Finn videoer raskere

Når du skal søke etter noe på YouTube, kan du bruke automatiske forslag til å finne det du ser etter, raskere. Dette kalles søkeforslag. Søkeforslag er mulige søketermer som er knyttet til det du leter etter, og det andre allerede har søkt etter.

Slik fungerer søkeforslag

Google kommer med søkeforslag basert på visse faktorer, som popularitet og likhet. Når du velger et forslag, finner du resultater for det du nettopp har valgt.

Hvor kommer søkeforslagene fra?

• Søketermer du angir.
  • Hvis du er logget på Google-kontoen din og har slått på Nett- og appaktivitet: relevante søk du har utført, eller videoer du har sett tidligere.
  • Det andre folk søker etter, deriblant populære søk. Populære søk er emner det søkes mye etter der du befinner deg. Disse kan endre seg i løpet av dagen og er ikke knyttet til søkeloggen din.
Merk: Søkeforslag er ikke svar på søket ditt. De er heller ikke uttalelser fra andre folk eller YouTube om søketermene dine.

Mulige årsaker til at du ikke ser søkeforslag

Hvis du ikke ser forslag til søketermer, kan det hende noe av følgende er oppdaget av algoritmen:

• Søketermen er ikke populær.
  • Søketermen er for ny. Det kan hende du må vente noen dager eller uker før du ser forslag.
  • En fornærmende eller sensitiv term ble forbundet med et navn, og en regel ble brukt.
  • Brukere har rapportert forslaget som upassende.
  • Søketermen bryter YouTube-retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for autofullføring.

Slå av personlig tilpassede forslag

Det kan hende du ser personlig tilpassede forslag enten du er på- eller avlogget. For å slå av personlig tilpassede søkeforslag kan du slette søkeloggen og seerloggen din eller slå av Nett- og appaktivitet. Finn ut hvordan du slår av Nett- og appaktivitet

Rapportér forslag

Vi gjør så godt vi kan for å forhindre upassende forslag, men det hender likevel at noen slipper gjennom. Hvis du mener at et forslag er i strid med retningslinjene for autofullføring, kan du rapportere det på følgende måte (i en nettleser):

1. Nederst i forslagsboksen i søkefeltet klikker du på Rapportér søkeforslag.
  2. Gi en tilbakemelding.
  3. Velg Send.

Vi går gjennom tilbakemeldingen din, men vi fjerner ikke rapporterte forslag automatisk.

Jeg har et juridisk spørsmål knyttet til forslaget

Du kan be om å fjerne innhold du mener er ulovlig, ved å fylle ut dette skjemaet.