Directrius sobre privadesa de YouTube

Ens prenem molt seriosament la protecció dels nostres usuaris i per això tractem les possibles qüestions de privadesa. Les nostres directrius sobre privadesa s'apliquen als usuaris d'arreu del món. Així, encara que un vídeo no infringeixi les lleis de privadesa del país corresponent, és possible que sí que infringeixi les directrius sobre privadesa de YouTube.

L'objectiu de les directrius sobre privadesa de YouTube és protegir la privadesa dels usuaris i alhora mantenir un equilibri entre l'interès públic i informatiu. Si creus que el contingut infringeix altres directrius de la comunitat de YouTube, t'animem a obtenir informació sobre com pots informar de contingut inadequat.

Com determina YouTube si s'ha de suprimir contingut a causa d'una infracció de la privadesa?

Perquè considerem suprimir contingut, la persona ha de ser identificable de manera única. A més, la reclamació que rebem d'aquesta persona o del seu representant legal ha d'identificar la persona de manera única mitjançant una combinació de la imatge, la veu, el nom complet, el número del document d'identificació oficial, el número de compte bancari, la informació de contacte (p. ex., l'adreça de casa o l'adreça electrònica) o qualsevol altra dada identificable de manera única. Per determinar si cal suprimir un contingut a causa d'una infracció de la privadesa, també tenim en compte l'interès públic i informatiu, si hi ha consentiment i si la informació està disponible públicament d'alguna altra manera. YouTube es reserva el dret de prendre la decisió final sobre si s'han infringit les seves directrius sobre privadesa.

Què vol dir "identificable de manera única"?

Per considerar-se identificable de manera única, el vídeo ha d'incloure prou informació perquè altres persones puguin reconèixer la persona en qüestió. Tingues en compte que el fet que et puguis identificar al vídeo no vol dir que els altres et puguin identificar de manera única. Per exemple, és poc probable que es consideri que un nom sense context addicional o una imatge fugaç permeten identificar algú de manera única.

Com funciona el procés de reclamació de privadesa de YouTube

Si es presenta una reclamació de privadesa, és possible que YouTube concedeixi a l'usuari que ha penjat el vídeo l'oportunitat de suprimir-lo o d'editar-ne la informació privada. Enviarem una notificació a l'usuari que ha penjat el vídeo sobre la possible infracció i és possible que, a discreció de YouTube, li oferim 48 hores per prendre mesures en relació amb la reclamació. Durant aquest període, el creador pot utilitzar les eines de retall o desenfocament disponibles a YouTube Studio. Si l'usuari que ha penjat el vídeo decideix suprimir-lo, la reclamació es tancarà. Si es manté la possible infracció de la privadesa, l'equip de YouTube revisarà la reclamació.

El nostre procés de reclamació de privadesa també s'aplica als casos en què es requereix la supressió urgent de dades personals o financeres.

Informar d'una infracció de la privadesa

Si algú ha utilitzat la teva informació personal sense el teu permís, a continuació t'indiquem maneres d'informar-ne:

• Informar de contingut que utilitzi la teva informació personal: pots demanar-nos que suprimim el contingut en què s'utilitzi el teu nom, la teva foto o altres dades privades sense el teu consentiment. Per crear un informe, segueix el procés de reclamació de privadesa.
  • Informar de contingut generat per IA o d'altres continguts sintètics que s'assemblin a tu: si algú ha utilitzat la IA per alterar o crear contingut sintètic que simula la teva imatge o veu, pots demanar que se suprimeixi. Perquè el contingut sigui apte per suprimir-se, ha de representar una versió alterada o sintètica de la teva imatge que sigui realista. En avaluar la reclamació, tindrem en compte diversos factors, com ara:
    • Si el contingut s'ha alterat o és sintètic.
    • Si la persona es pot identificar de manera única.
    • Si el contingut és realista.
    • Si el contingut inclou paròdia, sàtira o un altre valor d'interès públic.
    • Si el contingut inclou una figura pública o una persona coneguda que participa en un comportament sensible, com ara una activitat delictiva, un acte violent, la recomanació d'un producte o el suport a un candidat polític.

Per crear un informe, segueix el procés de reclamació de privadesa per al contingut alterat o sintètic.

Obtén més informació sobre les etiquetes de contingut alterat i sintètic.

Més informació sobre com pots informar d'una infracció de la privadesa

Ens prenem la teva privadesa molt seriosament. Quan informis d'una infracció de la privadesa, mai no compartirem el teu nom ni la teva informació de contacte amb la persona que ha publicat el contingut sense el teu permís. T'enviarem la informació actualitzada a l'adreça electrònica que ens hagis proporcionat al formulari de reclamació.

És obligatori que enviï la reclamació la persona afectada.

Només acceptem reclamacions en nom de tercers en els casos següents:

• La persona de la qual s'està infringint la privadesa no té accés a un ordinador ni a Internet.
  • La persona de la qual s'està infringint la privadesa és una persona vulnerable.
  • La reclamació la fa el pare, la mare o el tutor legal de la persona de la qual s'està infringint la privadesa.
  • La reclamació la fa el representat legal de la persona de la qual s'està infringint la privadesa.
  • La sol·licitud la presenta un membre proper de la família en nom d'una persona difunta.

No s'accepten reclamacions de privadesa presentades en nom de:

• Altres membres de la família (com ara el marit, la dona, el cosí, el germà o la germana).
  • Companys de feina o empleats (les persones afectades n'han d'informar per si mateixes).
  • Una empresa.

Consells sobre com es pot presentar una reclamació de privadesa completa

• Proporciona informació clara i concisa perquè l'equip de YouTube et pugui identificar al vídeo.
  • Utilitza marques de temps per indicar tots els punts del vídeo en què se't vegi.
  • A l'apartat de descripció, indica quina roba portes o què estàs fent que et diferenciï dels altres participants del vídeo.
  • Assegura't que hagis inclòs l'URL del vídeo a l'informe. Si informes de tot un canal, no cal que enviïs un URL.
  • Si informes d'un comentari de la secció de comentaris d'un vídeo, indica-ho a l'apartat de descripció. Inclou el nom d'usuari del comentador al camp corresponent.

Recepció de l'avís d'infracció de la privadesa

A discreció de YouTube, si ets l'usuari que ha penjat el vídeo, és possible que et donem l'oportunitat de suprimir-lo o d'editar-ne la informació privada. En aquest cas, t'enviarem un correu electrònic sobre la possible infracció i tindràs 48 hores per prendre mesures en relació amb la reclamació. Si suprimeixes la presumpta infracció del lloc web en aquest termini, es tancarà la reclamació. Si al cap de 48 hores la possible infracció de la privadesa continua publicada al lloc web, l'equip de YouTube revisarà la reclamació.

Si suprimim el teu vídeo a causa d'una infracció de la privadesa, no en pengis una altra versió en què hi surtin les mateixes persones, ja que és probable que aquests usuaris tornin a presentar una reclamació de privadesa o informin d'assetjament. Ens prenem molt seriosament la protecció dels nostres usuaris i per això suspenem qualsevol compte que infringeixi la privadesa de les persones.

Com puc prendre mesures en relació amb la reclamació?

• Pots suprimir completament del lloc web el contingut de què s'ha informat.
  • Si el nom complet d'una persona o qualsevol altra informació personal s'inclou al títol, a la descripció o a les etiquetes del teu vídeo, pots modificar aquests detalls anant a Vídeos i fent clic al botó Edita del vídeo en qüestió.
  • Pots desenfocar les cares de les persones que surten als vídeos.

No s'accepten els mètodes de supressió incomplets, com ara els següents:

• Canviar l'estat del vídeo a privat, ja que l'usuari que l'ha penjat pot canviar l'estat de privat a públic en qualsevol moment.

Inicia