Aspectes bàsics sobre les analítiques de YouTube

Pots utilitzar les analítiques per entendre millor el rendiment del teu canal i dels teus vídeos amb informes i mètriques clau a YouTube Studio.

Accedir a les analítiques de YouTube

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.

També pots consultar diversos informes al nivell de vídeo:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut.
  3. Col·loca el cursor sobre el vídeo i selecciona Analítiques . També pots consultar el rendiment dels vídeos més recents al tauler de control del canal. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
Nota: pots fer clic a MOSTRA'N MÉS o a MODE AVANÇAT per veure un informe d'analítiques ampliat, que et permetrà obtenir dades específiques, comparar el rendiment i exportar dades.
A les analítiques de YouTube, veuràs diverses pestanyes que t'ajudaran a entendre les dades.

Visió general

La pestanya Visió general et mostra un resum del rendiment del teu canal i dels teus vídeos. A la targeta de mètriques clau veuràs les visualitzacions, el temps de visualització, els subscriptors i els ingressos estimats (si formes part del Programa per a partners de YouTube).

Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:

• Rendiment habitual: es compara el teu vídeo més recent amb el rendiment habitual del teu canal.
  • Vídeos principals: els teus vídeos recents, classificats en funció del nombre de visualitzacions.
  • En temps real: el teu rendiment durant les 48 darreres hores o els 60 darrers minuts.
  • Vídeos més recents: el rendiment dels teus 10 darrers vídeos.

* Al nivell de vídeo, veuràs moments clau de la retenció de públic i l'informe En temps real.

Abast

La pestanya Abast t'ofereix un resum de com el públic descobreix el teu canal. La targeta de mètriques clau et mostra les impressions, la ràtio de clics d'entrada d'impressions, les visualitzacions i els espectadors únics.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
  • Tipus de font del trànsit: indica com els espectadors han trobat el teu contingut.
  • Externa: és el trànsit que prové de llocs web i d'aplicacions on s'han inserit vídeos del teu canal o que n'inclouen enllaços.
  • Vídeos suggerits: és el trànsit que prové dels suggeriments que es mostren al costat d'altres vídeos, o després de reproduir-los, i dels enllaços que hi ha a les descripcions dels vídeos. Aquests vídeos poden ser teus o d'algú altre.
  • Impressions i com han generat temps de visualització: indica quantes vegades la miniatura d'un vídeo s'ha mostrat als espectadors de YouTube (impressions), amb quina freqüència aquesta miniatura ha generat una visualització (ràtio de clics d'entrada) i com aquestes visualitzacions finalment han comportat temps de visualització.
  • Llistes de reproducció: és el trànsit que prové de les llistes de reproducció amb més visualitzacions que inclouen els teus vídeos.
  • Cerca de YouTube: és el trànsit que prové dels termes de cerca que han portat els espectadors al teu contingut.

Implicació

A la pestanya Implicació trobaràs un resum de la quantitat de temps que el públic mira els teus vídeos. La targeta de mètriques clau mostra el temps de visualització i la durada mitjana de visualització.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:

* Al nivell de vídeo, veuràs informes sobre la retenció de públic, els m'agrades (%) i la ràtio de clics a l'element de pantalla final.

Públic

La pestanya Públic et proporciona un resum del tipus d'espectadors que miren els teus vídeos. La targeta de mètriques clau mostra els espectadors nous i els recurrents, els espectadors únics i els subscriptors.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
  • Quan són els teus espectadors a YouTube: l'activitat en línia del teu públic al teu canal i a YouTube en general. Les dades es basen en els espectadors que han vist el teu contingut des de qualsevol dispositiu en els 28 darrers dies.
  • Notificacions de campana dels subscriptors: el nombre de subscriptors que reben totes les notificacions del teu canal. La pestanya també mostra quants subscriptors poden rebre realment aquestes notificacions, segons la seva configuració de YouTube i del dispositiu.
  • Temps de visualització dels subscriptors: el temps de visualització del públic dividit entre les persones subscrites i les no subscrites.
  • Edat i sexe: classifica el teu públic per edat i sexe. Les dades es basen en els espectadors que han iniciat la sessió en qualsevol dispositiu.
  • Altres canals que el teu públic mira: l'activitat en línia del teu públic en altres canals de YouTube. Les dades es basen en els espectadors que han vist el teu contingut des de qualsevol dispositiu en els 28 darrers dies.
  • Altres vídeos que ha vist el teu públic: l'activitat en línia del teu públic fora del teu canal. Les dades es basen en els espectadors que han vist el teu contingut des de qualsevol dispositiu en els 7 darrers dies.
  • Àrees geogràfiques principals: classifica el teu públic per àrea geogràfica. Les dades es basen en l'adreça IP.
  • Idiomes principals dels subtítols: classifica el teu públic en funció de l'idioma dels subtítols. Les dades es basen en l'ús de subtítols.

* Al nivell de vídeo, veuràs informes sobre el temps de visualització dels subscriptors, les àrees geogràfiques principals, els idiomes principals dels subtítols, i l'edat i el sexe.

Ingressos

Si formes part del Programa per a partners de YouTube, la pestanya Ingressos t'ajuda a fer un seguiment dels teus guanys a YouTube. La targeta de mètriques clau et mostra els ingressos estimats, l'RPM i el CPM basat en reproduccions.
Aquesta pestanya també inclou informes dels elements següents:
  • Ingressos estimats mensuals: són els guanys generats pel teu canal en els 6 darrers mesos. En el cas dels mesos en curs i els mesos sense pagaments finalitzats, els ingressos són estimats i estan subjectes a canvis.
  • Fonts d'ingressos: indica com guanyes diners amb YouTube.
  • Ingressos de transaccions: ingressos nets estimats que has obtingut amb transaccions, com ara el contingut de pagament i Super Chat. Aquesta estimació inclou la deducció dels reembossaments que hagin obtingut els partners per a l'àrea i l'interval de dates seleccionats.
  • Vídeos que generen més ingressos: són els vídeos amb els ingressos estimats més alts durant el període de temps seleccionat.
  • Tipus d'anuncis: és el format de l'anunci i la seva plataforma de compra. Aquest desglossament només està disponible per als ingressos per publicitat de YouTube i per a les mètriques basades en impressions.

* Al nivell de vídeo, veuràs informes sobre les fonts d'ingressos, els ingressos de transaccions i els tipus d'anuncis.

Com es poden utilitzar les analítiques

Dona una ullada al vídeo següent del canal YouTube Creators sobre els aspectes bàsics de YouTube Analytics.

Analytics in YouTube Studio