Blockera och dela innehåll och ändra inställningar för videokvalitet i YouTube Kids

Du kan logga in i YouTube Kids-appen och blockera kanaler och videor, eller ändra inställningarna för videokvalitet. Du kan även logga in på YouTube med det länkade föräldrakontot för att

• blockera innehåll i barnets YouTube Kids-profil
  • dela innehåll från YouTube till barnets YouTube Kids-profil.

Dela kanaler och videor

Du kan dela kanaler och videor från YouTube-appen med ditt barns YouTube Kids-konto. Om du delar videor från YouTube-appen kan ditt barn titta på videor som vanligtvis inte är tillgängliga på YouTube Kids. Delning är också ett bra verktyg för att framhäva innehåll du vill att ditt barn ska titta på. Delat innehåll finns kvar på barnets startskärm tills du slutar dela innehållet eller blockerar det.

Dela innehåll från YouTube till barnets YouTube Kids-upplevelse

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Obs! Om du vill använda delningsfunktionen måste du vara inloggad med Google-kontot som är länkat till ditt barns YouTube Kids-profil. Den här funktionen är bara tillgänglig i YouTube-appen på mobila enheter.

Dela innehåll från YouTube med ditt länkade föräldrakonto

Så här delar du innehåll från YouTube-appen:

1. Tryck på Mer ” bredvid en video- eller kanalsida du vill dela ELLER tryck på DELA under videospelaren.
  2. Tryck på Med barn i dialogrutan. Alternativet visas bara om kontot är länkat till en YouTube Kids-profil eller ett kontrollerat Google-konto.
  3. Tryck på knappen DELA bredvid profilen du vill dela videon med. När du trycker på DELA ändras knappen till SLUTA DELA
  4. Tryck på Klar

Ditt barn kan se delat innehåll på fliken Delat på startskärmen i YouTube Kids.

Det finns vissa videor eller kanaler du inte kan dela med ditt barns konto:

• åldersbegränsade videor
  • videor med betald produktplacering
  • livevideor (som går att dela när livestreamen är slut)
  • köpt innehåll
  • videor och kanaler som du tidigare har blockerat i YouTube Kids för det barnet
  • Shorts-videor.

Sluta dela innehåll som du tidigare har delat med ditt barn

Så här tar du bort innehåll som du tidigare har delat med ditt barn:
  1. Logga in i YouTube Kids.
  2. Klicka eller tryck på fliken Delat. På den här fliken visas innehåll du har delat med ditt barn.
  3. Tryck på Mer ” bredvid den delade videon.
  4. Tryck på Ta bort från delade.

ELLER

1. Logga in på YouTube-appen.
  2. Öppna den kanal eller video som du tidigare har delat med ditt barn.
  3. Tryck på Mer ” bredvid videon eller kanalen ELLER
    1. Tryck på Dela under videospelaren.
  4. Tryck på Med barn i dialogrutan. Alternativet visas bara om kontot är länkat till en YouTube Kids-profil eller ett kontrollerat Google-konto.
  5. Tryck på knappen SLUTA DELA bredvid barnet som du vill sluta dela videon med.
  6. När knappen ändras till DELA kan du trycka på Klar för att stänga dialogrutan.

Så här rensar du allt innehåll du tidigare har delat med ditt barn på YouTube Kids:

1. Logga in i YouTube Kids.
  2. Tryck på Föräldrainställningar.
  3. Tryck på ditt barns profil.
  4. Tryck på RENSA DELAT under Rensa delat innehåll.

Blockera kanaler och videor

När du blockerar en kanal för barnets YouTube Kids-profil med ditt länkade föräldrakonto visas den inte i YouTube Kids. Du kan även blockera en video eller kanal direkt i YouTube Kids. Om du försöker blockera en video när du är utloggad visas en dialogruta där du ombeds logga in.

Blockera YouTube-kanaler på kontrollerade konton

Om du ändrar uppfattning om en video eller kanal som du har blockerat kan du avblockera den. Om du loggar ut från YouTube Kids kan du titta på innehåll du har blockerat medan du varit inloggad när du är utloggad.

Du kan också rapportera videor du tycker är olämpliga i YouTube Kids. YouTubes policyteam granskar videorna.

Obs!

• Alla kanaler som blockeras på YouTube blockeras även på YouTube Kids om barnet använder samma Google-konto för YouTube och YouTube Kids.
  • När du blockerar en kanal blockeras bara innehåll som har laddats upp på den kanalen. Videor som laddas upp på andra kanaler eller liknande kanaler med relaterat innehåll blockeras inte.

Blockera specifika kanaler från YouTube med det länkade föräldrakontot

Så här blockerar du en viss kanal från YouTube på datorn:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill blockera.
  2. Öppna fliken Om på kanalsidan.
  3. Klicka på Rapportera användare .
  4. Välj Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  5. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Klicka på FORTSÄTT.
  6. Välj BLOCKERA bredvid barnet du vill blockera kanalen för.
  7. BLOCKERA ändras till AVBLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  8. Klicka på Klar.

Så här blockerar du en viss kanal från YouTube-appen:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill blockera.
  2. Tryck på Mer ”.
  3. Tryck på Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  4. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Tryck på FORTSÄTT.
  5. Tryck på BLOCKERA bredvid barnet som du vill blockera kanalen för.
  6. BLOCKERA ändras till AVBLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  7. Tryck på Klar .

Du kan även blockera innehåll direkt i YouTube Kids på barnets enhet.

Blockera innehåll från YouTube Kids-appen

Så här blockerar du en video från startskärmen:
  1. Logga in i YouTube Kids-appen.
  2. Tryck på Mer ” bredvid videon.
  3. Tryck på Blockera den här videon.
  4. Ange siffrorna som visas på skärmen eller ange din anpassade kod.

Så här blockerar du en video från visningssidan:

1. Logga in i YouTube Kids-appen.
  2. Tryck på Mer ” längst upp i videon.
  3. Tryck på BLOCKERA.
  4. I dialogrutan som öppnas väljer du Blockera bara den här videon eller Blockera hela kanalen för att blockera kanalen som är kopplad till videon.
  5. Tryck på BLOCKERA.
  6. Ange siffrorna som visas på skärmen eller ange din anpassade kod.

Avblockera enskilda kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto

Så här avblockerar du enskilda kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto:

​På en dator:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill avblockera.
  2. Öppna fliken Om på kanalsidan.
  3. Klicka på Rapportera användare .
  4. Välj Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  5. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Klicka på FORTSÄTT.
  6. Välj AVBLOCKERA bredvid barnet som du vill avblockera den här kanalen för.
  7. AVBLOCKERA ändras till BLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  8. Klicka på Klar.

I YouTube-appen.

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen som du vill avblockera.
  2. Tryck på Mer ”.
  3. Tryck på Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  4. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Tryck på Fortsätt.
  5. Tryck på AVBLOCKERA bredvid barnet du vill avblockera kanalen för.
  6. AVBLOCKERA ändras till BLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  7. Tryck på KLART.

Avblockera allt innehåll från YouTube med ditt länkade föräldrakonto

Så här avblockerar du alla videor och kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
    1. Om du använder en dator väljer du Hantera barninställningarna bredvid Föräldrainställningar.
  5. Välj ditt barn.
  6. Klicka på Avblockera videor under ALLMÄNNA INSTÄLLNINGAR.
  7. Det kan visas ett popup-meddelande om att allt innehåll du har blockerat på YouTube och YouTube Kids kommer att avblockeras. Välj AVBLOCKERA.

Avblockera innehåll med YouTube Kids-appen

1. Logga in i YouTube Kids-appen.
  2. Öppna Inställningar .
  3. Tryck på Avblockera videor under Integritet.
  4. Tryck på JA, AVBLOCKERA.
Obs! Om du använder YouTube Kids med Family Link kan du även avblockera videor i inställningarna för Family Link. Läs mer.

Ändra inställningen för videokvalitet

Du kan förbättra barnets tittarupplevelse genom att justera videons kvalitet till antingen Automatisk eller Databesparing på mobila enheter.

1. Tryck på Mer ” längst upp i videon.
  2. Tryck på Kvalitet.
  3. Välj uppspelningskvalitet på menyn Videokvalitet genom att trycka på antingen Automatisk (rekommenderas) eller Databesparing.