Indholdspolitik for YouTube Kids

YouTube Kids-appen er udviklet til at være et mere sikkert og enkelt sted, hvor børn kan udforske deres interesser gennem onlinevideoer. Denne separate app er en filtreret udgave af YouTube og har meget færre kanaler og videoer end YouTube-appen og -websitet. Vi arbejder for at identificere indhold, der er alderssvarende, lever op til vores kvalitetsprincipper og er mangfoldigt nok til at imødekomme børns forskellige interesser i hele verden.

Nedenfor finder du vores YouTube Kids-politikker, som skitserer, hvilken slags indhold der er kvalificeret til at være en del af YouTube Kids. Indhold skal overholde disse politikker for at blive vist på YouTube Kids. Disse politikker er udviklet til at udelukke indhold, der:

Disse politikker er udviklet ved hjælp af feedback fra forældre og eksterne eksperter i børns udvikling, børnemedier, digital læring og digitalt medborgerskab. Videoer og kanaler kan baseret på disse politikker blive udelukket fra YouTube Kids for at hjælpe med at give vores yngste seere en fantastisk oplevelse.

Indholdsindstillinger

Der er 3 indholdsindstillinger i appen: De mindste børn, Mindre børn og Større børn. Det indhold, som dit barn ser, er baseret på den indstilling, du vælger, når du konfigurerer YouTube Kids til dit barn.

De mindste børn

Udviklet til børn på 4 år eller derunder

Mindre børn

Udviklet til børn i alderen 5-8 år

Større børn

Udviklet til børn i alderen 9-12 år

Indholdspolitikker

Vores politikker bestemmer, hvilken slags indhold der er kvalificeret til hver indholdsindstilling. Når du vælger en indholdsindstilling for dit barn, får barnet vist indhold, der er kvalificeret til den indstilling. Den indstilling, du vælger, påvirker, hvad barnet kan finde gennem søgninger eller i anbefalede videoer. Vores automatiserede systemer og menneskelige kontrollanter arbejder for at identificere passende indhold baseret på de indstillinger, som du har valgt. Vores systemer arbejder på højtryk for at udelukke indhold, der er uegnet for børn, men ikke alle videoer er blevet gennemgået manuelt. Hvis du finder noget upassende, som vi har overset, kan du blokere det eller rapportere det med henblik på hurtig gennemgang.

Indholdsindstillingen De mindste børn

Indstillingen De mindste børn er udviklet til børn på 4 år eller derunder. Denne indholdsindstilling omfatter videoer, der fremmer kreativitet, leg, læring og udforskning. Populære videokategorier omfatter kunst og kunsthåndværk, børnesange, tegnefilm, læs sammen, gruppeaktiviteter, legetøj og leg og yoga.
Nogle videoer kan indeholde:

Seksuelt indhold: Platoniske udtryk for kærlighed, f.eks. at holde i hånden eller et kys på kinden. Alderssvarende, oplysende videoer om seksuel identitet og kønsidentitet.

Vold: Ikke-voldelige og ikke-uhyggelige indstuderede og animerede videoer.

Våben: Alderssvarende videoer med urealistiske våben (f.eks. vandpistoler) i forbindelse med leg med legetøj, gaming og animation.

Farligt indhold: Videoer med stunts udført af kompetente individer uden vejledende indhold (f.eks. en basketballspiller, der laver tricks). Videoer om kunst og kunsthåndværk, der omhandler alderssvarende produkter eller værktøjer, f.eks. maling, lim eller sakse.

Sprog: Videoer uden stødende sprogbrug eller ukvemsord.

Musikvideoer: Alderssvarende musikvideoer uden seksuelle temaer.

Indholdsindstillingen Mindre børn

Indholdsindstillingen Mindre børn er udviklet til børn i alderen 5-8 år. Denne indholdsindstilling omfatter flere forskellige emner for at imødekomme mindre børns forskellige interesser. Populære kategorier omfatter gaming, coverversioner af de 40 mest populære sange, familievenlige vloggere, tegnefilm, gør det selv, læring, vejledninger og andet indhold, der generelt appellerer til børn i de første skoleår. Den omfatter også alt indhold fra indholdsindstillingen De mindste børn.

Nogle videoer kan indeholde:

Seksuelt indhold: Videoer med romantiske temaer, f.eks. kortvarige udtryk for hengivenhed og tiltrækning, f.eks. et hurtigt kys på munden.

Vold: Alderssvarende videoer med relation til historiske begivenheder, som er oplysende, men som kan indeholde en mild grad af vold inden for begivenhedens kontekst. Ikke-udpenslet, falde på halen-tegnefilmsvold.

Våben: Videoer med historisk og klassisk kunst med realistiske våben (f.eks. et maleri af et samuraisværd).

Farligt indhold: Videoer med udfordringer og pranks af uskyldig natur, eller stunts der med al sandsynlighed ikke kan medføre skade. Videoer med alkohol eller tobak, hvor dette ikke er i fokus. Gør det selv-videoer, der omhandler lettilgængelige produkter og værktøjer med ansvarsfraskrivelser med hensyn til sikkerhed.

Sprog: Videoer med sjælden brug af lettere stødende sprog for denne aldersgruppe, f.eks. "sgu" eller "dumt".

Kost, fitness og skønhed: Makeup-vejledningsvideoer, der fokuserer på kreativitet eller kunstnerisk udtryk. Alderssvarende, oplysende videoer om sund kost og motion.

Følsomme emner: Alderssvarende videoer, der omhandler almindelige psykiske lidelser i barndommen, f.eks. angst og ADHD. Videoer i denne indstilling fokuserer på positive copingstrategier og strategier til at få det bedre og vigtigheden af at søge hjælp.

Musikvideoer: Musikvideoer med alkohol eller tobak i baggrunden. Lyrik med ikke-seksuelle romantiske temaer eller lettere stødende sprogbrug, f.eks. "fjols" eller "idiot".

Indholdsindstillingen Større børn

Indholdsindstillingen Større børn er udviklet til børn i alderen 9-12 år. Denne indstilling er for større børn, der måske er klar til mere voksent indhold, som er filtreret fra YouTube. For eksempel viser appen musik, gaming, vlogs, comedy og sport, der er udelukket fra indholdsindstillingerne Mindre børn og De mindste børn på YouTube Kids. Den omfatter også alt indhold fra indholdsindstillingerne Mindre børn og De mindste børn. Denne indstilling prøver at udelukke indhold, der er uegnet for børn, men da vi ikke kan gennemgå alle videoer manuelt, og intet automatiseret system er perfekt, kan vi overse nogle videoer.

Nogle videoer kan indeholde:

Voksenindhold: Videoer, der viser eller diskuterer ikke-seksuelle oplevelser relateret til romantik eller tiltrækning, f.eks. dating eller det første kys. Alderssvarende videoer om seksualundervisning, f.eks. pubertet og reproduktion.

Vold: Alderssvarende videoer med relation til aktuelle begivenheder, som er oplysende, men som kan indeholde mild vold inden for begivenhedens kontekst. Ikke-udpenslet vold i indstuderede og animerede videoer, ofte i forbindelse med gaming, tv-serier og film.

Våben: Videoer med urealistiske legetøjspistoler i forbindelse med leg med legetøj. Realistiske våben i gaming og animeret indhold.

Farligt indhold: Farlige handlinger udført i professionelle omgivelser (f.eks. tv-/filmstudier), der kan medføre skade. Videoer med lejlighedsvis omtale af alkohol eller tobak. Gør det selv-videoer, der omhandler lettilgængelige produkter og værktøjer eller kortvarig brug af skarpe objekter, f.eks. hobbyknive eller save.

Upassende sprogbrug: Videoer med sjælden brug af milde bandeord, f.eks. "fandens" eller "for helvede" i en ikke-chikanerende kontekst.

Kost, fitness og skønhed: Videoer med anmeldelser af skønhedsprodukter, alderssvarende videoer med vejledning i at lægge makeup og oplysende indhold om sundhed og velvære.

Følsomme emner: Alderssvarende videoer, der omhandler følsomme emner som f.eks. mental sundhed, afhængighed, spiseforstyrrelser samt tab og sorg. Videoer i denne indstilling indeholder ikke udpenslede billeder og fokuserer på positive copingstrategier, strategier til at få det bedre og vigtigheden af at søge hjælp.

Musikvideoer: Musikvideoer med sensuel dans, som ikke er umotiveret, og lejlighedsvis brug af alkohol eller tobak. Lyrik med milde ukvemsord eller lejlighedsvis omtale af alkohol eller tobak.

Indhold med with kommercielle elementer

Indhold med betalt produktplacering eller anbefalinger. Vi tillader ikke videoer på YouTube Kids, der indeholder: Betalt produktplacering eller anbefalinger. Når en youtuber oplyser om betalt produktplacering eller anbefalinger i deres videoer gennem YouTube Studio, fjerner vi videoerne fra YouTube Kids-appen.

Overdrevent kommercielt indhold. Indhold, der er overdrevet kommercielt eller reklamerende, er ikke tilladt på YouTube Kids, herunder:

• Traditionelle annoncer for produkter og tjenester, der er uploadet af youtubere eller brands.
  • Indhold, der direkte opfordrer seeren til at købe et produkt.
  • Videoer, der fokuserer på produktemballage.
  • Videoer, der fokuserer på overdreven samling eller forbrug af produkter.

Vildledende og sensationspræget indhold eller clickbait

Vi tillader ikke videoer på YouTube Kids, der er vildledende, sensationsprægede eller kan betegnes som clickbait. Dette omfatter indhold af lav kvalitet til børn og familier, der bruger vildledning, sensationsmageri og/eller manipulation for at tiltrække børn og opnå klik eller visninger, specifikt med:

• Vildledende titler og miniaturebilleder
  • Sensationsprægede titler og miniaturebilleder
  • Søgeords-stuffing i titler (dvs. overdreven brug af søgeord)
  • Blandede temaer til børn uden relation til hinanden