Hvad er et manuelt krav?

Vi er i øjeblikket ved at udrulle 2 ændringer af siden Ophavsretsmæssige oplysninger om videoen:

1. Sidedesign: Vi har opdateret sidens layout. Hvis du leder efter oplysninger om klagerens navn og kravpolitikken, kan du holde markøren over rækken "Påvirkning af videoen".
  2. Fanen Ophavsret: Vi har tilføjet en ny fane, Ophavsret, på infosiden for videoer, så du her har nem adgang til oplysninger om ophavsret.

Vær opmærksom på, at de tilgængelige oplysninger og mulighederne for at reagere på krav ikke er blevet ændret.

En video kan modtage et manuelt krav, når en indehaver af ophavsret bruger værktøjet til manuelle krav til at identificere sit indhold på YouTube, der er blevet brugt uden tilladelse.

Værd at vide om manuelle krav

• Manuelle krav er ikke det samme som automatiske Content ID-krav. Content ID-krav genereres automatisk, når en uploadet video matcher en anden video (eller et segment af en video) i YouTubes Content ID-system.
  • Værktøjet til manuelle krav bruges af indehavere af ophavsret, som har vist, at de har behov for værktøjet, og som har indgående kendskab til Content ID. Værktøjet giver indehavere af ophavsret mulighed for manuelt at gøre krav på videoer, der ikke matches af Content ID.
  • Manuelle krav skal have nøjagtige tidsstempler, så youtubere ved præcist, hvilket indhold der gøres krav på. Indehavere af ophavsret kan ikke bruge værktøjet til manuelle krav til andre formål.
Indehavere af ophavsret, der gentagne gange angiver upræcise tidsstempler, kan få frataget deres adgang til værktøjet til manuelle krav eller få opsagt deres partnerskab med YouTube, hvis det er relevant. Hvis du mener, at tidsstemplerne for den del af din video, der er blevet gjort krav på, er upræcise, kan du kontakte vores Youtuber-supportteam.

Hvad kan jeg gøre, hvis min video har et manuelt krav?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Afhængigt af situationen har du nogle forskellige muligheder at vælge mellem, hvis der er et manuelt krav på din video:

Lad det være uden at foretage dig noget
Hvis du mener, at et krav er gyldigt, kan du undlade at gøre noget og lade kravet forblive på din video. Du kan også ændre mening.
Fjern det indhold, der er gjort krav på

Hvis du mener, at et krav er gyldigt, kan du fjerne det indhold, der er gjort krav på, uden at skulle uploade en ny video. Hvis en af følgende muligheder gennemføres korrekt, bliver kravet automatisk fjernet:

• Klip segment ud: Du kan bortredigere det segment, der er gjort krav på, fra din video.
  • Udskift sang: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis udskifte lydsporet med anden lyd fra YouTubes lydbibliotek.
  • Slå sanglyd fra: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis slå lyden fra for den lyd, der er gjort krav på. Du kan vælge, om du kun vil slå sanglyden fra, eller om al lyd i videoen skal slås fra.
Del indtægter
Hvis du deltager i YouTubes partnerprogram, og der er gjort krav på musikken i din video, kan du muligvis dele indtægten med musikudgiveren.
Bestrid kravet

Hvis du mener, at et krav er ugyldigt, kan du bestride kravet, hvis du er sikker på, at du har alle de nødvendige rettigheder til at bruge det indhold, der er gjort krav på.

Hvis du planlægger at bestride et krav, og hvis du tjente penge på din video, skal du sørge for, at du har styr på, hvordan indtægtsgenerering fungerer under tvister. Husk, at YouTube ikke mægler i tvister om ophavsret.

Hvis du bestrider et krav uden gyldig grund, kan indehaveren af ophavsretten anmode om at få din video fjernet. Hvis vi modtager en gyldig anmodning om fjernelse af din video på grund af ophavsret, får din konto et strafklip for at krænke ophavsretten.