Innehållspolicyer för YouTube Kids

YouTube Kids-appen har utformats som en säkrare och enklare plats för barnen att utforska sina intressen genom onlinevideor. Den här separata appen är en filtrerad version av YouTube och har mycket färre kanaler och videor än YouTube-appen och webbplatsen. Vi arbetar med att identifiera innehåll som är lämpligt för åldersgruppen, följer våra kvalitetsprinciper och är tillräckligt brett för att tilltala barn med olika intressen världen över.

Nedan finns våra principer för YouTube Kids, som beskriver vilken typ av innehåll som kvalificerar sig för att vara en del av YouTube Kids. Innehållet måste följa dessa policyer för att det ska visas i YouTube Kids. Policyerna är utformade för att exkludera innehåll som

De här policyerna utformades med hjälp av feedback från föräldrar och externa specialister på barns utveckling, medier för barn, digital inlärning och medborgarskap. Baserat på policyerna kan videor eller kanaler exkluderas från YouTube Kids för att ge vår yngsta publik en bra upplevelse.

Innehållsinställningar

Det finns tre innehållsinställningar i appen: Förskola, Yngre och Äldre. Innehållet ditt barn får se baseras på den inställning du väljer när du konfigurerar YouTube Kids för ditt barn.

Förskola

Utformat för barn som är 4 år eller yngre

Yngre

Utformat för barn som är 5–8 år

Äldre

Utformat för barn som är 9–12 år

Innehållspolicy

Våra policyer avgör vilken typ av innehåll som kan användas för varje innehållsinställning. När du väljer en innehållsinställning för ditt barn visas innehåll som är kvalificerat för den inställningen. Inställningen du väljer påverkar vad användaren hittar i sökningar eller i rekommenderade videor. Våra automatiska system och mänskliga granskare arbetar med att identifiera lämpligt innehåll baserat på den inställning du har valt. Våra system jobbar hårt med att utesluta innehåll som inte är lämpligt för barn, men alla videor har inte granskats manuellt. Om du hittar något olämpligt som vi har missat kan du blockera det eller rapportera det för en snabb granskning.

Innehållsinställningen Förskola

Inställningen Förskola är lämplig för barn som är 4 år eller yngre. Innehållsinställningen innehåller videor som främjar kreativitet, lekfullhet, inlärning och utforskande. Populära videokategorier är konst och hantverk, barnramsor, tecknat, läsa med, sitta i en cirkel, leksaker, lekar och yoga.
Vissa videor kan innehålla:

Sexuellt innehåll: Icke-romantiska uttryck för kärlek, till exempel att hålla varandra i händerna eller en puss på kinden. Åldersanpassade utbildningsvideor om sexuell läggning och könsidentitet.

Våld: Icke våldsamma och icke skrämmande manusbaserade och animerade videor.

Vapen: Åldersanpassade videor med orealistiska vapen (som vattenpistoler) i samband med lek med leksaker, spel eller animation.

Farligt innehåll: Videor med stunttrick som utförs av skickliga personer utan inslag av instruktioner (till exempel basketspelare som gör trick). Videor med konst och hantverk som innehåller produkter eller verktyg som är lämpliga för åldersgruppen, t.ex. målarfärg, lim och sax.

Språk: Videor som inte innehåller stötande språk eller svordomar.

Musikvideor: Musikvideor som är lämpliga för åldersgruppen utan sexuella teman.

Innehållsinställningen Yngre

Innehållsinställningen Yngre är lämplig för barn mellan 5 och 8 år. Den här innehållsinställningen omfattar en bredare variation av ämnen som motsvarar yngre barns vidgade intressen. Populära kategorier är spel, coverversioner av de 40 mest populära låtarna, familjevloggare, tecknat, gör det själv-videor, lärande, instruktionsvideor och annat som i allmänhet intresserar barn i den tidiga skolåldern Den omfattar även allt innehåll under innehållsinställningen Förskola.

Vissa videor kan innehålla:

Sexuellt innehåll: Videor med romantiska teman, bland annat korta bevis på ömhet och attraktion, t.ex. en snabb puss på munnen.

Våld: Åldersanpassade videor som är relaterade till historiska händelser i utbildningssyfte men kan innehålla milt våld i sammanhanget. Icke-explicit, humoristiskt tecknat våld.

Vapen: Videor om historisk och klassisk konst där realistiska vapen syns (t.ex. en målning av ett samurajsvärd).

Farligt innehåll: Videor med utmaningar och spratt som är oskyldiga till sin natur eller stunttrick som sannolikt inte leder till skada. Videor med icke-fokuserad visning av alkohol eller tobak. Gör det själv-videor som inbegriper enkelt åtkomliga produkter och verktyg med ansvarsfriskrivning för säkerheten.

Språk: Videor med sporadiska mildare svordomar som riktar sig till den här åldersgruppen, t.ex. ”herregud” eller ”dum”.

Kost, träning och skönhet: Sminkinstruktioner som fokuserar på ett kreativt och konstnärligt uttryck. Åldersanpassade utbildningsvideor om hälsosamt ätande och träning.

Känsliga ämnen: Åldersanpassade videor som tar upp vanliga problem med barns mentala hälsa, till exempel oro och ADHD. Videor i den här inställningen fokuserar på positiva hanterings- och återhämtningsstrategier och vikten av att söka hjälp.

Musikvideor: Musikvideor som visar alkohol eller tobak i bakgrunden. Sångtexter med icke-sexuella romantiska teman eller mildare skällsord som ”knasboll” eller ”dummis”.

Innehållsinställningen Äldre

Innehållsinställningen Äldre är lämplig för barn mellan 9 och 12 år. Den här inställningen är tänkt för äldre barn som kan vara redo för vuxnare innehåll som filtrerats fram på YouTube. Appen visar till exempel musik, spel, vloggar, humor och sport som inte visas i YouTube Kids med innehållsinställningarna Yngre och Förskola. Den omfattar även allt innehåll under innehållsinställningarna Yngre och Förskola. Med den här inställningen försöker vi utesluta barnförbjudet innehåll, men vi kan inte granska allt innehåll manuellt. Inga automatiska system är felfria, och det kan därför hända att någon video missas.

Vissa videor kan innehålla:

Barnförbjudet innehåll: Videor som visar eller tar upp icke-sexuella upplevelser relaterade till kärlek och attraktion, t.ex. dejting eller den första kyssen. Åldersanpassade videor om sexualkunskap, till exempel pubertet och reproduktion.

Våld: Åldersanpassade videor som är relaterade till aktuella händelser i utbildningssyfte men kan innehålla milt våld i sammanhanget. Icke-explicit våld i innehåll med manus och animerade videor som ofta förekommer i spel, tv-program och filmer.

Vapen: Videor med orealistiska leksaksvapen i samband med lek med leksaker. Vapen som ser realistiska ut i spel och animerat innehåll.

Farligt innehåll: Farliga handlingar som utförs i ett professionellt sammanhang (som en tv eller en filmstudio) som kan leda till skada. Videor med sporadiska omnämnanden av alkohol- eller tobakskonsumtion. Gör det själv-videor som inbegriper enkelt åtkomliga produkter och verktyg eller kort användning av ett vasst föremål, t.ex. skalpell eller såg.

Olämpligt språk: Videor med sporadiska mildare svordomar, till exempel ”skit” eller ”jäklar” i ett icke-trakasserande sammanhang.

Kost, träning och skönhet: Videor med recensioner av skönhetsprodukter, åldersanpassade sminkinstruktioner och utbildningsmaterial om hälsa och välbefinnande.

Känsliga ämnen: Åldersanpassade videor som tar upp känsliga frågor, till exempel mental hälsa, missbruk, ätstörningar och förlust eller sorg. Videor i den här inställningen har inte grafiska bilder och fokuserar på positiva hanterings- och återhämtningsstrategier och vikten av att söka hjälp.

Musikvideor: Musikvideor med sexualiserad dans som inte är opåkallad och alkohol eller tobak kan visas sporadiskt. Sångtexter med mildare svordomar eller sporadiskt omnämnande av alkohol eller tobak.

Innehåll med kommersiella element

Innehåll med betalda produktplaceringar eller produktstöd. Vi tillåter inte videor som innehåller betalda produktplaceringar eller produktstöd i YouTube Kids. När en kreatör har meddelat oss om betald produktplacering eller produktstöd i en video via YouTube Studio tar vi bort videon från YouTube Kids-appen.

Alltför kommersiellt innehåll. Innehåll som är alltför kommersiellt eller marknadsföringsinriktat är inte tillåtet i YouTube Kids, till exempel

• traditionella annonser för produkter och tjänster som laddas upp av kreatörer eller varumärken
  • innehåll som direkt uppmuntrar tittaren att köpa en produkt
  • videor som fokuserar på produktpaketering
  • videor som fokuserar på överdriven kapitalisering eller förbrukning av produkter.

Vilseledande eller sensationella videor eller klickbeten

Vi tillåter inte videor som är vilseledande, sensationella eller klickbeten i YouTube Kids. Det innefattar barn- och familjevänligt innehåll av låg kvalitet som använder bedrägeri, sensationslystnad eller manipulering av innehåll för att väcka uppmärksamhet och få klick/visningar, i synnerhet med

• vilseledande titlar och miniatyrer
  • sensationella titlar och miniatyrer
  • instoppade sökord i titlar (överdriven användning av sökord)
  • en kombination av barnteman utan anknytning till varandra.