Mikä on manuaalinen vaatimus?

Teemme kaksi muutosta Videon tekijänoikeustiedot ‐sivuun:

1. Sivun ulkoasu: Sivun asettelu on muuttunut. Näet vaatimuksen tekijän nimen ja vaatimuskäytännön viemällä hiiren Vaikutus videoon ‐rivin päälle.
  2. Tekijänoikeudet-välilehti: Videon tietosivulle on lisätty uusi Tekijänoikeudet-välilehti, jonka kautta näet helposti videon tekijänoikeustiedot.

Tarjolla olevat tiedot ja vaatimuksiin liittyvät vastausvaihtoehdot pysyvät kuitenkin ennallaan.

Videosta voidaan tehdä manuaalinen vaatimus, jos tekijänoikeuksien omistaja osoittaa manuaalisten vaatimusten työkalulla, että hänen sisältöään on käytetty YouTubessa ilman lupaa.

Hyvä tietää manuaalisista vaatimuksista

• Manuaaliset vaatimukset poikkeavat automaattisista Content ID ‐vaatimuksista. Content ID ‐vaatimukset luodaan automaattisesti, kun ladattu video vastaa jotain toista YouTuben Content ID ‐järjestelmässä olevaa videota kokonaan tai osittain.
  • Manuaalisten vaatimusten työkalu on saatavilla tekijänoikeuksien omistajille, jotka ovat osoittaneet tarvitsevansa sitä ja tuntevat hyvin Content ID ‑järjestelmän toiminnan. Tekijänoikeuksien omistajat voivat tehdä työkalun avulla manuaalisia vaatimuksia videoista, joista Content ID ei ole löytänyt vastaavuuksia.
  • Manuaalisissa vaatimuksissa pitää olla tarkat aikaleimat, jotta sisällöntuottajat tietävät, mitä sisältöä vaatimus koskee. Tekijänoikeuksien omistajat eivät saa käyttää manuaalisten vaatimusten työkalua mihinkään muuhun tarkoitukseen.
Jos tekijänoikeuksien omistaja lisää toistuvasti epätarkkoja aikaleimoja, oikeus manuaalisten vaatimusten työkalun käyttöön voidaan evätä ja mahdollinen YouTube-kumppanuus voidaan lakkauttaa. Jos videostasi tehdyn vaatimuksen aikaleimat ovat mielestäsi epätarkkoja, voit ottaa yhteyttä sisällöntuottajien tukitiimiin.

Mitä voin tehdä, jos videostani on tehty manuaalinen vaatimus?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Jos videostasi on tehty manuaalinen vaatimus, voit toimia eri tavoin tilanteesta riippuen:

Älä tee mitään
Jos vaatimus on mielestäsi aiheellinen, voit olla tekemättä mitään, jolloin vaatimus pysyy voimassa. Voit aina muuttaa mieltäsi.
Poista vaatimuksen kohteena oleva sisältö

Jos vaatimus on mielestäsi aiheellinen, voit poistaa vaatimuksen kohteena olevan sisällön ilman että sinun tarvitsee ladata uutta videota. Vaatimus poistuu automaattisesti, kun teet jonkin seuraavista:

Jaa tulot
Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa ja vaatimus koskee videon musiikkia, voit ehkä jakaa tulot musiikin julkaisijan kanssa.
Kiistauta vaatimus

Jos vaatimus on mielestäsi aiheeton, voit kiistauttaa sen. Tee näin, jos olet varma, että sinulla on tarvittavat oikeudet vaatimuksen kohteena olevan sisällön käyttöön.

Jos aiot kiistauttaa vaatimuksen ja olet kaupallistanut videon, katso, miten kaupallistaminen toimii kiistautuksen aikana. YouTube ei sovittele tekijänoikeuskiistoja.

Jos kiistautat vaatimuksen ilman pätevää syytä, tekijänoikeuksien omistaja voi pyytää videosi poistamista. Jos videosta tehdään aiheellinen tekijänoikeuspoistopyyntö, tilillesi annetaan tekijänoikeusvaroitus.