Oman artistisisällön tehokkuustiedot YouTubessa

YouTuben Tilastot artisteille antaa sinulle ja tiimillesi mahdollisuuden hyödyntää erityisesti musiikkisisältöä varten suunniteltuja tilastoja. Näet musiikkiisi liittyvät tulokset eri puolilta YouTubea.

Jos sinulla on oikeus hallinnoida vähintään kahta virallista artistikanavaa, voit siirtyä kanavien välillä ja katsoa artistien tilastoja käyttämällä artistilistaa. Lue lisää artistilistan hallinnoinnista ja siitä, miten pääset alkuun.

Artistin Tilastojen edut

Artistin Tilastojen avulla voit selvittää, millaisia tuloksia musiikillasi ja videoillasi on YouTubessa. Näet sieltä

• kappaletilastot pitkistä videoista ja Shorts-videoista
  • tilastot omistamiltasi kanavilta sekä kanavilta, joissa esitetään musiikkiasi
  • reaaliaikaiset vinkit (vain YouTube Studio ‑sovelluksessa).

Kappaletilastot esittävät kokonaisvaltaisesti, millaisia tuloksia kappaleellasi on videoissa, joissa

• koko kappale tai suurin osa siitä on esillä
  • tallenteesi on pääosassa
  • mainitaan nimesi tai albumisi tai kappaleesi nimi käyttäjän toimittamassa metadatassa.

Artistin Tilastojen käytön aloittaminen

Sinun pitää olla virallisen artistikanavan omistaja tai hallinnoija, jotta voit käyttää Artistin Tilastoja. Katso ohjeet virallisen artistikanavan luomiseen tai kanavalupien päivittämiseen ja salli muille pääsy tilastoihisi.

Näin saat käyttöösi YouTuben Tilastot artisteille:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella tai YouTube Studio ‐mobiilisovelluksella Android- tai Apple-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.

Artistin Tilastojen ominaisuudet

Tulosten yleiskatsaus

Etusivu-välilehdeltä näet yhteenvedon tuloksistasi YouTubessa. Välilehdellä on nämä raportit:

• Kokonaistulokset: Näet kappaleidesi ja videoidesi kokonaiskatseluajan, katselukerrat ja yksittäiset katsojat.
  • Reaaliaikainen toiminta: Voit mitata uusien julkaisujesi tuloksia. Valitse ajanjakso, niin näet arvion kappaleiden ja videoiden katselukerroista edellisen 60 minuutin tai 48 tunnin ajalta.
  • Kumulatiiviset tilaajat: Näet tilaajamääräsi muuttumisen ajan mittaan.

Sisältö

Sisältö-välilehdellä tilastot on jaoteltu sisällön muodon perusteella, ja näitä muotoja ovat video, kappale, Shorts-video, livestriimi, postaus ja podcast. Välilehdellä on esimerkiksi nämä tiedot, jotka aiemmin löytyivät Tavoittavuus- ja Aktivointi-välilehdiltä:

Vain mobiililaitteilla:

Sisältö-välilehdellä on myös kappaletilastoja. Kappaletilastojen data yhdistetään virallisista musiikkivideoista, Art Track ‑videoista, lyriikkavideoista ja muista käyttäjien luomista videoista. Videot huomioidaan kappaletilastoissa seuraavissa tapauksissa:

• Äänitallenne sisältyy videoon kokonaan tai lähes kokonaan.
  • Kappale muodostaa suurimman osan käyttäjän luomasta videosta.
  • Nimesi tai albumisi tai kappaleesi nimi mainitaan videon tiedoissa.
  • Esityksesi kappaleesta on Shorts-videon keskeinen osa.

Näin löydät kappaletilastot:

1. Avaa mobiililaitteen YouTube Studio ‐sovellus.
  2. Valitse Sisältö > Kappaleet.
  3. Valitse listalta käsiteltävä kappale.

Yleisö

Yleisö-välilehdeltä näet, ketkä katsovat ja kuuntelevat musiikkiasi. Katso tilaajasi tai tiedot palaavista, uusista ja yksittäisistä katsojista. Saatavilla on myös raportteja seuraavista tiedoista:

• yleisösi suosituimmat asuinmaat ja ‑alueet
  • suosituimmat tekstityskielet
  • katsojien ikä ja sukupuoli
  • ajat, jolloin yleisösi on YouTubessa.
Huom. Yleisö-välilehti ei välttämättä kuvaa kattavasti kanavasi liikennettä. Siellä näkyvä data voi edustaa vain kaikkien katsojien osajoukkoa.

Tulot

Tulot-välilehdeltä voit perehtyä tarkemmin tuloihisi YouTubessa. Välilehti näkyy YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluville sisällöntuottajille, ja sieltä voi selvittää itse ladattujen videoiden tulot.

Tulojen yleiskatsaus ‐raportista näet arvioidut tulot, omistamiesi kaupallistettujen videoiden määrän sekä arvioidut keskimääräiset bruttotulot tuhatta toistokertaa kohti. Saatavilla on myös seuraavat raportit:

• Arvioidut kuukausitulot: Näin paljon tuloja olet saanut kanavaltasi kuuden viime kuukauden aikana. Meneillään olevien ajanjaksojen tulotiedot ovat arvioita ja voivat muuttua.
  • Tuottoisimmat videot: Näiden videoiden arvioidut tulot ovat suurimmat valitulla ajanjaksolla.
  • Tulonlähteet: Näistä lähteistä ansaitset rahaa YouTubessa.
  • Mainostyypit: Tämänmuotoisia mainoksia sisällössä näkyy ja näiltä ostoalustoilta. Tämä erittely on käytettävissä vain YouTuben mainostuloihin ja impressioihin perustuvissa tilastoissa.
  • Maksutulot: Näin paljon nettotuloja olet saanut arviolta esimerkiksi oheistuotteisiin ja Super Chateihin liittyvistä maksuista. Luvuista vähennetään kumppanin veloittamat hyvitykset.

Tietojen suodattaminen

Suodattimien avulla voit ryhmitellä dataa ja ymmärtää yleisöäsi paremmin. Alla olevien suodatinnäkymien avulla voit vertailla eri kanavien, videotyyppien ja YouTube-tuotteiden tuloksia.

Voit käyttää suodattimia valitsemalla näkymän YouTube Studion Tilastot-välilehden yläreunassa olevasta valikosta.

Tavoittavuus yhteensä

Tavoittavuus yhteensä kuvaa kattavasti tuloksiasi YouTubessa ja huomioi esimerkiksi

• sinun itsesi tai levy-yhtiösi lataamat videot
  • muilla kanavilla ladatut yhteistyövideot, joissa käytetään musiikkiasi
  • fanien lataamat videot, joissa käytetään musiikkiasi.
Huom. Tilastojen oletusarvona on Tavoittavuus yhteensä, ellet toisin valitse.

Virallinen artistikanava

Tällä suodattimella näet tiedot, jotka ovat peräisin viralliselle artistikanavallesi, VEVO-kanavalle tai levy-yhtiön kanavalle ladatuista musiikkivideoista ja muista kuin musiikkivideoista. Myös YouTuben Art Track ‑videot ovat mukana luvuissa.

Muut kanavat

Tällä suodattimella voit verrata musiikkisi tuloksia muihin YouTube-kanaviin. Suodattimen sisältö:

• yhteistyössä muiden artistien kanssa tekemäsi videot
  • jonkun muun lataamat videot, jotka sisältävät äänitallenteesi kokonaan tai lähes kokonaan
  • videot, joissa kappaleesi on pääosassa tai joiden kuvauksessa mainitaan oma nimesi tai albumisi tai kappaleesi nimi.

Kappalekooste

Kappaleen yhteenveto näyttää kappaleen YouTube-tulokset kootussa muodossa. Suodattimen sisältö:

• viralliset musiikkivideot
  • Art Track ‑videot
  • lyriikkavideot
  • live-esitykset
  • jonkun muun lataamat videot, jotka sisältävät äänitallenteesi kokonaan tai lähes kokonaan
  • videot, joissa kappaleesi on pääosassa tai joiden kuvauksessa mainitaan oma nimesi tai albumisi tai kappaleesi nimi.
Huom. Kappaleen yhteenvedossa muut versiot ja remixit katsotaan erillisiksi kappaleiksi.

Näet kappaleen yhteenvedon Artistin Tilastojen kohdasta Lisäasetukset.

YouTube Music

YouTube Music ‑suodattimen avulla voit erottaa YouTube Musicin ja YouTuben tulokset toisistaan. Tämän palvelupohjaisen suodattimen avulla voit selvittää, kuinka suuri osa katseluajasta ja katselukerroista on peräisin YouTube Music ‑sovelluksesta.
Huom. YouTube Musicin dataa on saatavilla vain maaliskuusta 2021 lähtien. Sitä aiempaan dataan sisältyvät myös YouTuben tiedot.
Artist Recap sisältää kohokohtia ja juhlistaa saavutuksia vuoden varrelta. Selvitä, miten fanit käyttävät musiikkiasi YouTubessa. Jaa sitten saavutuksesi somessa omilla datakorteilla.
Lue lisää vuodenvaihteen Recapin katsomisesta ja jakamisesta.