Wat is ’n handmatige eis?

Ons ontplooi tans 2 veranderinge op die Videokopieregbladsy:

1. Bladsyontwerp: Ons het die bladsy se uitleg verander. As jy die opeiser se naam en eisbeleidbesonderhede soek, hou dan jou muiswyser oor die “Impak op die video”-ry.
  2. Kopieregoortjie: Ons het ’n nuwe Kopieregoortjie op video’s se besonderhedebladsy bygevoeg, sodat jy maklik die kopiereginligting op enige video se besonderhedebladsy kan kry.

Hou in gedagte dat die beskikbare inligting en opsies om op eise te reageer, nie verander het nie.

’n Video kan ’n handmatige eis kry wanneer ’n kopieregeienaar die nutsding vir handmatige opeising gebruik om hul inhoud op YouTube te identifiseer, wat sonder hul toestemming gebruik is.

Wat om te weet oor handmatige eise

• Handmatige eise verskil van geoutomatiseerde Content ID-eise. Content ID-eise word outomaties gegenereer wanneer ’n opgelaaide video by ’n ander video (of segment van ’n video) in YouTube se Content ID-stelsel pas.
  • Die nutsding vir handmatige opeising word gebruik deur kopieregeienaars met ’n behoefte daaraan en diegene van hulle met ’n gevorderde kennis van Content ID. Die nutsding gee kopieregeienaars ’n manier om video’s wat nie deur Content ID gepas word nie, handmatig op te eis.
  • Handmatige eise moet akkurate tydstempels hê sodat skeppers presies kan weet watter inhoud opgeëis word. Kopieregeienaars kan nie die nutsding vir handmatige opeising vir enige ander doel gebruik nie.
Kopieregeienaars wat herhaaldelik onakkurate tydstempels kies, se toegang tot die nutsding vir handmatige opeising kan herroep word of, indien toepaslik, kan hul vennootskap met YouTube beëindig word. As jy glo die opgeëisde tydstempels in jou video’s is onakkuraat, kan jy met ons Skeppersteundienste-span in aanraking kom.

Wat kan ek doen as my video ’n handmatige eis het?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Na gelang van die situasie het jy ’n paar opsies as jou video ’n handmatige eis het:

Los dit soos dit is
As jy meen dat ’n eis geldig is, kan jy niks doen nie en die eis op jou video laat. Jy kan ook later van plan verander.
Verwyder die opgeëisde inhoud

As jy glo dat ’n eis geldig is, kan jy die opgeëisde inhoud verwyder sonder om 'n nuwe video op te laai. As dit suksesvol gedoen word, sal enige van hierdie opsies die eis outomaties verwyder:

• Knip segment uit: Jy kan die opgeëisde segment uit jou video knip.
  • Vervang liedjie: As die oudio in jou video opgeëis word, kan jy dalk jou oudiosnit met ander oudio vervang uit die YouTube Oudiobiblioteek.
  • Demp liedjie: As die oudio in jou video opgeëis word, kan jy dalk die opgeëisde oudio demp. Jy kan kies of jy net die liedjie of alle oudio in die video wil demp.
Deel inkomste
As jy in die YouTube Vennootprogram is en die musiek in jou video word opgeëis, kan jy dalk inkomste deel met die musiekuitgewer.
Betwis die eis

As jy glo dat ’n eis ongeldig is, kan jy die eis betwis as jy seker is dat jy al die nodige regte het om die opgeëisde inhoud te gebruik.

As jy van plan is om ’n eis te betwis en besig was om jou video te monetiseer, moet jy seker maak jy verstaan hoe monetisering tydens dispute werk. Hou in gedagte dat YouTube nie kopiereggeskille bemiddel nie.

As jy ’n eis sonder ’n geldige rede betwis, kan die kopieregeienaar versoek dat jou video verwyder word. As ons ’n geldige kopieregverwyderingversoek vir jou video ontvang, sal jou rekening ’n kopieregwaarskuwing kry.