YouTube Studion tilastojen perusteet

YouTube Tilastojen ajantasaisten tietojen ja raporttien avulla voit seurata kanavasi ja videoidesi menestystä.

YouTube Tilastoihin siirtyminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Tilastot.

YouTube Tilastoissa näet erilaisia välilehtiä. Muilla kuin Etusivu-välilehdellä tiedot on järjestetty niin, että näet helposti omien tavoitteidesi kannalta olennaisimmat tiedot.

Huom. YouTuben tilastoissa voi näkyä eri tietoja sen mukaan, onko alustana perinteinen työpöytäversio, YouTube Studion työpöytäversio vai YouTube Studio ‑sovellus. Näet ajantasaiset tiedot nopeammin YouTube Studion tilastoista (sekä työpöytäversio että sovellus) kuin Creator Studion perinteisestä versiosta.

Esittely

Etusivu-välilehdelle on koottu kanavasi tärkeimmät mittarit. Pääkuvaajassa näkyvät katseluaika, katselukerrat ja tilaajat. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, näet myös arvioidut tulosi 28 viime päivän ajalta.

Tällä välilehdellä on myös neljä raporttia:

• Suosituimmat videot näyttää videosi katselukertojen mukaan järjestettyinä.
  • Reaaliaikainen toiminta näyttää kehityksesi viimeisen 48 tunnin tai 60 minuutin ajalta.
  • Uusimmat videot näyttää, miten kymmenen uusinta videotasi ovat menestyneet.
  • Tyypillinen kehitys näyttää, miten uusin videosi vertautuu kanavasi tyypilliseen menestykseen.

Huom. Näet nämä raportit vain, jos julkisista videoistasi tai kanavastasi on riittävästi tietoja.

Tavoittavuus
Tavoittavuus-välilehdellä näkyy musiikkisi kokonaistavoittavuus. Pääkuvaajassa näkyy, kuinka moni on nähnyt videoidesi impressioita YouTubessa ja kuinka moni on sen jälkeen klikannut katsomaan videoitasi. Tähän lasketaan myös videot, joissa käytetään koko kappalettasi tai suurinta osaa siitä.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
Aktivointi
Aktivointi-välilehdellä näkyy, mitä yleisösi katsoo. Pääkuvaajassa näkyy kokonaiskatseluaika minuutteina ja kuinka pitkään katsojat ovat keskimäärin katsoneet jotain videota.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat kortit:
Yleisö
Yleisö-välilehdellä näkyy, ketkä katselevat videoita. Pääkuvaajassa näkyvät kanavasi yksittäiset katsojat, keskimääräinen kunkin katsojan katsomien videoiden määrä ja tilaajamäärän kasvu tai lasku.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Maat, joissa eniten katsojia näyttää katsojat maan mukaan. Data perustuu IP-osoitteisiin.
  • Suosituimmat tekstityskielet näyttää katsojat tekstityskielen mukaan. Data perustuu tekstitysten käyttöön.
  • Ikä ja sukupuoli näyttää katsojat iän ja sukupuolen mukaan. Data kattaa sisäänkirjautuneet käyttäjät ja kaikki laitteet.
  • Mihin aikaan katsojasi ovat YouTubessa näyttää yleisön toiminnan kanavallasi ja YouTubessa. Data kattaa kaikki käytetyt laitteet 28 viime päivän ajalta.
Demografiset tiedot saattavat koskea vain osaa katsojista, eivätkä välttämättä anna kokonaiskuvaa liikenteestäsi.
Tulot
Tulot-välilehti näkyy vain YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluville sisällöntuottajille ja sisältää datan vain itse lataamistasi videoista.

Tulot-välilehden avulla voit seurata tulojasi YouTubessa. Pääkuvaajassa näkyvät arvioidut tulosi, kaupallistamiesi videoiden määrä ja arvioidut keskimääräiset tulosi tuhatta toistokertaa kohti.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Arvioidut kuukausitulot näyttää kanavasi tulot kuuden viime kuukauden ajalta. Tulotiedot, jotka koskevat meneillään olevia kuukausia ja kuukausia, joilta ei ole maksettu lopullisia maksuja, ovat arvioita.
  • Eniten tuottavat videot näyttää videot, joiden arvioidut tulot ovat kyseisellä ajanjaksolla korkeimmat.
  • Tulolähteet näyttää, millä tavoin ansaitset rahaa YouTuben avulla.
  • Mainostyypit näyttää mainosmuodon ja sen ostoalustan. Tämä erittely on käytettävissä vain YouTuben mainostuloihin ja impressioihin perustuvissa tilastoissa.
  • Maksutapahtumien tulot kuvaa arvioitua nettotuloa maksullisesta sisällöstä, Super Chatista ja muista maksutapahtumista. Määrästä on vähennetty mahdolliset valittua aikaväliä ja aluetta koskevat kumppanien laskuttamat hyvitykset.

Esimerkki

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi YouTube Studion tilastojen perusteet.

Analytics in YouTube Studio

Lisätiedot YouTube Tilastoissa

Raportin laajentaminen

Voit laajentaa melkein minkä tahansa YouTube Tilastojen raportin koko näytön kokoiseksi klikkaamalla KATSO LISÄÄ tai EDISTYNYT TILA. Koko näytön tilassa voit katsella dataa tarkemmin pitemmällä aikavälillä.

Oikean yläkulman avattavasta valikosta voit muuttaa kaaviossa näkyvää mittaria. Voit myös lisätä raporttiisi muita mittareita, kuten katselukerrat tai katseluaika, klikkaamalla sinistä pluspainiketta .

Voit poistua laajennetusta raportista painamalla esc-näppäintä tai valitsemalla .

Viivakaavio

Viivakaavio näyttää videon tietojen muutoksen ajan funktiona. Voit mukauttaa seuraavia valintoja:
  • Päivämäärän tarkkuus: kaavioissa voidaan näyttää päivittäiset, viikoittaiset, kuukausittaiset tai vuosittaiset datapisteet.
  • Tietojen vertailu: Voit valita kaavioon toisen tilaston vertailua varten.

Pylväskaavio

Pylväskaavio esittää valitut tiedot vaakasuuntaisina palkkeina, joiden pituus osoittaa kohteen arvon. Jos valitset yksiköksi päivämäärän, kaavio näkyy viivakaaviona.
Huom. Tässä kaaviossa ei voi katsoa tietoja päivämäärän perusteella tai vertailla valittuja tietoja kokonaistietoihin.

Tilastojen katsominen videotasolla

YouTube Tilastot näyttää erilaisia raportteja katsellessasi yksittäistä videota. Näin avaat yksittäisen videon YouTube Tilastot:

1. Valitse vasemmasta valikosta Videot.
  2. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  3. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.

Muita tapoja katsella videon tilastoja

1. Kun olet laajentanut raportin, klikkaa kanavasi nimeä vasemmasta yläkulmasta. Näet hakukentän, josta voit valita videon.
  2. Kun olet laajentanut raportin, vie hiiri minkä tahansa videon nimen päälle ja valitse Tilastot
  3. Kanavatason tilastopainiketta klikkaamalla pääset kyseisen videon tilastoihin.

Tarkemman datan saaminen

Kun olet laajentanut kortin klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ, näet lisävaihtoehtoja, joista saat tarkempaa dataa.

• Yksittäisen rivin tarkemman datan katsominen: Raportin sinisiä rivejä voi klikata, jolloin näkyviin tulee tarkempaa dataa. Jos esimerkiksi katsot liikenteen lähteitä, voit klikata tulosta YouTube-haku. Tällöin näet, mitkä haut toivat liikennettä kanavallesi.
  • Datan suodattaminen: Jokaisen laajennetun raportin yläosassa on suodatinpalkki. Voit suodattaa luetteloa esimerkiksi katselumaan, livesisällön tai on demand ‑sisällön mukaan.
  • Erilaisten tilastotietojen valitseminen: Kun olet laajentanut raportin, suodatinpalkin alapuolella näkyvät erilaiset tilastotiedot, kuten maantieteellinen sijainti ja laitetyyppi.
  • Mittareiden lisääminen: Voit lisätä raporttiin mittareita klikkaamalla sinistä pluspainiketta .

Menestyksen vertailu

Käytössäsi on useita eri tapoja, joilla voit vertailla videoidesi menestystä.

• Suora vertailu: Kun olet laajentanut raportin klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ, valitse Vertaa... vertaillaksesi kahta kohdetta. Voit vertailla mitä tahansa kanaviasi, ryhmiäsi tai videoitasi. Vertaillessasi kahta kohdetta voit myös vertailla niiden dataa eri ajanjaksoilla tai eri tilastotietojen tai mittareiden osalta.
  • Ehdotetut vertailut: Ajanjaksojen vertailu näyttää kanavan kasvun lyhyellä aikavälillä ja Vuosien vertailu puolestaan pitkällä aikavälillä.
  • Vertailuviivat: Kun katsot yksittäisen videon tilastoja, näet automaattisesti vertailuviivat tärkeimpien mittareiden raporteissa, jos ajanjaksoksi on valittu Julkaisemisesta lähtien. Näin voit verrata uusimman videosi menestystä videoidesi tyypilliseen menestykseen.
  • Moniviivaiset kaaviot: Kun olet laajentanut raportin klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ, voit valita raportin yksittäisten kohteiden viereiset valintaruudut. Kullakin valitulla kohteella on oma viiva raportissa. Yhteensä-rivi on valittuna oletuksena.

Vie data

YouTube Studiossa voit nähdä enintään 50 riviä dataa. Jos haluat nähdä jopa 500 riviä dataa, voit ladata raportin klikkaamalla vientipainiketta . Lue lisää datan viemisestä YouTube Tilastoista.