Grunnleggende om direktechatten

Direktechatten er aktivert som standard og vises til høyre for videospilleren når direktesendingen er i gang. Når direktesendingen er avsluttet, arkiveres den slik at seerne kan spille av videoen på nytt sammen med direktechatten. Direktechatten vises bare på videosider på YouTube, og ikke i innbygde spillere.

Merk: Direktechat er ikke tilgjengelig hvis kanalen eller direktesendingen din er klassifisert som laget for barn.

Visning av direktechatten

Seerne kan velge mellom to ulike visninger av direktechatten.

• Fremhevede chatmeldinger: I denne visningen filtreres potensielle nettsøppelmeldinger bort. Chatten blir dermed enklere å lese og mer nyttig.
  • Direktechat: Denne visningen er ikke filtrert. Alle chatmeldinger vises idet de kommer inn.

Merk: Direktesendinger som er trimmet i videoredigereren, har ikke chatopptak.

Direktechatmerker

Direktechatmerker brukes til å kjennetegne strømmeren og moderatoren . Hvis kanalen din kan tilby medlemskap, kan du opprette egendefinerte medlemsmerker som også vises i direktechatten.

Send en melding

Hvis du vil delta i direktechatten, klikker du der det står «Si noe», og begynner å skrive. Deretter klikker du på sendeikonet .

Svar andre i chatfeeden

Du kan svare andre i chatfeeden ved å nevne brukernavnet til vedkommende.

1. Skriv «@».
  2. Begynn å skrive det aktuelle brukernavnet.
  3. Velg brukernavnet.

Avsenderen av meldingen ser brukernavnet sitt uthevet i oransje. Dette er bare synlig for personen du har nevnt. Dette gjør det enklere for vedkommende å se svaret ditt i chatfeeden.

Meldingsbegrensninger

Seerne kan sende maksimalt elleve meldinger på inntil 200 tegn i løpet av en periode på 30 sekunder. Eieren av sendingen berøres ikke av denne begrensningen. Seerne kan ikke legge ut spesialtegn, HTML-kode eller nettadresser.