Kvalificering, policyer och riktlinjer för kanalmedlemskap

Vi förändrar hur vi samlar in och använder uppgifter för innehåll som är riktat till barn på YouTube.com. Vissa av instruktionerna i den här artikeln kan därför ha ändrats. Läs mer

Genom kanalmedlemskap kan tittare bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat. Nedan följer policyer och riktlinjer för dig som är kvalificerad.

Kvalifikationskrav

Du måste uppfylla kvalifikationskraven för att få tillgång till kanalmedlemskap på YouTube.

Tänk på att du inte automatiskt får tillgång till kanalmedlemskap om din kanal uppfyller följande krav. Vi håller sakta på att lansera den här funktionen. Om du har tillgång till funktionen visas ett alternativ för medlemskap på sidan Medlemskap.

• Kanalen har fler än 1 000 prenumeranter.
  • Kanalen ingår i YouTubes partnerprogram.
  • Du är över 18 år gammal.
  • Du finns på någon av de tillgängliga platserna.
  • Din kanal har en Community-flik.
  • Kanalen har inte angetts som avsedd för barn.
  • Kanalen har inte ett betydande antal videor som inte är kvalificerade.
  • Du (och ditt MCN-nätverk) har kommit överens om och följer våra villkor och policyer (inklusive tillägget för handelsprodukter).
Tillgänglighet

Kanalmedlemskap är för närvarande tillgängligt för kvalificerade kreatörer i Algeriet, Amerikanska jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Argentina, Aruba, Australien, Bahrain, Belarus, Belgien, Bermuda, Bolivia, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Caymanöarna, Chile, Colombia, Costa Rica, Cypern, Danmark, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Estland, Filippinerna, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Polynesien, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Grekland, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Honduras, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Jordanien, Kanada, Kenya, Kroatien, Kuwait, Lettland, Libanon, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Malta, Marocko, Mexiko, Nederländerna, Nicaragua, Nigeria, Nordmakedonien, Nordmarianerna, Norge, Nya Zeeland, Oman, Panama, Papua Nya Guinea, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Senegal, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Turks- och Caicosöarna, Tyskland, Uganda, Ungern, Uruguay, USA, Vietnam och Österrike.

Läs om hur du anger platsinställning.

Policyer och riktlinjer för kanalmedlemskap

Policyer för kanalmedlemskap

Kreatörer (och MCN-nätverk) som deltar måste godkänna och uppfylla
Alla förmåner som erbjuds till dina medlemmar omfattas av dessa policyer, oavsett om de anges i erbjudandefönstret eller erbjuds på annat sätt. Vi kan komma att uppdatera dessa policyer då och då.
Du måste fortfarande följa alla relevanta lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Beroende på vilka lagar som gäller för dig och aktiviteterna kan pengar du tar emot från kanalmedlemskap hanteras på olika sätt. Kanalmedlemskap är inte crowdfunding- eller donationsverktyg. Du ansvarar för att följa alla relevanta lagar, bland annat om du kan aktivera, erbjuda och ta emot pengar från kanalmedlemskap.
Vi fortsätter använda signaler för att identifiera potentiellt trakasserande eller bedrägligt beteende. Vi avslutar medlemskap om vi upptäcker någon av de signalerna. Vi förbehåller oss rätten att avsluta kanalmedlemskap på alla kanaler.

Du bör känna till systemet med varningar vid brott mot riktlinjerna för communityn och att du kan gå miste om förmåner för handlingar som orsakar skada på YouTube-communityn.
Riktlinjer för innehåll och förmåner för kanalmedlemskap

Alla kanalmedlemsförmåner du erbjuder – som märken, emojis, förmåner, videor, livechattar och annat innehåll – omfattas av policyer och riktlinjer för medlemskap.

Tanken är att du ska erbjuda förmåner som får dina medlemmar att känna sig speciella, men följande förmåner enbart för medlemmar är inte tillåtna enligt våra policyer och villkor:

• Nedladdningar av innehåll (inklusive musik) som redan finns på YouTube.
  • Personliga möten.
  • Något som en eller flera (men inte alla) medlemmar får slumpmässigt, inklusive men inte begränsat till:
    • tävlingar
    • lotterier
    • sweepstakes
  • förmåner som marknadsförs eller riktas till barn, eller som kan vara attraktiva eller olämpliga för barn
  • förmåner som uppmuntrar barn att be föräldrarna bli medlemmar på din kanal.

Överträdelser av policy och riktlinjer

Pausläge
Medlemskap på kanalen sätts i pausläge om du
  • lämnar MCN-nätverket utan att ha aktiverat intäktsgenerering och godkänt tillägget för handelsprodukter
  • övergår till ett nytt MCN-nätverk som inte har aktiverat kanalmedlemskap för sina kreatörer (Betalfunktioner).
  • Ange din kanal som avsedd för barn.

Det här händer när din kanal är i pausläge

I pausläge förlorar dina medlemmar tillgång till medlemsförmåner på din kanal (märken, emojis, community-inlägg enbart för medlemmar) och deras betalningar pausas. Dessutom försvinner knappen Bli medlem från din kanal.
Tänk på att medlemmar när som helst kan avsluta sitt medlemskap, även när din kanal är i pausläge.

Avsluta pausläge

För att avsluta pausläge och återuppta kanalmedlemskap måste du (eller ditt nya MCN-nätverk) besöka studio.youtube.com/channel/UC/monetization/memberships och klicka på Aktivera i rutan Medlemskap. Du kan bara aktivera medlemskap om du (eller ditt nya MCN-nätverk) godkänner och följer våra villkor och policyer (till exempel tillägget för handelsprodukter).

När kanalmedlemskap har återupptagits får dina medlemmar återigen tillgång till medlemsförmåner på din kanal. De debiteras igen i början av nästa tillämpliga faktureringsperiod om de inte avslutar sitt medlemskap.

Det här händer om du är i pausläge i mer än 90 dagar

Om du inte återupptar kanalmedlemskapet inom 90 dagar avslutas medlemskap på din kanal och du förlorar alla medlemmar på kanalen. Dina medlemmar vid uppsägningstidpunkten får en automatisk återbetalning för den senaste månadens betalning för medlemskap på din kanal. Om vi behöver göra en återbetalning till medlemmarna dras din andel från ditt AdSense-konto.

Varningar

Allt innehåll på YouTube omfattas av våra riktlinjer för communityn. Allt du erbjuder som en del av kanalmedlemskapen måste uppfylla samma policystandarder som innehållet du lägger upp.

Det här händer om medlemsförmånerna strider mot våra riktlinjer och policyer

Vårt team granskar kanalmedlemsförmånerna som du skickar in innan de visas upp offentligt, och olämpliga förmåner avvisas. Mindre överträdelser ger en varning. Allvarliga eller upprepade överträdelser kan ge en varning om brott mot communityns riktlinjer.

Det här händer om du får en varning om brott mot communityns riktlinjer

Vi förstår att användare kan göra misstag, och att de inte avser att bryta mot våra policyer. Det är därför varningarna är tidsbegränsade och kan överklagas. Varningar löper ut efter 90 dagar.

Så länge kontot har en varning har du kanske inte åtkomst till vissa funktioner på YouTube. Du ser vilka funktioner som är aktiverade i kontots Status och funktioner.

Om kanalen får tre varningar

Om ditt konto får tre varningar om brott mot communityns riktlinjer inom tre månader säger vi upp kontot.

Överklaga varningar

Om du anser att varningen utfärdades på felaktiga grunder kan du överklaga varningen på ditt konto.

Det här händer om medlemskap sägs upp på din kanal

Om medlemskapet på en kanal avslutas för att kanalen sägs upp, tas bort från YouTubes partnerprogram eller till följd av trakasserier, bedrägeri eller att kanalen bryter mot våra villkor eller policyer återbetalas den senaste månadsavgiften till alla aktiva betalande medlemmar. Beloppet som återbetalas dras av från kanalens andel av intäkterna.