Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

YouTube-tulojen tarkistaminen

Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi keskeytämme tilapäisesti Google- ja YouTube-mainosten näkymisen Venäjällä. Lue lisää

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, näet YouTuben Tilastojen Tulot-välilehdeltä, mistä videoista saat eniten tuloja ja mitkä tulolähteet ovat kannattavimpia. Avainmittarikortilta näet arvioidut tulot, tuhannen katselukerran tulot (RPM) sekä tuhannen toiston hinnan (CPM). Katso, miten voit ansaita rahaa YouTubessa.

Tuloraportit

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Tulot.

RPM

Tuhannen katselukerran tulot (RPM) ‑raportista näet, kuinka paljon olet ansainnut eri tulolähteistä videoiden tuhatta katselukertaa kohden. RPM lasketaan jakamalla kokonaistulot katselukertojen määrällä ja kertomalla tulos tuhannella.

Tuhannen toiston hinta (CPM)

Toistopohjaisen tuhannen impression hinta (CPM) ‑raportista näet arvioidut keskimääräiset bruttotulosi tuhatta sellaista toistokertaa kohden, joissa näkyi yksi tai useampi mainos.

Arvioidut kuukausitulot

Arvioidut kuukausitulot ‑raportista näet, kuinka paljon kanavallesi on kertynyt tuloja kuuden viime kuukauden ajalta.

Arvioituja kuukausituloja voidaan oikaista seuraavista syistä:

Jos arvioidut kuukausitulosi muuttuvat, syynä voi olla jokin näistä oikaisuista. Arvioita päivitetään kaksi kertaa tulojen kertymisen jälkeen: tarkempi arvio esitetään kuukauden ensimmäisen viikon jälkeen ja toteutuneet tulot ilmoitetaan seuraavan kuukauden puolivälissä.

Tulolähteet

Tulolähteet-raportista näet eriteltynä, miten paljon arvioituja tuloja on muodostunut kustakin tulolähteestä.

Maksutulot

Maksutulot-raportista näet yleiskatsauksen arvioiduista tuloista, jotka ovat kertyneet kanavajäsenyyksistä ja oheistuotteista. Tämä raportti on saatavilla videotasolla.

Tuottoisimmat videot

Tuottoisimmat videot ‑raportista näet, minkä videoiden arvioidut tulot ovat suurimmat.

Mainostyyppi

Mainostyyppi-raportti näyttää, miten monta prosenttia mainostuloista tulee kustakin mainostyypistä. Lue lisää YouTuben mainostyypeistä.

Toteutuneet tulot

Toteutuneet tulot näkyvät vain AdSense-tilillä. Edellisen kuun toteutuneet tulot lisätään AdSense-tilin saldoon kuukauden 7.–12. päivänä.

Näin tarkistat toteutuneet tulot AdSensesta:

1. Kirjaudu AdSense-tilille.
  2. Valitse vasemmalta AdSense YouTubelle
  3. Näet YouTube-tulojen nykyisen saldon sekä edellisen maksusumman ja pääset YouTube-materiaaleihin.
Mahdollinen ennakonpidätys voi vaikuttaa toteutuneisiin tuloihin, ja pidätetty summa näkyy vain AdSense-tilillä.

Tärkeimmät mittarit

Katselukerran keskimääräinen kesto Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla
Arvioidut kaupalliset toistot Kaupallinen toisto syntyy videon katselukerrasta, jossa käyttäjälle näkyy vähintään yksi mainos, tai silloin, kun katselu loppuu videota edeltävän mainoksen aikana ennen videon alkamista.
Tapahtumat Maksulliseen sisältöön tai Super Chatiin liittyvien maksutapahtumien määrä valitulla ajanjaksolla ja alueella
Katselukerrat Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä
Katseluaika (tunteina) Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu
Arvioidut mainostulot Arvioidut tulot AdSense- ja DoubleClick-mainoksista valitulla ajanjaksolla ja alueella, ei sisällä kumppanien myymistä mainoksista saatuja tuloja
Arvioidut tulot Kaikkien Googlen myymien mainosten ja maksutapahtumien arvioidut kokonaistulot (nettotulot) valitulla ajanjaksolla ja alueella
Tulot maksutapahtumaa kohden Maksulliseen sisältöön tai Super Chatiin liittyvien maksutapahtumien keskimääräinen summa valitulla ajanjaksolla ja alueella
Maksutulot Arvioidut nettotulot esimerkiksi maksulliseen sisältöön ja Super Chatiin liittyvistä maksutapahtumista – arviosta on vähennetty valittua aikaväliä ja aluetta koskevat kumppanilta veloitetut hyvitykset
Tulot YouTube Premiumista Arvioidut tulot YouTube Premiumista valitulla ajanjaksolla ja alueella

YouTube Shorts ‑tulot

Arvioidut tulot YouTube Shorts ‐rahastosta valitulla ajanjaksolla

Tulot tuotetaggauksista

Arvioidut tulot YouTube Shopping ‐rahastosta valitulla ajanjaksolla