Opprett en premiere for en ny video

Med Premiere-funksjonen på YouTube kan du og seerne dine se og oppleve en ny video sammen i sanntid. Skap blest om premieren din ved å dele videosiden, slik at seerne dine kan bruke påminnelsesfunksjonen, chatte og legge inn kommentarer.

YouTube Premiere

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Opprett en premiere

Seerne kan se premieren på en hvilken som helst plattform, som datamaskin, iPhone, iPad, Android og internett på mobil.

1. Gå til studio.YouTube.com på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Opprett etterfulgt av Last opp videoer.
    Merk: Shorts-videoer kan ikke vises som premierer.
  3. Velg videoen som skal lastes opp, og legg inn informasjon om den.
    Merk: Premierer har ikke støtte for 360/vr180 eller oppløsning på mer enn 1080p.
  4. For å starte premieren umiddelbart klikker du på Lagre eller publiser etterfulgt av Offentlig etterfulgt av Angi som umiddelbar premiere. Videoen vises som premiere så snart den er ferdig behandlet.
    Hvis du vil legge premieren til et senere tidspunkt, klikk på Planlegg etterfulgt av legg inn dato og klokkeslett etterfulgt av merk av for Angi som premiere.
  5. Du kan velge nedtellingstema og -varighet ved å klikke på Konfigurer premieren.
  6. Klikk på Ferdig eller Planlegg.

Tips: Du kan også opprette en premiere når du laster opp en video fra YouTube-appen. På «Angi synlighet»-siden velger du Angi som premiere.

Hva skjer når du oppretter en premiere?

Før premieren starter

Det opprettes en offentlig videoside der premieren din vises. Fordi videosiden er offentlig før premieren begynner, kan du også dele nettadressen til videosiden. Premierer dukker opp over hele YouTube, akkurat som vanlige opplastinger. Du finner dem i søk, på startsiden og i videoanbefalinger.

Hvem som helst kan gå til videosiden og bruke påminnelsesfunksjonen, legge inn en kommentar eller chatte (inkludert sende Superchat-meldinger hvis denne funksjonen er slått på). Hvis du har lastet opp en trailer, spilles den av.

Merk: Hvis kontoen din har fått en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, publiseres ikke premieren før advarselen er utløpt. Premieren er angitt som «privat» så lenge advarselen gjelder. Du må planlegge publiseringen på nytt når denne perioden er over. Her finner du grunnleggende informasjon om advarsler for brudd på retningslinjene for brukere.

Oversikt over videosiden

Nedtellingen til en premiere og alternativet for å angi en påminnelse finner du ved å klikke på pilen til venstre for chatten.

Under premieren

Nedtellingen starter som planlagt, med temaet og varigheten du har valgt. Hvis du har angitt at premieren skal starte kl. 12.00, starter nedtellingen kl. 12.00. Når nedtellingen er over, ser seerne videoen sammen i sanntid. Seerne kan spole tilbake, men de kan ikke spole fremover forbi direktesendingen.

Du og seerne dine kan fortsette å kommunisere i kommentarfeltet og direktechatten.

Etter premieren

Etter at videoen har hatt premiere, blir den værende på kanalen som en vanlig opplasting. Nedtellingen inkluderes ikke i videoen. Chatopptak er tilgjengelig for seere som vil se premierechatten etter at premieren er ferdig.

I YouTube Studio kan du også bruke YouTube Analytics til å se resultatene for premieren. Antallet avspillinger fra premieren overføres til videoen når premieren er over.

premieretips for skapere.

Tips

Tilpass premieren ved å velge et annet nedtellingstema, aktivere inntektsgenerering eller vise en trailer på videosiden før premieren starter.
Viderekoble seerne til direktesendingen din. Hjelp seerne med å finne frem til direktesendingen, ved å bruke Live Redirect.
Skap blest ved å viderekoble seerne dine fra en direktesending til en premiere.
Del nettadressen til videosiden for premieren i sosiale medier.
Ha premieren som kanaltrailer. Finn ut hvordan du gjør dette, ved å endre kanaloppsettet.
Oppfordre seerne dine til å bruke påminnelsesfunksjonen ved å legge til en kommentar eller chatmelding øverst på videosiden. Når seerne bruker påminnelsesfunksjonen, får de et varsel ca. 30 minutter før premieren starter, og deretter et varsel ved premierestart.

Ser du etter flere tips til den neste premieren din?
Last ned veiledningen vår for premierer.