Grundlæggende oplysninger om Analytics i YouTube Studio

Du kan overvåge effektiviteten for din kanal og dine videoer med opdaterede metrics og rapporter i YouTube Analytics.

Find YouTube Analytics

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Analytics i menuen til venstre.

I YouTube Analytics kan du se forskellige faner. Med undtagelse af oversigtsfanen er hver fane organiseret, så du nemt kan finde de data, der er mest relevante for dine mål.

Bemærk! Du kan muligvis se forskellige metrics i YouTube Analytics alt efter platform: Den klassiske version af Youtuberstudie på computer, YouTube Studio på computer eller YouTube Studio-appen. Metrics bliver opdateret hurtigere i Analytics i YouTube Studio (både på computer og i appen) end i den klassiske version af Youtuberstudie.

Oversigt

Fanen Oversigt viser dig vigtige metrics for din kanal. Hovedgrafen viser visningstid samt antallet af visninger og abonnenter. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du også se din estimerede omsætning i løbet af de seneste 28 dage.

På denne fane kan du også se fire rapporter:

• Populære videoer: Dine videoer rangeres efter antal visninger.
  • Aktivitet i realtid: Din effektivitet i løbet af de seneste 48 timer eller 60 minutter.
  • Seneste videoer: Effektiviteten af dine ti seneste videoer.
  • Typisk effektivitet: En sammenligning af din seneste video med din kanals typiske effektivitet.

Bemærk! Du ser kun disse rapporter, hvis der er nok data om dine offentlige videoer eller din kanal.

Rækkevidde
Fanen Rækkevidde viser dig din musiks overordnede rækkevidde. Hovedgrafen viser, hvor mange personer der har set en eksponering af dine videoer eller videoer, som indeholder hele eller det meste af din sang på YouTube, og hvor mange der efterfølgende har klikket videre for at se dine videoer.
På denne fane kan du også se rapporter over:
Engagement
Fanen Engagement viser dig, hvad dine seere ser. Hovedgrafen viser det samlede antal visningsminutter, og hvor lang tid seerne i gennemsnit bruger på at se en af videoerne.
På denne fane kan du også se kort for:
Publikum
Fanen Publikum viser dig, hvem der ser med. Hovedgrafen viser antallet af unikke seere, det gennemsnitlige antal sete videoer pr. seer samt stigning eller fald i antallet af abonnenter.
På denne fane kan du også se rapporter over:
  • Populære lande: Din målgruppe fordelt på lande. Data er baseret på IP-adressen
  • Populære sprog i undertekster: Din målgruppe efter undertekstsprog. Data er baseret på brugen af undertekster
  • Køn og alder: Din målgruppe efter køn og alder. Data er baseret på seere, der er logget ind, uanset enhedstype
  • Hvornår dine seere er på YouTube: Din målgruppes onlineaktivitet på din kanal og hele YouTube. Data er baseret på dine seere på alle enheder inden for de seneste 28 dage.
Vær opmærksom på, at du muligvis kun kan se demografiske data for en delmængde af dine seere. Dataene repræsenterer ikke nødvendigvis din trafiks overordnede sammensætning.
Omsætning
Fanen Omsætning er kun tilgængelig for youtubere, der er med i YouTubes partnerprogram, og viser kun data for videoer uploadet af dig.

Fanen Omsætning hjælper dig med at holde øje med din indtjening på YouTube. Hovedgrafen viser din estimerede indtjening, antallet af videoer, der genererer indtægter, og den estimerede gennemsnitlige bruttoindtægt pr. tusind afspilninger.
På denne fane kan du også se rapporter over:
  • Estimeret omsætning pr. måned: Hvor meget din kanal har tjent de seneste seks måneder. Omsætningen for igangværende måneder og måneder uden endelige betalinger er estimeret og kan ændre sig.
  • Videoer med den bedste indtjening: Videoer med den højeste estimerede omsætning for perioden
  • Omsætningskilder: Hvordan du tjener penge med YouTube
  • Annoncetyper: Annoncens format og købsplatformen. Denne oversigt er kun tilgængelig for annonceomsætning og eksponeringsbaserede metrics fra YouTube
  • Transaktionsomsætning: Estimeret nettoomsætning fra transaktioner såsom betalingsindhold og Super Chat, fratrukket eventuelle opkrævede refusioner til partnere inden for det valgte datointerval og område.

Se et eksempel

Se den følgende video fra YouTube Creators-kanalen, hvor du får grundlæggende oplysninger om Analytics i YouTube Studio.

Analytics in YouTube Studio

Vis flere data i YouTube Analytics

Udvid en rapport

Du kan klikke på SE MERE eller AVANCERET TILSTAND på næsten alle rapporter i YouTube Analytics for at udvide dem til fuld skærm. Fuldskærmsvisningen giver dig et mere dybdegående overblik over dine data over tid.

Du kan bruge rullemenuen øverst til højre til at ændre, hvilken metric du ser i diagrammet. Du kan også vælge det blå plusikon  for at føje yderligere metrics til din rapport, f.eks. visninger og visningstider.

Brug esc-tasten, eller vælg Luk  for at forlade en udvidet rapport.

Linjediagram

Linjediagrammer viser, hvordan dine videodata har ændret sig over tid. Du kan tilpasse følgende indstillinger:
  • Detaljer om dato: Der kan vises diagrammer med datapunkter i daglige, ugentlige, månedlige eller årlige intervaller.
  • Sammenlign metrics: Vælg en anden metric at sammenligne med, så vil den blive vist på grafen.

Søjlediagram

Du kan bruge et søjlediagram til at vise dine valgte data på vandrette søjler, der repræsenterer værdierne efter længde. Hvis du vælger datoen som en dimension, bliver søjlediagrammet vist som et linjediagram.
Bemærk! Det er ikke muligt at se datodimensionen eller sammenligne de valgte data med de samlede data.

Se analysedata på videoniveau

YouTube Analytics viser forskellige rapporter, når du ser på en bestemt video. Sådan åbner du YouTube Analytics for en bestemt video:

1. Vælg Videoer i menuen til venstre.
  2. Tryk på en videos titel eller miniaturebillede.
  3. Vælg Analytics i menuen til venstre.

Flere måder at se analysedata for videoer

1. Når du har klikket for at udvide en rapport, skal du klikke på dit kanalnavn i øverste venstre hjørne. Du får vist et søgefelt, hvor du kan vælge en bestemt video.
  2. Når du har klikket for at udvide en rapport, skal du holde markøren over en videotitel og vælge Analytics
  3. Hvis du trykker på Analytics-ikonerne på kanalniveau, kan du se analysedata for den enkelte video.

Få mere specifikke data

Når du har klikket på SE MERE for at udvide et kort, vil du se yderligere muligheder, der giver dig flere data.

• Se flere detaljer for en enkelt række: Du kan klikke på de rækker i rapporten, som er skrevet med blå tekst, for at se mere detaljerede data. Hvis du f.eks. ser på trafikkilder, kan du klikke på resultater som "YouTube-søgning" for at se, hvilke specifikke søgninger der førte til trafik på din kanal.
  • Filtrér data: Alle udvidede rapporter har en filtreringslinje øverst. Du kan filtrere efter ting som seerland eller efter livevideoer i forhold til on-demand-videoer.
  • Vælg forskellige dimensioner: Dimensioner som geografi og enhedstype vises under filtreringslinjen, når du har udvidet en rapport.
  • Tilføj metrics: Brug den blå plusknap  til at føje yderligere metrics til din rapport.

Sammenlign effektivitet

Der er en række forskellige måder at sammenligne effektiviteten af dine videoer.

• Direkte sammenligning: Når du har klikket på SE MERE for at udvide en rapport, skal du vælge Sammenlign med… for at sammenligne to elementer. Du kan sammenligne en hvilken som helst kombination af din kanal, dine grupper eller bestemte videoer. Når du sammenligner to elementer, kan du også sammenligne deres data for forskellige tidsperioder, forskellige dimensioner, forskellige metrics osv.
  • Anbefalede sammenligninger: "Fra periode til periode" viser din kanals kortsigtede vækst, mens "Fra år til år" viser din kanals langsigtede vækst.
  • Sammenligningslinjer: Når du ser analysedata for en bestemt video, ser du automatisk sammenligningslinjer for rapporter over de vigtigste metrics, hvis datointervallet er sat til "Siden udgivelsen". Dette sammenligner effektiviteten af din senest uploadede video med din typiske effektivitet.
  • Diagrammer med flere linjer: Når du har klikket på SE MERE for at udvide en rapport, kan du markere afkrydsningsfelterne ud for enkelte elementer i rapporten. Hvert markeret element har en tilsvarende linje i rapporten. Rækken "I alt" er valgt som standard.

Eksportér data

Du kan se op til 50 rækker med data i YouTube Studio. Hvis du vil se op til 500 rækker, kan du bruge eksportfunktionen  til at downloade en rapport. Se, hvordan du eksporterer data fra YouTube Analytics.