Hva er et manuelt krav?

For tiden lanserer vi to endringer for siden med opphavsrettslig informasjon om videoer:

1. Design: Vi har oppdatert sideoppsettet. Hvis du ser etter navnet på fordringshaveren og nærmere informasjon om et krav, kan du holde markøren over «Innvirkning på videoen»-raden.
  2. Opphavsrett-fane: Vi har lagt til en ny Opphavsrett-fane på siden med videoinformasjon, slik at det er enkelt å finne opphavsrettslig informasjon om alle videoene dine.

Vær oppmerksom på at den tilgjengelige informasjonen og alternativene for å svare på krav ikke er endret.

Opphavsrettseiere kan bruke verktøyet for manuelle krav til å finne ut om innholdet deres er brukt på YouTube uten tillatelse. I slike tilfeller kan det fremsettes manuelle krav.

Dette bør du vite om manuelle krav

• Manuelle krav er ikke det samme som automatiske Content ID-krav. Et Content ID-krav opprettes automatisk når en opplastet video samsvarer med en annen video (eller deler av en annen video) i Content ID-systemet på YouTube.
  • Verktøyet for manuelle krav brukes av opphavsrettseiere som har vist at de har behov for verktøyet, og som har inngående kunnskap om Content ID. Med dette verktøyet kan opphavsrettseiere manuelt gjøre krav på videoer som ikke fanges opp av Content ID.
  • Manuelle krav må inneholde nøyaktige tidsstempler for at skaperne skal kunne vite nøyaktig hvilken del av innholdet det fremsettes krav mot. Opphavsrettseiere kan ikke bruke verktøyet for manuelle krav til andre formål.
Opphavsrettseiere som gjentatte ganger oppgir unøyaktige tidsstempler, kan miste tilgangen til verktøyet for manuelle krav eller få partnerskapet med YouTube sagt opp (hvis aktuelt). Hvis du mener det er angitt unøyaktige tidsstempler i et krav mot videoen din, kan du kontakte brukerstøtteteamet for skapere.

Hva gjør jeg hvis videoen min har fått et manuelt krav?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Hvis det er fremsatt et manuelt krav mot videoen din, har du følgende muligheter – avhengig av omstendighetene:

Ikke gjør noe
Hvis du mener at kravet er gyldig, kan du la det være som det er. Du kan også ombestemme deg senere.
Fjern innholdet det er gjort krav på

Hvis du mener at kravet er gyldig, kan du fjerne innholdet det er gjort krav på, uten å måtte laste opp en ny video. Hvis du gjør det riktig, fører alle alternativene nedenfor til at kravet fjernes automatisk:

Del inntekter
Hvis du er med i YouTubes partnerprogram og det er gjort krav på musikken i videoen, kan du kanskje dele inntektene med musikkutgiveren.
Bestrid kravet

Hvis du mener at kravet er ugyldig, kan du bestride kravet. Da må du være helt sikker på at du innehar alle de nødvendige rettighetene til å bruke innholdet det er gjort krav på.

Hvis du har tenkt å bestride et krav mot en video du tjener penger på, må du sørge for at du forstår hvordan inntektsgenerering fungerer under bestridelser. Husk at YouTube ikke megler i opphavsrettsbestridelser.

Hvis du bestrider et krav uten gyldig grunn, kan opphavsrettseieren be om fjerning av videoen. Hvis vi mottar en gyldig opphavsrettslig fjerningsforespørsel for videoen din, får kontoen din en opphavsrettsadvarsel.