Conceptes bàsics sobre les analítiques de la versió beta de YouTube Studio

Pots supervisar el rendiment del canal i dels vídeos gràcies a les mètriques i els informes actualitzats de YouTube Analytics.

Accedir a YouTube Analytics

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.

A YouTube Analytics, veuràs diverses pestanyes. A banda de la pestanya Informació general, en cada pestanya pots consultar les dades més rellevants per assolir els teus objectius.

Nota: segons la plataforma que utilitzis (versió clàssica per a ordinadors, YouTube Studio per a ordinadors o l'aplicació YouTube Studio), és possible que vegis diferents mètriques a YouTube Analytics. Això és perquè les mètriques d'Analytics s'actualitzen abans a YouTube Studio (tant a la versió per a ordinadors com a l'aplicació) que a la versió clàssica de Creator Studio.

Informació general

La pestanya Informació general inclou les mètriques clau del teu canal. Al gràfic principal pots veure el temps de visualització, el nombre de visualitzacions i els subscriptors. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, també podràs consultar els ingressos estimats dels 28 últims dies.

Aquesta pestanya també inclou 2 informes:

• Vídeos més populars: els teus vídeos classificats en funció del temps de visualització.
  • Activitat en temps real: el teu rendiment durant les 48 últimes hores o els 60 últims minuts.
Abast
A la pestanya Abast pots consultar l'abast general del teu canal. El gràfic principal mostra quantes persones han vist una impressió dels teus vídeos a YouTube i quantes persones hi han fet clic per veure'ls.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
Interacció
A la pestanya Interacció pots consultar què veuen els teus espectadors. Al gràfic principal pots veure el nombre total de minuts de visualització i la mitjana de temps que passen els espectadors mirant els teus vídeos.
Aquesta pestanya també inclou targetes dels elements següents:
Públic
A la pestanya Públic pots consultar qui veu els teus vídeos. Al gràfic principal pots veure els espectadors únics, la mitjana de vídeos que ha visualitzat cada espectador i l'augment o la disminució en el nombre de subscriptors.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
  • Països amb més visualitzacions: classifica el públic del teu contingut per país. Les dades es basen en l'adreça IP.
  • Idiomes més populars per als subtítols: classifica el públic del teu canal en funció de l'idioma dels subtítols. Les dades es basen en l'ús de subtítols.
  • Sexe: classifica el públic del teu canal per sexe. Les dades es basen en els espectadors que han iniciat la sessió en qualsevol dispositiu.
  • Edat: classifica el públic del teu contingut per edat. Les dades es basen en els espectadors que han iniciat la sessió en qualsevol dispositiu.
Tingues en compte que és possible que només vegis les dades demogràfiques d'un subconjunt d'espectadors i que les dades no representin la composició global del trànsit.
Ingressos
Aquesta pestanya només està disponible per als creadors que formin part del Programa per a partners de YouTube.
La pestanya Ingressos t'ajuda a fer un seguiment dels teus guanys a YouTube. El gràfic principal inclou una estimació dels guanys, el nombre de vídeos monetitzats i la mitjana estimada d'ingressos bruts per cada mil reproduccions.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
  • Ingressos estimats mensuals: són els guanys generats pel teu canal en els 6 últims mesos. En el cas dels mesos en curs i els mesos sense pagaments finalitzats, els ingressos són estimats i poden variar.
  • Vídeos que generen més ingressos: són els vídeos amb els ingressos estimats més alts durant el període de temps seleccionat.
  • Fonts d'ingressos: indica com guanyes diners amb YouTube.
  • Tipus d'anuncis: és el format de l'anunci i la seva plataforma de compra. Aquest desglossament només està disponible per als ingressos dels anuncis de YouTube i per a les mètriques basades en impressions.

Mostrar més dades a YouTube Analytics

Ampliar un informe

Pots fer clic a MOSTRA'N MÉS a gairebé qualsevol informe de YouTube Analytics per ampliar-lo a pantalla completa. Aquesta visualització et proporcionarà una visió més detallada de les teves dades al llarg del temps.

Pots canviar la mètrica que veus al gràfic, com ara les visualitzacions o el temps de visualització, des del menú desplegable de la part superior esquerra. També pots seleccionar la icona blava del signe més  per afegir-hi més mètriques.

Fes servir la tecla Esc o selecciona Tanca  per sortir d'un informe ampliat.

Consultar les analítiques d'un vídeo

YouTube Analytics mostrarà informes diferents quan vegis un vídeo concret. Per obrir YouTube Analytics en un vídeo concret, segueix aquests passos:

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  2. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.

Altres maneres de consultar les analítiques d'un vídeo

1. Després de fer clic per ampliar un informe, fes clic al nom del teu canal a l'extrem superior esquerre. Veuràs un quadre de cerca en què pots seleccionar un vídeo concret.
  2. Després de fer clic per ampliar un informe, passa el cursor per sobre del títol de qualsevol vídeo i selecciona Analítiques
  3. Les icones addicionals d'Analítiques  d'un canal et porten a les analítiques del vídeo en qüestió.

Obtenir dades més específiques

Un cop hagis fet clic a MOSTRA'N MÉS per ampliar una targeta, veuràs opcions addicionals per obtenir més dades.

• Consulta més informació sobre una fila: pots fer clic a les files de l'informe escrites amb text blau per veure informació més detallada. Per exemple, si estàs consultant les fonts del trànsit, pots fer clic a resultats com ara "Cerca a YouTube" per veure quines cerques concretes han generat trànsit al teu canal.
  • Filtra les dades: tots els informes ampliats tenen una barra de filtres a la part superior. Pots filtrar per país de l'espectador o per vídeos en directe o a la carta, entre d'altres.
  • Selecciona dimensions diferents: quan amplies un informe, a sota de la barra de filtres es mostren dimensions com ara la ubicació geogràfica o el tipus de dispositiu.
  • Afegeix mètriques: utilitza el botó blau del signe més  per afegir més mètriques a l'informe.

Comparar el rendiment

Tens diverses maneres de comparar el rendiment dels teus vídeos.

• Comparació directa: un cop hagis fet clic a MOSTRA'N MÉS per ampliar un informe, selecciona Compara amb... per comparar dos elements. Pots comparar qualsevol combinació del teu canal, dels teus grups o de vídeos concrets. Un cop hagis comparat dos elements, també pots comparar-ne les dades de diversos períodes de temps, dimensions, mètriques, etc.
  • Línies de comparació: quan consultis les analítiques d'un vídeo concret, veuràs automàticament línies de comparació als informes de mètriques clau si l'interval de dates està definit com a "Des de la publicació". Aquesta opció compara el rendiment de l'últim vídeo que has penjat amb el teu rendiment habitual.
  • Gràfics de diverses línies: un cop hagis fet clic a MOSTRA'N MÉS per ampliar un informe, pots marcar les caselles que hi ha al costat dels elements individuals de l'informe. Cada element marcat tindrà una línia corresponent a l'informe. La fila "Total" se selecciona de manera predeterminada.

Exportar dades

A la versió beta de YouTube Studio, pots consultar fins a 50 files de dades. Per veure fins a 500 files, pots utilitzar la funció d'exportació  per baixar un informe. Obtén informació sobre com pots exportar dades de YouTube Analytics.