voi katsoa sisältöä, jonka jaat hänelle YouTubesta.
  1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsen profiili ja lisää vanhemman tilin salasana.
  5. Valitse Päiväkoti-ikäiset, Esikouluikäiset, Kouluikäiset tai Hyväksy sisältö itse.

Valitse lapselle sisältötason asetus YouTubessa seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Avaa YouTube Kids ‑asetukset ja valitse Sisältöasetukset-kohdasta MUOKKAA.
    • Huom. Jos haluat valita sisältöasetukseksi Hyväksy sisältö itse, sinun on käytettävä YouTube Kids ‐sovellusta.

Jos ylläpidät lapsen Google-tiliä Family Linkin kautta, voit valita sisältötason asetuksen Family Link ‑sovelluksella näin:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Avaa "YouTube Kids ‑asetukset" ja valitse lapsen YouTube Kidsin sisältötaso.
Huom. Näet tiedot kullakin sisältöasetuksella näkyvästä sisällöstä klikkaamalla tai napauttamalla sisältötason nimeä. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa.
Vain hyväksytty sisältö

Tällä asetuksella lapsi voi katsoa vain sinun valitsemiasi videoita, kanavia ja kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden, kuten tieteen tai musiikin, mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Niiden valinnasta huolehtivat YouTube Kidsin tiimit tai kumppanit.

Tällä asetuksella lapsi ei voi hakea videoita YouTube Kidsissä.

YouTube Kids: Sisällön hyväksyminen lasten katsottavaksi

Näin valitset lapsen sisältöasetukseksi "Hyväksy sisältö itse":

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus lapsen laitteella.
  2. Napauta sovelluksen alakulmasta lukkokuvaketta .
  3. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse lapsen profiili ja lisää vanhemman tilin salasana.
  6. Valitse MUOKKAA ASETUKSIA.
  7. Laita päälle Hyväksy sisältö itse ‐asetus.
  8. Lue ponnahdusikkunan ohjeet.
  9. Napauta Valitse.
  10. Hyväksy sisältöä napauttamalla lapselle sallittavien kokoelmien, kanavien ja videoiden ‐kuvaketta.
  11. Poistu valitsemalla punainen VALMIS-ruutu näytön alareunasta.
Huom. Voit muokata hyväksymiesi kokoelmien, kanavien ja videoiden listaa milloin tahansa valitsemalla "Vain hyväksytty sisältö" ‑asetuksen alta Hallinnoi. Hyväksyessäsi sisältöä voit esikatsella sitä napauttamalla kohtaa ESIKATSELU. Voit poistaa "Vain hyväksytty sisältö" ‑valinnan asetuksista milloin tahansa.
Haun ottaminen pois päältä

Voit rajoittaa lapselle näkyviä videoita YouTube Kidsissä ottamalla haun pois päältä.

Kun haku on pois päältä, lapsi ei voi hakea videoita. Sen sijaan hän voi katsoa vain YouTube Kidsin tarkastamia videoita ja kanavia. Lue lisää YouTube Kidsin hakutoiminnosta

Ota haku pois päältä valitsemalla Asetukset ja vaihtamalla Haku-asetukseksi Pois päältä.

Jos otat haun pois päältä, lapsen YouTube Kids ‐profiilin katselu- ja hakuhistoria tyhjennetään. Myös videosuositukset ja Katso uudestaan ‑osion videot nollataan.

Lapsen katseluhistorian tarkistaminen

Näet lapsen katseluhistorian YouTube Kidsin Katso uudestaan ‐osiosta.

Tee näin lapsen mobiililaitteella tai tabletilla:

• Valitse aloitusnäytön yläreunasta Katso uudestaan .

Tee näin lapsen tietokoneella:

• Mene Katso uudestaan ‑videoihin valitsemalla lapsen profiilikuvan näytön yläreunasta.

Huom. Katso uudestaan ‑kohdassa näkyvät vain kyseisellä laitteella YouTube Kidsissä katsotut videot.

Historiatietojen tyhjentäminen

Voit tyhjentää lapsen tilin haku- ja katseluhistorian kaikilta hänen linkitetyiltä laitteiltaan. Tee YouTubessa näin:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Valitse Tyhjennä historia.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla TYHJENNÄ.

Voit myös tyhjentää lapsen historiatiedot sekä nollata videot YouTube Kidsin Suositukset- ja Katso uudestaan ‐kohdista. Tee näin:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsen profiili ja lisää vanhemman tilin salasana.
  5. Valitse Tyhjennä historia.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK.
Automaattisen toiston poistaminen käytöstä

Voit estää automaattisen toiston lapselta valitsemalla Automaattinen toisto pois päältä ‑asetuksen. Tämän asetuksen ollessa käytössä lapsi ei voi laittaa automaattista toistoa päälle.

Näin laitat automaattisen toiston pois päältä lapselta YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Automaattinen toisto pois päältä ‑asetus päälle.
Katseluhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Voit halutessasi estää uusien videokatselujen käytön videosuositusten perusteena. Kun katseluhistorian tallentaminen on keskeytetty, uusia videokatseluja ei myöskään enää huomioida videosuositusten ja Katso uudestaan ‐kohdan videoiden valinnassa.

Näin keskeytät lapsen katseluhistorian tallentamisen YouTube Kidsissä:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsen profiili ja lisää vanhemman tilin salasana.
  5. Laita Keskeytä katseluhistoria ‐asetus päälle.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Näin keskeytät lapsen katseluhistorian tallentamisen YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Keskeytä katseluhistoria ‐asetus päälle.
Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Kun hakuhistorian tallentaminen on keskeytetty, uusia hakuja ei enää huomioida YouTube Kidsissä videosuositusten valinnassa.

Näin keskeytät lapsen hakuhistorian tallentamisen YouTube Kidsissä:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsen profiili ja lisää vanhemman tilin salasana.
  5. Laita Keskeytä hakuhistoria ‐asetus päälle.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Lapsen hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Keskeytä hakuhistoria ‐asetus päälle.

YouTube Premium

YouTube Premium ‑jäsenyydestä on useita hyötyjä YouTube Kidsissä. Sinä ja lapsesi voitte esimerkiksi katsoa videoita YouTube Kidsissä ilman maksettuja mainoksia.

Saatte käyttöönne myös lataukset ja taustakuuntelun. Lue lisää näistä asetuksista