Què és una reclamació manual?

Actualment estem llançant dos canvis a la pàgina Detalls dels drets d'autor del vídeo:

1. Disseny de la pàgina: hem actualitzat el disseny de la pàgina. Si vols buscar el nom del reclamant i els detalls de la política de reclamació, passa el cursor per sobre de la fila "Impacte al vídeo".
  2. Pestanya Drets d'autor: a la pàgina Detalls dels vídeos, hem afegit la pestanya Drets d'autor perquè puguis accedir fàcilment a la informació sobre els drets d'autor des de la pàgina Detalls de qualsevol vídeo.

Tingues en compte que la informació disponible i les opcions per respondre a les reclamacions no han canviat.

Un vídeo pot rebre una reclamació manual quan un propietari de drets d'autor utilitza l'eina de reclamació manual per identificar el seu contingut que s'ha utilitzat sense el seu permís a YouTube.

Què cal saber sobre les reclamacions manuals

• Les reclamacions manuals són diferents d'una reclamació de Content ID automatitzada. Les reclamacions de Content ID es generen automàticament quan un vídeo penjat coincideix amb un altre vídeo (o segment d'un vídeo) al sistema Content ID de YouTube.
  • L'eina de reclamació manual la utilitzen els propietaris de drets d'autor que demostren que la necessiten i que tenen coneixements avançats sobre Content ID. Aquesta eina els dona l'oportunitat de reclamar manualment vídeos que Content ID no hagi detectat com a coincidents.
  • Les reclamacions manuals han de tenir marques de temps precises perquè els creadors sàpiguen exactament quin contingut es reclama. Els propietaris dels drets d'autor no poden utilitzar l'eina de reclamació manual amb cap altra finalitat.
Pot ser que als propietaris de drets d'autor que seleccionin marques de temps imprecises de manera reiterada se'ls revoqui l'accés a l'eina de reclamació manual o, si escau, es pot cancel·lar la seva associació amb YouTube. Si creus que les marques de temps reclamades del vídeo són imprecises, pots contactar amb l'equip d'assistència per a creadors.

Què puc fer si el meu vídeo té una reclamació manual?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Si el teu vídeo rep una reclamació manual, tens diverses opcions en funció de la situació:

Deixar una reclamació tal com està
Si creus que una reclamació és vàlida, pots no fer res i deixar la reclamació al vídeo. Pots canviar d'opinió més endavant.
Suprimir el contingut reclamat

Si creus que una reclamació és vàlida, pots suprimir el contingut reclamat sense haver de penjar un vídeo nou. Si es fa correctament, qualsevol d'aquestes opcions suprimirà automàticament la reclamació:

Compartir ingressos
Si formes part del Programa per a partners de YouTube i s'ha reclamat la música del teu vídeo, és possible que puguis compartir els ingressos amb l'editor musical.
Impugnar la reclamació

Si creus que una reclamació no és vàlida, pots impugnar-la si veus clar que tens tots els drets necessaris per fer servir el contingut reclamat.

Si decideixes impugnar una reclamació i estaves monetitzant el vídeo, assegura't que entens com funciona la monetització durant les impugnacions. Tingues en compte que YouTube no actua com a mediador en les impugnacions per drets d'autor.

Si impugnes una reclamació sense un motiu vàlid, el propietari dels drets d'autor pot sol·licitar la supressió del teu vídeo. Si rebem una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor vàlida per al vídeo, el teu compte rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor.