Ouerkontroles en -instellings vir YouTube Kids-profiele

YouTube Kids bied ’n veiliger en eenvoudiger ervaring vir kinders Daar is verskeie kontroles en instellings waarmee jy hul kykreis kan lei.

Let wel: Kry meer inligting in ons hulpsentrum as jy meer oor ouerkontroles en -instellings vir ervarings onder toesig te wete wil kom.

Bestuur ouerkontroles en -instellings

Jy kan hierdie kontroles op verskeie maniere bestuur. Wanneer jy ’n Google-rekening vir jou kind opstel, kan jy ouerkontroles vir YouTube Kids-ervaring opstel deur Family Link. Wanneer jy ’n YouTube Kids-profiel vir jou kind opstel, kan jy ouerkontroles deur YouTube en YouTube Kids opstel.

Gebruik ouerkontroles en -instellings op YouTube Kids

Jy kan ouerkontroles en -instellings vir YouTube Kids-profiele vanuit YouTube Kids bekyk:

1. Kies die slot in die hoek van jou skerm.
  2. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  3. Kies Instellings .
Let wel: Daar is sommige toestelinstellings, soos Saai Uit en Pasmaak Wagkode wat jy kan verander sonder om jou kind se profiel te kies.

Gebruik jou gekoppelde ouerrekening se YouTube-instellings

Om ouerkontroles en -instellings vir YouTube Kids-profiele vanuit jou YouTube-instellings te bekyk:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
    1. Kies Bestuur instellings vir jou kinders, langs “Ouerinstellings” as jy op ’n rekenaar is.

Gebruik die Family Link-app

Om ouerkontroles en -instellings vir YouTube Kids-profiele vanuit Family Link te bekyk:

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  4. Verander jou YouTube Kids-instellings onder “YouTube Kids-instellings”.

Verander spesifieke ouerkontroles en -instellings

Jy kan die YouTube Kids-ervaring vir jou kind pasmaak deur spesifieke ouerkontroles en -instellings te verstel. Met hierdie kontroles en instellings kan jy:

Blokkeer of deel inhoud

Blokkeer inhoud:

YouTube Kids: Hoe om video's te blokkeer

Deel inhoud: Meld by jou Google-rekening aan om video’s en kanale vanaf YouTube met jou gekoppelde kinderrekeninge te deel.

Let wel: Jy kan nie video’s wat regstreeks is, ’n ouderdomsbeperking het, of gekoopte inhoud bevat met jou kind deel nie. Die video’s moet ook nie betaalde produkplasing insluit nie.

Deel inhoud van YouTube af na jou kind se YouTube Kids-ervaring

Verander jou kind se inhoudvlakinstellings
Ouers kan kies hoe inhoud in YouTube Kids gekies sal word.

Verander die inhoudvlakinstelling vir jou kind se YouTube Kids-profiel vanuit YouTube Kids:

Let wel: Buiten die inhoudinstelling wat jy vir jou kind kies, sal enige inhoud wat jy van YouTube af met hulle deel ook in YouTube Kids beskikbaar wees.
  1. Kies die slot in die hoek van jou skerm.
  2. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  3. Kies Instellings .
  4. Kies jou kind se profiel en voer jou ouerrekeningwagwoord in.
  5. Kies Voorskools, Jonger, Ouer of Keur self inhoud goed.

Verander jou kind se inhoudvlakinstelling vanuit YouTube:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
  5. Kies jou kind se profiel of rekening.
  6. Kies WYSIG langs “Inhoudinstellings” onder “YouTube Kids-instellings”.
    • Let wel: As jy hul inhoudinstelling na Keur self inhoud goed wil verander, moet jy die YouTube Kids-app gebruik om hierdie verandering aan te bring.

As jy jou kind se Google-rekening met Family Link bestuur, kan jy ook hul inhoudvlakinstelling vanuit die Family Link-app verander:

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  4. Verander jou kind se inhoudvlakinstelling vir YouTube Kids onder “YouTube Kids-instellings”.
Let wel: Jy sal ’n voorskou van inhoud kry wat in elke inhoudinstelling beskikbaar is wanneer jy op die inhoudinstelling se naam klik of tik. Jy kan hierdie instellings enige tyd verander.
Slegs goedgekeurde inhoud

In hierdie instelling kan jou kind slegs video’s, kanale en versamelings kyk wat jy met die hand uitgesoek het. Versamelings is video’s en kanale wat volgens onderwerpe, byvoorbeeld wetenskap en musiek, gegroepeer is en wat deur die YouTube Kids-spanne of ons vennote uitgesoek is.

In hierdie instelling kan jou kind nie vir enige video’s in YouTube Kids soek nie.

YouTube Kids: Hoe om dit wat jou kinders kan kyk, goed te keur

Om jou kind se inhoudinstelling na “Keur self inhoud goed” te verander:

1. Maak die YouTube Kids-app op jou kind se toestel oop.
  2. Tik op die slotikoon in die onderste hoek van enige bladsy in die app.
  3. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  4. Kies Instellings .
  5. Kies jou kind se profiel en voer jou ouerrekeningwagwoord in.
  6. Kies WYSIG INSTELLINGS.
  7. Kies Keur self inhoud goed om dit aan te skakel.
  8. Gaan die inligting in die “Beginnergids”-opspringer na.
  9. Tik op Kies.
  10. Tik op op enige versameling, kanaal of video om inhoud goed te keur wat jy aan jou kind beskikbaar wil stel.
  11. Kies KLAAR in die rooi blokkie onderaan die skerm om uit te gaan.
Let wel: Jy kan enige tyd die lys versamelings, kanale en video’s wat jy goedgekeur het, wysig deur op Bestuur onder die “Slegs goedgekeurde inhoud”-instelling te tik. Terwyl jy inhoud goedkeur, kan jy ook ’n voorskou kry van hoe jou kind se ervaring sal wees deur op VOORSKOU te tik. Jy kan ook enige tyd na Instellings teruggaan om “Slegs goedgekeurde inhoud” af te skakel.
Skakel soektog af

Jy kan jou kind tot ’n kleiner stel video’s in YouTube Kids beperk deur die soekkenmerk af te skakel.

As die soekkenmerk afgeskakel is, kan jou kind nie na video’s soek nie. Jou kind sal ook beperk word tot video’s en kanale wat deur YouTube Kids geverifieer is. Kom meer te wete oor Soek in YouTube Kids

Skakel Soek af in Instellings om die soekkenmerk af te skakel.

As jy Soek afskakel, word die kyk- en soekgeskiedenis vir jou kind se YouTube Kids-profiel skoongemaak. Aanbeveelde video’s en Kyk dit weer sal ook teruggestel word.

Gaan jou kind se kykgeskiedenis na

Jy kan jou kind se kykgeskiedenis vir YouTube Kids in Kyk dit weer nagaan.

Op jou kind se mobiele toestel of tablet:

• Tik op Kyk dit weer  boaan die tuisskerm.

Op jou kind se rekenaar:

• Kies jou kind se profielfoto in die boonste hoek van die skerm om die Kyk dit weer-video’s te sien.

Let wel: Net video’s wat op daardie toestel in YouTube Kids gekyk is, sal in Kyk dit weer verskyn.

Vee geskiedenis uit

Jy kan die kyk- en soekgeskiedenis vir jou kind se rekening op al hulle gekoppelde toestelle vanuit YouTube uitvee:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
  5. Kies jou kind se profiel of rekening.
  6. Kies Vee geskiedenis uit.
  7. Kies VEE UIT om jou veranderinge te stoor.

Jy kan ook jou kind se geskiedenis uitvee, en video’s in Aanbevole en Kyk dit weer vanuit YouTube Kids terugstel:

1. Kies die slot in die hoek van jou skerm.
  2. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  3. Kies Instellings .
  4. Kies jou kind se profiel en voer jou ouerrekeningwagwoord in.
  5. Kies Vee geskiedenis uit.
  6. Kies OK om jou veranderinge te stoor.
Skakel outospeel af

Jy kan Deaktiveer outospeel kies om Outospeel vir jou kind af te skakel. Jou kind kan nie Outospeel aanskakel wanneer hierdie instelling aan is nie.

Om Outospeel vir jou kind op YouTube te deaktiveer:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
  5. Kies jou kind se profiel of rekening.
  6. Skakel Deaktiveer Outospeel aan.
Onderbreek kykgeskiedenis
Jy kan keer dat nuwe videokyke as tekens gebruik word om ander video’s aan te beveel. As kykgeskiedenis onderbreek word, sal dit ook keer dat nuwe videokyke as tekens vir Aanbeveelde video’s en Kyk dit weer gebruik word.

Om jou kind se kykgeskiedenis vanuit YouTube Kids te onderbreek:

1. Kies die slot in die hoek van jou skerm.
  2. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  3. Kies Instellings .
  4. Kies jou kind se profiel en voer jou ouerrekeningwagwoord in.
  5. Skakel Onderbreek kykgeskiedenis Aan.
  6. Kies OK om jou veranderinge te stoor.

Om jou kind se kykgeskiedenis vanuit YouTube te onderbreek:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
  5. Kies jou kind se profiel of rekening.
  6. Skakel Onderbreek kykgeskiedenis aan.
Onderbreek soekgeskiedenis
As soekgeskiedenis onderbreek word, sal dit ook keer dat nuwe soekterme as tekens vir Aanbeveelde video’s gebruik word.

Om jou kind se soekgeskiedenis vanuit YouTube Kids te onderbreek:

1. Kies die slot in die hoek van jou skerm.
  2. Voltooi die maalsom of voer jou gepasmaakte wagkode in.
  3. Kies Instellings .
  4. Kies jou kind se profiel en voer jou ouerrekeningwagwoord in.
  5. Skakel Onderbreek soekgeskiedenis Aan.
  6. Kies OK om jou veranderinge te stoor.

Om jou kind se soekgeskiedenis vanuit YouTube te onderbreek:

1. Meld met jou gekoppelde ouerrekening by YouTube aan.
  2. Gaan na jou profielfoto .
  3. Kies Instellings .
  4. Kies Ouerinstellings.
  5. Kies jou kind se profiel of rekening.
  6. Skakel Onderbreek soekgeskiedenis Aan.

YouTube Premium

Dit hou verskeie voordele in om jou YouTube Premium-lidmaatskap saam met YouTube Kids te gebruik. Jy en jou kind kan byvoorbeeld video’s sonder enige betaalde advertensies op YouTube Kids kyk.

Jy sal ook toegang tot aflaaie en agtergrondspeel kry. Kom meer te wete oor hierdie instellings