Laittomia tai säänneltyjä hyödykkeitä ja palveluja koskevat käytännöt

Sisällöntuottajien, katsojien ja kumppaneiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja toivomme, että teistä jokainen auttaa suojelemaan tätä ainutlaatuista ja aktiivista yhteisöä. On tärkeää, että ymmärrät yhteisösäännöt, sillä ne auttavat meitä huolehtimaan YouTuben turvallisuudesta yhdessä. Luethan alla olevan käytännön huolellisesti. Näet kaikki säännöt tältä sivulta.

YouTubessa ei sallita sisältöä, jonka tarkoituksena on myydä tiettyjä säänneltyjä hyödykkeitä ja palveluja.

Jos näet tätä käytäntöä rikkovaa sisältöä, tee siitä ilmoitus. Ohjeet yhteisösääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen löydät täältä. Jos haluat tehdä ilmoituksen useasta videosta tai kommentista, voit tehdä ilmoituksen koko kanavasta.

Voit myös tutustua lisämateriaaleihin.

Näin käytäntö vaikuttaa sinuun

Jos julkaiset sisältöä

Älä julkaise YouTubessa sisältöä, jonka tarkoituksena on säänneltyjen hyödykkeiden ja palvelujen suora myyminen, niiden käytön edistäminen tai niitä myyville sivustoille linkittäminen. On kiellettyä helpottaa tällaisten tuotteiden myymistä tai edistää tällaisten palvelujen käyttöä postaamalla linkkejä, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai muita tietoja, joiden avulla voi olla suoraan yhteydessä myyjään.

• Alkoholi
  • Pankkitilin salasanat, varastetut luottokortit tai muut taloudelliset tiedot
  • Väärennetyt asiakirjat tai valuutta
  • Säännellyt huumausaineet ja muut lääkkeet
  • Räjähteet
  • Elimet
  • Uhanalaiset eläimet ja niiden osat
  • Ampuma-aseet ja tietyt ampuma-aseiden tarvikkeet
  • Nikotiini ja sähkötupakkatuotteet
  • Uhkapelisivustot, joita Google tai YouTube ei ole vielä tarkastanut
  • Käsikauppalääkkeet
  • Seksi- tai seuralaispalvelut
  • Luvattomat terveydenhoitopalvelut
  • Ihmissalakuljetus

Huom. Kanavasi voidaan sulkea, jos lisäät linkkejä tai yhteystietoja, kuten puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita tai muita yhteydenottotapoja, joiden kautta voi ostaa kovia huumeita tai lääkkeitä ilman reseptiä. Alta näet esimerkkejä.

YouTubessa ei myöskään sallita seuraavanlaista sisältöä:

• Kovien huumeiden käyttö tai valmistus: Kiellettyä on kovien huumeiden käyttäminen tai valmistaminen, kovien tai mietojen huumeiden myyminen tai myynnin edistäminen, säänneltyjen lääkeaineiden myynnin edistäminen ilman reseptiä tai steroidien käytön kuvaaminen muussa kuin koulutuksellisessa kontekstissa.
  • Ohjeet huijaamiseen: YouTubessa ei sallita sisältöä, jossa annetaan ohjeita akateemisiin huijauksiin.

Käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, kommentteihin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin. Lista ei ole kaikenkattava. Huomaa, että käytännöt koskevat myös ulkoisia linkkejä, eli esimerkiksi klikattavia URL-osoitteita ja käyttäjien ohjaamista sanallisesti muille sivustoille.

Esimerkkejä

Seuraavassa on esimerkkejä sisällöstä, jota ei sallita YouTubessa.

Lista ei ole kaikenkattava.

• Linkittäminen verkkorahapeli- tai vedonlyöntisivustoihin, joita ei ole hyväksytty
  • Väärennettyjen passien myyminen tai ohjeistaminen virallisten asiakirjojen väärentämiseen
  • Seuralais- tai prostituutiopalvelujen tai eroottisen hieronnan mainostaminen
  • Ohjeiden antaminen huumeiden ostamiseen pimeästä verkosta
  • Videot, joissa käyttäjä tekee ostoksia väärennettyjä luottokorttinumeroita tuottavalla ohjelmistolla
  • Linkit verkkoapteekkeihin, jotka eivät vaadi reseptejä
  • Sisältö, jossa mainostetaan huumeita, nikotiinia tai valvottavia aineita
  • Kovien huumeiden käytön kuvaaminen: Muu kuin koulutuksellinen sisältö, jossa näkyy ihmisiä käyttämässä suonensisäisesti huumeita, kuten heroiinia, haistelemassa liimaa tai käyttämässä happoa
  • Kovien huumeiden valmistaminen: Muu kuin koulutuksellinen sisältö, jossa opetetaan katsojia valmistamaan huumeita
  • Alaikäisten alkoholin- tai huumeidenkäyttö: Sisältö, jossa näkyy alaikäisiä käyttämässä alkoholia, sähkötupakkaa, tupakkaa tai marihuanaa tai väärinkäyttämässä ilotulitteita
  • Steroidien käyttö: Muu kuin koulutuksellinen sisältö, jossa opetetaan steroidien viihdekäyttöä (esimerkiksi kehonrakennuksessa)
  • Mietojen huumeiden myyminen: Esimerkiksi linkit sivustoille, jotka edistävät kannabiksen tai salvian myyntiä
  • Kovien huumeiden myyminen: Sisältö, jossa näkyy kovia huumeita myyntitarkoituksessa Esimerkkejä kovista huumeista (huomaa, että lista ei ole kaikenkattava ja aineilla voi olla myös muita nimiä):
    • Amfetamiini
    • Kokaiini
    • Dekstrometorfaani (DXM)
    • Flunitratsepaami
    • Fentanyyli
    • Gamma (GHB)
    • Heroiini
    • Ketamiini
    • K2 (spice)
    • LSD
    • MDMA/ekstaasi
    • Meskaliini
    • Metamfetamiini
    • Isotonitatseeni
    • Oopiumi
    • Fensyklidiini (PCP)
    • Psilosybiini ja psilosiini (taikasienet)

Huom. Kanavasi voidaan sulkea, jos lisäät linkkejä tai yhteystietoja, kuten puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita tai muita yhteydenottotapoja, joiden kautta voi ostaa kovia huumeita tai lääkkeitä ilman reseptiä.

Huom. Tässä on vain muutamia esimerkkejä. Älä julkaise sisältöä, jos epäilet sen rikkovan käytäntöämme.

Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko YouTuben käytäntöjä, mutta se ei välttämättä sovi alle 18-vuotiaille.

Esimerkkejä ikärajoitetusta sisällöstä

• Kannabismyymälöitä mainostava sisältö
  • Sisältö, jossa arvostellaan nikotiinipitoisia sähkötupakkanesteitä

Mitä tapahtuu, jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä?

Jos sisältösi rikkoo tätä käytäntöä, poistamme sisällön ja ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse. Jos emme voi vahvistaa, että postaamasi linkki on turvallinen, saatamme poistaa sen. Huom. Sääntöjen vastaiset URL-osoitteet itse videossa tai videon metadatassa voivat johtaa videon poistamiseen.

Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sisältösi rikkoo yhteisösääntöjä, saat todennäköisesti huomautuksen, mutta kanavaasi ei rangaista. Voit osallistua käytäntökoulutukseen, jolloin varoitus vanhenee 90 päivän kuluttua. Jos kuitenkin rikot samaa käytäntöä 90 päivän kuluessa, huomautus ei vanhene ja kanavallesi annetaan varoitus. Jos rikot jotain toista käytäntöä koulutuksen suorittamisen jälkeen, saat uuden huomautuksen.

Jos saat kolme varoitusta 90 päivän kuluessa, kanavasi suljetaan. Lue lisää varoitusjärjestelmästä.

Kanavasi tai tilisi voidaan sulkea yhteisösääntöjen tai käyttöehtojen toistuvien rikkomusten vuoksi. Näin voi käydä myös, jos yksittäinen väärinkäytös on vakava tai jos kanavan päätarkoituksena on rikkoa käytäntöjä. Käytäntöjä toistuvasti rikkovia käyttäjiä voidaan estää osallistumasta jatkossa käytäntökoulutuksiin. Lue lisää kanavan tai tilin sulkemisesta.