Informació important per als pares sobre YouTube Kids

YouTube Kids s'ha dissenyat per ser una plataforma divertida i apta per a nens i famílies. L'aplicació YouTube Kids ofereix contingut nou de diverses temàtiques i vídeos populars per a nens en un format fàcil d'utilitzar per als infants.

Pots decidir quina experiència de YouTube és millor per a la teva família. Obtén més informació sobre les experiències supervisades a YouTube.

Abans que el teu fill o filla comenci a fer servir l'aplicació, volem assegurar-nos que entens alguns detalls.

Perfils de YouTube Kids

YouTube Kids permet que els pares que han iniciat la sessió creïn un perfil independent per a cada fill o filla. Cada perfil té unes preferències de visualització i unes recomanacions diferents, i això permet que diversos nens treguin el màxim profit de l'aplicació YouTube Kids.

Els perfils estan disponibles en dispositius en què:

• El pare o mare han iniciat la sessió.
  • L'aplicació YouTube Kids està instal·lada.

Pots tenir fins a vuit perfils. Obtén informació sobre com pots crear un perfil.

Nota: també pots utilitzar YouTube Kids sense iniciar la sessió.
Com se seleccionen els vídeos que hi ha disponibles a YouTube Kids?

Una opció és permetre que el teu fill o filla explori tots els vídeos a YouTube Kids. Els pares poden triar entre tres opcions de configuració del contingut basades en l'edat:

• Preescolar (fins a 4 anys)
  • Més petits (entre 5 i 8 anys)
  • Més grans (entre 9 i 12 anys)

Els nostres sistemes automatitzats seleccionen contingut de l'ampli univers de vídeos de YouTube. Ens esforçem per excloure el contingut no adequat per a nens, però no podem revisar tots els vídeos manualment i cap sistema automatitzat no és perfecte. Si detectes contingut inadequat, pots bloquejar-lo o informar-ne perquè el revisem ràpidament.

Una altra opció és triar manualment el contingut a què pot accedir el teu fill o filla (Aprova el contingut tu mateix). Si tries aquesta opció, el teu fill o filla no podrà fer cerques. Consulta la guia de YouTube Kids per obtenir més informació sobre com pots implementar aquesta opció i sobre la configuració i els controls parentals.

Tria l'opció que et sembli millor per al teu fill o filla. Pots canviar aquestes opcions de configuració en qualsevol moment. També oferim diverses eines i opcions de configuració (descrites a continuació) que pots utilitzar per controlar encara més l'experiència del teu fill o filla. Obtén més informació sobre la configuració i els controls parentals.

Com descobreixen els nens vídeos a YouTube Kids?

Els vídeos de YouTube Kids es poden descobrir de diverses maneres:

Cerca

Quan actives la cerca, el teu fill o filla pot cercar i mirar els milions de vídeos que hi ha disponibles a YouTube Kids. Aquests vídeos els selecciona un algoritme especial dissenyat per tornar resultats rellevants i adequats.
Tot i això, els vídeos disponibles a través de la cerca no estan subjectes a revisió humana. YouTube gestiona una quantitat immensa de contingut. Per tant, és possible que el teu fill o filla trobi contingut que no vols que vegi, tot i que ens esforcem per evitar-ho.
Si vols restringir l'experiència del teu fill o filla a un conjunt de contingut més limitat, pots desactivar la cerca mitjançant la configuració parental. Si desactives la cerca, el teu fill o filla només tindrà accés als canals que YouTube Kids ha verificat. Tingues en compte que, independentment de l'estat de la cerca a l'aplicació, sempre és possible que el teu fill o filla trobi contingut que no vols que vegi.
Nota: si desactives la cerca, s'esborrarà el teu historial de cerques i de visualitzacions, i també els vídeos de les seccions Recomanats i Torna a visualitzar.
A més de permetre desactivar la cerca, YouTube Kids ofereix més controls parentals per ajudar-te a triar l'experiència adequada per al teu fill o filla. Obtén més informació sobre la configuració i els controls parentals.

Vídeos a la pantalla d'inici

Els vídeos de la pantalla d'inici s'agrupen en categories, com ara "Programes" i "Música". És possible que YouTube Kids introdueixi periòdicament categories temporals (per exemple, "Lectura" per celebrar el mes de la lectura). L'aplicació selecciona aquests vídeos mitjançant un algoritme entrenat especialment per a aquesta tasca i amb certa revisió humana. Els vídeos es poden classificar en funció del que hagi vist o cercat el teu fill o filla. Aquests vídeos representen només un subconjunt dels milions de vídeos disponibles a YouTube Kids.
Si tries l'opció "Només contingut aprovat", es mostrarà una categoria a la pantalla d'inici del teu fill o filla. Aquesta categoria, anomenada "Aprovats per a tu", inclourà el contingut que hagis seleccionat manualment.

Vídeos recomanats

Els vídeos recomanats se seleccionen mitjançant el nostre algoritme i no sempre estan subjectes a revisió humana. Els vídeos recomanats es mostren tant si la cerca està activada com desactivada i apareixen a la pantalla d'inici com una categoria addicional un cop s'han reproduït diversos vídeos a YouTube Kids. Els vídeos recomanats també poden mostrar-se a les quatre categories de vídeos de la pantalla d'inici i com a suggeriments quan el teu fill o filla hagi vist vídeos de la pantalla d'inici o hagi cercat un vídeo. Els vídeos recomanats es basen en el contingut que s'ha vist o cercat a l'aplicació i sempre provenen de tot el conjunt de vídeos disponibles a YouTube Kids.
Pots restablir la secció Vídeos recomanats esborrant l'historial de l'aplicació a la configuració parental. Tingues en compte que, en desactivar la cerca, els vídeos recomanats i l'historial de cerques i de visualitzacions s'esborraran.
Quan l'opció Posa en pausa l'historial estigui activada, l'aplicació deixarà d'utilitzar els vídeos que miris o els termes que cerquis per influir en els vídeos recomanats. Pots activar o desactivar l'opció Posa en pausa l'historial a la configuració parental.
Pots crear un perfil per al teu fill o filla perquè, si en tens més d'un, cadascun pugui tenir les seves pròpies recomanacions.
Si has definit l'opció Només contingut aprovat per al perfil del teu fill o filla, el contingut de la secció Vídeos recomanats només inclou contingut que hagis aprovat. Obtén més informació sobre la secció Vídeos recomanats.

Torna a visualitzar

La secció Torna a visualitzar permet al teu fill o filla triar vídeos que ha mirat anteriorment a l'aplicació.
Pots restablir els vídeos de la secció Torna a visualitzar esborrant l'historial de l'aplicació a la configuració parental. Tingues en compte que, quan desactivis la cerca, els vídeos de la secció Torna a visualitzar i l'historial de cerques i de visualitzacions s'esborraran.
Quan l'opció Posa en pausa l'historial estigui activada, l'aplicació deixarà d'utilitzar els vídeos que miris o els termes que cerquis per influir en el contingut de la secció Torna a visualitzar. Pots activar o desactivar l'opció Posa en pausa l'historial a la configuració parental.
Pots crear un perfil per al teu fill o filla perquè, si en tens més d'un, cadascun pugui tenir les seves pròpies recomanacions.

Quins controls parentals hi ha disponibles a YouTube Kids?

Hem inclòs funcions perquè puguis personalitzar l'experiència de YouTube Kids per al teu fill o filla. Per exemple, pots configurar un temporitzador per limitar el temps que el teu fill o filla passa a l'aplicació. També disposes d'altres controls que et permeten:

Obtén més informació sobre la configuració i els controls parentals.

Quin tipus de publicitat o d'anuncis es mostren a YouTube Kids?

Permetem la publicitat de pagament ("anuncis de pagament") de manera limitada a l'aplicació per poder oferir-la sense cost econòmic. Quan el teu fill o filla reprodueixi un vídeo a l'aplicació, és possible que vegi un anunci de pagament, marcat amb la paraula "anunci" i precedit per una introducció. Els anuncis de pagament han de complir les nostres polítiques de publicitat, que, per exemple, exclouen algunes categories, com ara els aliments i les begudes. Obtén més informació sobre els anuncis a YouTube Kids i les nostres polítiques de publicitat.

Els vídeos que els usuaris pengen a YouTube no són anuncis de pagament i, per tant, no es marquen com a anuncis ni estan subjectes a les nostres polítiques de publicitat. Això també pot incloure contingut relacionat amb empreses o provinent d'empreses que, a més, poden haver comprat anuncis a l'aplicació. Per exemple, si cerques la paraula "trens", pots trobar dibuixos animats, cançons i vídeos sobre trens de veritat penjats per un usuari o un fabricant de trens de joguina, i no considerem cap d'aquests casos com a anuncis de pagament, ja que no formen part del programa de publicitat de YouTube Kids. De la mateixa manera, si cerques la paraula "xocolata", pots trobar un vídeo penjat per un usuari sobre l'elaboració de pastissets de xocolata, tot i que no admetem anuncis de pagament de xocolaters. Obtén més informació sobre els vídeos a YouTube Kids.

Si vols veure vídeos sense anuncis de pagament amb el teu fill o filla, prova l'aplicació YouTube Kids amb YouTube PremiumObtén més informació.

Recollida i ús d'informació i de dades personals a YouTube Kids

Per obtenir tota la informació sobre les nostres pràctiques relacionades amb les dades, consulta l'avís de privadesa de YouTube Kids, que pots trobar a kids.youtube.com/t/privacynotice o a la secció Privadesa de la configuració de l'aplicació.
Prenem precaucions per protegir la privadesa dels usuaris de la nostra aplicació. És important que el pare, la mare o el tutor legal del nen o nena que vol utilitzar l'aplicació llegeixi aquest avís abans de començar a fer-la servir. Si no ets el pare, la mare o el tutor legal del nen o nena que vol utilitzar YouTube Kids, o si ho ets però no estàs d'acord amb les nostres pràctiques de privadesa, no deixis que el menor faci servir l'aplicació.
L'aplicació està gestionada per Google LLC, amb seu a 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, Estats Units.