Tärkeää tietoa aikuisille YouTube Kidsistä

YouTube Kids on suunniteltu hauskaksi ja perheystävälliseksi sovellukseksi lapsille ja koko perheelle. YouTube Kids sisältää sekä suosittuja lasten videoita että monenlaista uutta sisältöä. Sen käyttö on helppoa kaikenikäisille lapsille.

Ennen kuin lapsesi aloittaa sovelluksen käytön, sinun on syytä tietää siitä muutamia asioita.

YouTube Kids ‑profiilit

YouTube Kidsiin kirjautunut vanhempi voi luoda oman profiilin kullekin kotitaloudessaan asuvalle lapselle. Katseluasetukset ja suositukset ovat profiilikohtaisia, joten jokainen lapsi voi käyttää YouTube Kids ‑sovellusta itselleen sopivalla tavalla.
Profiileja voi käyttää kaikilla laitteilla, joihin vanhempi on kirjautunut sisään ja joihin on asennettu YouTube Kids ‑sovellus. Profiileja voi olla jopa kahdeksan. Lue lisää profiilin luomisesta.
*YouTube Kidsiä voi käyttää myös kirjautumatta sisään.
Miten YouTube Kidsin videot valitaan?

Yksi vaihtoehto on antaa lapsesi tutustua vapaasti kaikkiin YouTube Kidsissä oleviin videoihin. Vanhemmat voivat valita kolmesta ikään perustuvasta sisältöasetuksesta:

• alle esikouluikäiset (enintään 4-vuotiaat)
  • nuoremmat lapset (5–7-vuotiaat)
  • vanhemmat lapset (8–12-vuotiaat).

Automaattinen järjestelmämme valitsee videoita YouTuben laajemmasta sisältövalikoimasta. Pyrimme kaikin tavoin seulomaan pois lapsille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei voi tarkistaa erikseen eikä mikään automaattinen järjestelmä ole täydellinen. Jos vastaasi tulee sopimatonta sisältöä, voit estää sen tai tehdä siitä ilmoituksen, jonka tarkastamme mahdollisimman pian.

Toinen vaihtoehto on valita sisältö lapselle itse (Hyväksy sisältö itse ‑asetus). Jos valitset tämän vaihtoehdon, lapsesi ei voi hakea sisältöä. Lisätietoja tämän vaihtoehdon ottamisesta käyttöön saat YouTube Kidsin lapsilukkoasetusten ohjeista.

Valitse se vaihtoehto, joka sopii mielestäsi lapsellesi parhaiten. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa. Alla esitellään lisäksi erilaisia työkaluja ja asetuksia, joilla voit hallinnoida lapsesi palvelun käyttöä vielä tarkemmin. Lue lisää lapsilukko- ja muista asetuksista.

Miten lapsi löytää videoita YouTube Kidsistä?

YouTube Kidsin videoita voi löytää useilla eri tavoilla:

Haku

Jos otat haun käyttöön, lapsesi voi hakea ja katsoa YouTube Kidsin miljoonia videoita. Nämä videot on valittu sovellukseen erityisellä algoritmilla, joka on suunniteltu palauttamaan osuvia ja lapsille sopivia tuloksia.
Hakutuloksina löytyvät videot eivät kuitenkaan ole ihmisen tarkastamia. YouTube käsittelee uskomattoman suurta ja laajaa sisältömäärää. Vaikka miten ponnistelisimme, lapsesi saattaa silti löytää sovelluksesta sisältöä, jota et haluaisi hänen katsovan.
Jos haluat rajoittaa lapselle näkyvää sisältöä enemmän kuin mihin algoritmimme pystyy, voit poistaa haun käytöstä lapsilukkoasetuksissa. Jos otat haun pois käytöstä, lapsesi voi käyttää vain YouTube Kidsin vahvistamia kanavia. Huomaa, että sovelluksesi hakuasetuksista riippumatta lapsesi saattaa löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan.
Huom. Kun poistat haun käytöstä, katselu- ja hakuhistoria tyhjennetään. Samoin poistetaan Videosuositukset ja Katso uudelleen ‑videot.
Haun käytöstä poistamisen lisäksi YouTube Kidsissä on muita lapsilukkoasetuksia, joiden avulla voit räätälöidä kokemusta lapsellesi sopivaksi. Lue lisää lapsilukko- ja muista asetuksista.

Aloitusnäytön videot

Aloitusnäytössä olevat videot on ryhmitelty luokkiin, kuten Ohjelmat ja Musiikki. YouTube Kidsiin saatetaan silloin tällöin lisätä väliaikaisia luokkia, kuten "Lukeminen" lukukuukauden kunniaksi. Sovellus valitsee nämä videot erikoisalgoritmia käyttämällä, ja valintaan osallistuu jossain määrin myös YouTuben työntekijöitä. Aloitusnäytön videoita voidaan valita sen mukaan, mitä lapsesi on katsonut tai hakenut. Nämä videot ovat vain pieni osa YouTube Kidsin miljoonista videoista.
Jos olet valinnut Vain hyväksytty sisältö ‑asetuksen, lapsesi näkee aloitusnäytössään vain Sinulle hyväksyttyjä ‑luokan, joka sisältää itse valitsemaasi sisältöä.

Videosuositukset

Videosuositukset perustuvat algoritmiin, eivätkä ne aina ole ihmisen tarkastamia. Suositeltuja videoita näytetään riippumatta siitä, onko haku käytössä. Yleensä ne näkyvät lisäluokkana aloitusnäytössä sen jälkeen, kun YouTube Kidsissä on katsottu useita videoita. Videosuosituksia voi myös näkyä aloitusnäytön neljässä videoluokassa katselusuosituksena lapsellesi sen jälkeen, kun hän on katsonut videoita aloitusnäytössä tai hakenut videota. Videosuositukset perustuvat sovelluksessa katsottuun tai haettuun sisältöön. Ne poimitaan aina YouTube Kidsin koko videovalikoimasta.
Voit nollata Videosuositukset tyhjentämällä sovelluksen historian lapsilukkoasetuksissa. Huomaa, että kun poistat haun käytöstä, videosuositukset tyhjennetään yhdessä katselu- ja hakuhistorian kanssa.
Kun keskeytät historiatietojen tallentamisen (sen voi ottaa käyttöön tai pois käytöstä lapsilukkoasetuksissa), sen jälkeen katsotut videot ja tehdyt haut eivät vaikuta videosuosituksiin.
Voit luoda oman profiilin kullekin lapsellesi, jotta he voivat saada yksilöllisiä suosituksia.
Jos olet määrittänyt lapsesi profiilin asetukseksi Vain hyväksytty sisältö, videosuosituksia valitaan vain hyväksymästäsi sisällöstä. Lue lisätietoja videosuosituksista.

Katso uudestaan

Katso uudestaan ‑luokasta lapsesi voi valita sovelluksessa aiemmin katsottuja videoita.
Voit nollata Katso uudestaan ‑videot tyhjentämällä sovelluksen historian lapsilukkoasetuksissa. Huomaa, että kun poistat haun käytöstä, Katso uudestaan ‑videot tyhjennetään yhdessä katselu- ja hakuhistorian kanssa.
Kun keskeytät historiatietojen tallentamisen (sen voi ottaa käyttöön tai pois käytöstä lapsilukkoasetuksissa), sen jälkeen katsotut videot ja tehdyt haut eivät vaikuta Katso uudestaan ‑videoihin.
Voit luoda oman profiilin kullekin lapsellesi, jotta he voivat saada yksilöllisiä suosituksia.
Mitä lapsilukkoasetuksia YouTube Kidsissä on käytettävissä?
Olemme lisänneet YouTube Kidsiin ominaisuuksia, joilla voit räätälöidä käyttökokemusta lapsellesi. Voit esimerkiksi rajoittaa ruutuaikaa sovelluksen parissa. Muita asetuksia ovat sisällön estäminen, vain hyväksytyn sisällön salliminen, haun poistaminen käytöstä, historian tyhjentäminen ja historiatietojen tallentamisen keskeyttäminen. Lue lisää lapsilukko- ja muista asetuksista.
Millaisia mainoksia YouTube Kidsissä näytetään?

Sovelluksessa voidaan näyttää rajoitetusti maksettuja mainoksia, jotta voimme tarjota sen käyttöön maksutta. Kun lapsesi toistaa videon sovelluksessa, hän saattaa nähdä maksetun mainoksen. Se on merkitty mainokseksi ja näytetään lyhyen mainosintron jälkeen. Maksettujen mainosten on noudatettava YouTuben mainostuskäytäntöjä, jotka kieltävät esimerkiksi ruoan ja juomien mainostamisen. Lue lisää YouTube Kidsin mainoksista ja YouTuben mainostuskäytännöistä.

Käyttäjien lataamat videot eivät ole maksettuja mainoksia, joten ne eivät kuulu mainostuskäytäntöjemme piiriin sisältönsä luonteesta riippumatta. Käyttäjät lataavat usein mainoksia ja muuta markkinointimateriaalia YouTube-kanavilleen, ja tällaiset videot voivat näkyä sovelluksessa. Esimerkiksi keksejä koskeva haku saattaa näyttää yksityisen käyttäjän kanavalleen lataaman keksinvalmistajan televisiomainoksen. Sitä ei pidetä maksettuna mainoksena, eikä se ole maksetut ruokamainokset kieltävien mainostuskäytäntöjemme piirissä.

If you would like to watch videos free of paid ads with your child, try the YouTube Kids App with YouTube PremiumLearn more.

Datan ja henkilötietojen kerääminen ja käyttö YouTube Kidsissä

Täydelliset tiedot datan käsittelyn käytännöistämme löydät YouTube Kidsin tietosuojailmoituksesta osoitteesta kids.youtube.com/t/privacynotice tai asetusten Tietosuoja-osiossa sovelluksessa.
Pyrimme erilaisin keinoin suojaamaan sovelluksen käyttäjien yksityisyyttä. On tärkeää, että lapsen vanhempi tai huoltaja lukee nämä tiedot, ennen kuin lapsi alkaa käyttää sovellusta. Jos et ole YouTube Kidsiä käyttävän lapsen vanhempi tai huoltaja tai et hyväksy tietosuojakäytäntöämme, älä anna lapsen käyttää sovellusta.
Sovelluksen tarjoaja: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.