Skapa en YouTube Giving-insamling

Med YouTube Giving kan kreatörer stödja välgörande ändamål som är viktiga för dem. Kvalificerade kanaler kan samla in pengar till ideella organisationer genom att lägga till knappen Donera på sina videor och livestreamar. Tittare kan donera direkt på videons visningssida eller i livechatten.

YouTube Giving är inte tillgängligt för videor som har angetts som anpassade för barn. Du ser inte videor som har angetts som anpassade för barn när du lägger till videor i insamlingen. Du kan läsa mer om kvalificering och tillgänglighet i vanliga frågor om YouTube Giving.

Superchatt för välgörenhet har ersatts av Donationer i livechatt så att man kan samla in pengar i en livechatt. Följ anvisningarna nedan om du vill lägga till en insamling i din schemalagda livestream med livechatt.

Behörighetskrav

Om du vill kvalificera dig för skapa en insamling med YouTube Giving behöver du se till att kanalen uppfyller följande krav:
  • Kanalen finns i USA, Förenade kungariket eller Kanada.
  • Kanalen har minst 10 000 prenumeranter.
  • Kanalen ingår i YouTubes partnerprogram.
  • Kanalen har INTE markerats som anpassad för barn.
Obs! Insamlingar kan förekomma på vissa kanaler som inte uppfyller behörighetskraven ovan. Vi planerar att göra YouTube Giving mer allmänt tillgängligt i framtiden.

Skapa en YouTube Giving-insamling

Du kan skapa en YouTube Giving-insamling och lägga till den i dina videor eller livestreamar. Fansen kan donera med knappen Donera på videon eller i livechatten.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster och sedan Giving.
  3. Klicka på Kom igång följt av Skapa en insamling.
  4. Välj en tillgänglig ideell organisation som är skattebefriad enligt paragraf 501(c)(3) i USA som du vill stödja. Om den önskade ideella organisationen inte finns med i listan väljer du Skicka begäran om en ideell organisation. Läs mer om tillgängliga ideella organisationer.
  5. Följ anvisningarna för att lägga till uppgifter om insamlingen, som titel, beskrivning och samarbetspartner. Vi rekommenderar också att du anger ett mål och en längd för insamlingen. Du kan när som helst ändra pinkoden.
  6. Lägg till videor och/eller schemalagda livestreamar som ska ha knappen Donera.
  7. Välj PUBLICERA.

Du kan också skapa en insamling när du konfigurerar din livestream i Kontrollrummet under Avancerade inställningar. Läs mer här.

Obs! Efter startdatumet för insamlingen ser du knappen Donera på videons visningssida eller i livechatten. Om du har skapat en insamling och videons målgrupp sedan ändras till anpassad för barn försvinner knappen Donera i videon eller livechatten.

Om du vill öka genomslagskraften kan du skapa en gemensam insamling genom att ange i avsnittet Samarbetspartner att alla kanaler med tillgång till YouTube Giving ska kunna delta i din insamling.

Knappen Donera kommer att synas på visningssidan eller i livechatten när insamlingen har startat.

Delta i en befintlig insamling

Du kan också delta i en annan kreatörs gemensamma insamling.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster och sedan Giving.
  3. Klicka på Kom igång följt av Delta i en insamling.
  4. Välj i listan över tillgängliga gemensamma insamlingar.
  5. Lägg till videor eller schemalagda livestreamar som ska ha knappen Donera.
  6. Välj PUBLICERA.
Obs! Knappen Donera kommer att synas på visningssidan eller i livechatten efter insamlingens startdatum.

Hantera din YouTube Giving-insamling

På fliken Giving kan du se hur mycket pengar som har kommit in till insamlingen. Du kan också redigera kampanjen, ändra målbeloppet eller ta bort insamlingen när som helst.

Så här ändrar du inställningarna för insamlingen:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster och sedan Giving.
  3. Intill insamlingen du vill ändra trycker du på Mer  följt av Redigera.

Om du vill ta bort insamlingen och knappen Donera från dina videor följer du stegen ovan och väljer Ta bort.

Se hur du skapar en YouTube Giving-insamling.

How to Set Up a Fundraiser | YouTube Giving