Retningslinjer om voldelige ekstremist-organisasjoner eller kriminelle organisasjoner

Vi tar sikkerheten til skaperne, seerne og partnerne våre svært alvorlig. Derfor ber vi hver og en av dere om å hjelpe oss med å beskytte dette unike og fargerike fellesskapet. Det er viktig at du forstår retningslinjene for brukere og hvordan disse bidrar til holde YouTube trygt, noe vi alle har et felles ansvar for. Ta deg tid til å lese nøye gjennom retningslinjene nedenfor.denne siden finner du en komplett liste over retningslinjene våre.

Innhold som har som formål å berømme, fremme eller støtte voldelige ekstremist-organisasjoner eller kriminelle organisasjoner, er ikke tillatt på YouTube. Organisasjoner av denne typen har ikke lov til å bruke YouTube til noe slags formål, inkludert rekruttering.

Hvis du ser innhold som bryter disse retningslinjene, ber vi deg om å rapportere det. Her finner du informasjon om hvordan du rapporterer brudd på retningslinjene for brukere. Hvis du har funnet flere videoer eller kommentarer som du ønsker å rapportere, kan du rapportere den aktuelle kanalen.

Hvis du tror noen er i overhengende fare, bør du kontakte politiet umiddelbart for å varsle om situasjonen.

Hva betyr dette for deg?

Når du legger ut innhold

Ikke legg ut innhold på YouTube hvis det passer med noen av beskrivelsene nedenfor:

• innhold som er produsert av voldelige ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner
  • innhold som berømmer eller hedrer fremtredende terrorister, ekstremister eller kriminelle personer for å oppmuntre andre til å begå voldshandlinger
  • innhold som berømmer eller rettferdiggjør voldshandlinger begått av voldelige ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner
  • innhold som har som formål å rekruttere nye medlemmer til voldelige ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner
  • innhold som avbilder gisler, eller innhold som legges ut med det formål å oppfordre, true eller skremme på vegne av ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner
  • innhold som viser emblemene, logoene eller symbolene til voldelige ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner, med det formål å berømme eller fremme disse organisasjonene
  • innhold som forherliger eller fremmer voldelige tragedier, for eksempel skolemassakrer

YouTube bruker mange faktorer, inkludert klassifiseringer fra myndigheter og internasjonale organisasjoner, til å fastslå hva som utgjør kriminelle organisasjoner eller terrororganisasjoner. For eksempel sier vi opp kanaler hvis vi har rimelig grunn til å tro at kontoeieren er medlem av en gruppe som er klassifisert som en terrororganisasjon, for eksempel en utenlandsk terrororganisasjon (USA) eller en organisasjon som er identifisert av FN.

Hvis du legger ut innhold knyttet til terror eller kriminalitet for pedagogiske, dokumentariske, vitenskapelige eller kunstneriske formål, må du sørge for å oppgi tilstrekkelig med informasjon i selve video- eller lydinnholdet, slik at seerne forstår konteksten. Eksplisitte eller kontroversielle videoer med tilstrekkelig kontekst kan bli underlagt aldersbegrensninger, eller det kan vises en advarsel før videoen.

Disse retningslinjene gjelder for videoer, videobeskrivelser, kommentarer, direktesendinger og alle andre YouTube-produkter og -funksjoner. Husk at listen ikke er uttømmende. Merk at disse retningslinjene også gjelder for eksterne linker i innholdet ditt. Dette kan være klikkbare nettadresser, muntlig forklaring om hvordan brukerne kommer seg til andre nettsteder, med mer.

Eksempler

Her er noen eksempler på innhold som ikke er tillatt på YouTube:

• råklipp eller uredigerte kopier av innhold som er opprettet og lastet opp av ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner
  • hedring av terroristledere eller feiring av forbrytelsene de har begått, gjennom sanger eller minnetaler
  • hedring av terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner gjennom sanger eller minnetaler
  • innhold som viderekobler brukerne til nettsteder som brukes til å fremme terroristideologi, spre ulovlig innhold eller rekruttere medlemmer
  • videoer som er filmet av gjerningspersoner, av dødelige eller alvorlige voldshendelser, der våpen, vold eller skadde ofre kan sees eller høres
  • linker til eksterne nettsteder som inneholder manifester skrevet av voldelige angripere
  • Videospillinnhold som er utviklet eller modifisert («moddet») for å forherlige en voldelig hendelse eller gjerningspersonene bak denne, eller som støtter voldelige og kriminelle organisasjoner eller terroristorganisasjoner
  • forherligelse av vold mot sivile
  • pengeinnsamlinger til voldelige ekstremist- eller terrororganisasjoner eller kriminelle organisasjoner

Husk at dette bare er eksempler. Ikke legg ut innhold hvis du tror det kan være i strid med disse retningslinjene.

Hva skjer når innhold er i strid med disse retningslinjene?

Hvis innholdet ditt er i strid med disse retningslinjene, fjerner vi det og gir deg beskjed per e-post.

Hvis det er første gang du bryter retningslinjene for brukere, får du mest sannsynlig et varsel. Hvis det ikke er første gang, kan kanalen din få en advarsel. Hvis du får 3 advarsler i løpet av 90 dager, blir kanalen din sagt opp. Her kan du lese mer om advarselssystemet vårt.

Brudd på retningslinjene kan føre til at inntektsgenereringen deaktiveres på alle kontoene dine i henhold til retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler. Dette kan inkludere varsler. Hvis du mener at dette er feil, kan du sende inn en anke. Hvis bruddet blir omgjort, kan du søke om inntektsgenerering når du er kvalifisert i YouTube Studio.

Vi kan si opp kanalen eller kontoen din ved gjentatte brudd på retningslinjene for brukere eller vilkårene for bruk. Vi kan også si opp kanalen eller kontoen din ved enkelttilfeller av alvorlig trakassering eller tilfeller der kanalen brukes spesielt til å bryte retningslinjene. Vi kan slutte å tilby innføring i retningslinjene til brukere som står bak gjentatte brudd. Finn ut mer om kanal- eller kontooppsigelser.