Kvalificering, policyer och riktlinjer för kanalmedlemskap

Vi förändrar hur vi samlar in och använder uppgifter för innehåll som är riktat till barn på YouTube. Vissa av anvisningarna i den här artikeln kan därför ha ändrats. Läs mer.

Genom kanalmedlemskap kan tittare bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat. Nedan följer policyer och riktlinjer för dig som är kvalificerad.

Kanalmedlemskap

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Kvalificering

För att bli kvalificerad för kanalmedlemskap måste du först uppfylla minimikraven för tittarbidragsfunktioner. Bekräfta sedan att du uppfyller kriterierna nedan för medlemskap:

• Du bor på någon av de tillgängliga platserna.
  • Kanalen har inte angetts som avsedd för barn och har inte ett betydande antal videor markerade som avsedda för barn.
  • Kanalen har inte ett betydande antal videor som inte är kvalificerade.
  • Du (och ditt MCN-nätverk) har godkänt och följer våra villkor och policyer (inklusive den relevanta modulen för handelsprodukter).

Vissa musikkanaler är kanske inte kvalificerade för kanalmedlemskap. Musikkanaler med SRAV-avtal är till exempel inte kvalificerade just nu.

• Om du har åtkomst visas fliken Medlemskap i avsnittet Intäkter i YouTube Studio.
Tillgänglighet

Kanalmedlemskap är för närvarande tillgängligt för kvalificerade kreatörer i följande länder:

• Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Argentina
  • Aruba
  • Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Belarus
  • Belgien
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnien-Hercegovina
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Guyana
  • Franska Polynesien
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Jordanien
  • Kenya
  • Kuwait
  • Lettland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Malaysia
  • Malta
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Nordmakedonien
  • Nordmarianerna
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Papua Nya Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Turks- och Caicosöarna
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Uganda
  • Ukraina
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay
  • Vietnam

Policyer och riktlinjer för kanalmedlemskap

Policyer för kanalmedlemskap

Kanalmedlemskap är en tittarbidragsfunktion. Därför omfattas deltagande kreatörer (och deras MCN-nätverk) av alla policyer som gäller YouTubes tittarbidragsfunktioner.
Det är viktigt att din kanal följer våra riktlinjer för innehåll och förmåner för kanalmedlemskap. Alla förmåner som erbjuds till dina medlemmar omfattas av dessa policyer, oavsett om de anges i erbjudandefönstret eller erbjuds på annat sätt. Vi kan komma att uppdatera dessa policyer från tid till annan.
Riktlinjer för innehåll och förmåner för kanalmedlemskap

Alla kanalmedlemsförmåner du erbjuder – som märken, emojis, förmåner, videor, livechattar och annat innehåll – omfattas av policyer och riktlinjer för medlemskap.

Tanken är att du ska erbjuda förmåner som får dina medlemmar att känna sig speciella, men följande förmåner enbart för medlemmar är inte tillåtna enligt våra policyer och villkor:

• nedladdningar av innehåll (inklusive musik) som redan finns på YouTube
  • personliga möten
  • något som en eller flera (men inte alla) medlemmar får slumpmässigt, inbegripet men inte begränsat till:
    • tävlingar
    • lotterier
    • sweepstakes
  • förmåner som marknadsförs eller riktas till barn, eller som kan vara attraktiva eller olämpliga för barn
  • förmåner som uppmuntrar barn att be föräldrarna bli medlemmar på din kanal.

Överträdelser av policy och riktlinjer

Pausläge
Medlemskap på kanalen sätts i pausläge om

Det här händer när din kanal är i pausläge

I pausläge förlorar dina medlemmar tillgång till medlemsförmåner på din kanal (inklusive märken, emojis, community-inlägg enbart för medlemmar) och deras betalningar pausas. Dessutom försvinner knappen Bli medlem från din kanal.
Tänk på att medlemmar när som helst kan avsluta sitt medlemskap, även när din kanal är i pausläge.

Avsluta pausläge

För att avsluta pausläge och återuppta kanalmedlemskap måste du (eller ditt nya MCN-nätverk) besöka studio.youtube.com/channel/UC/monetization/memberships och klicka på Aktivera i rutan Medlemskap. Du kommer bara att kunna aktivera medlemskap om du (eller ditt nya MCN-nätverk) godkänner och följer våra villkor och policyer (inklusive modulen för handelsprodukter).

När kanalmedlemskap har återupptagits får dina medlemmar återigen tillgång till medlemsförmåner på din kanal. De debiteras igen i början av nästa tillämpliga faktureringsperiod om de inte avslutar sitt medlemskap.

Det här händer med dina medlemmar när du är i pausläge

Du kan förlora vissa medlemmar medan kanalen är i pausläge.

Medlemskap för medlemmar som har registrerat sig på youtube.com sägs upp efter 120 dagar när kanalen är i pausläge. Medlemmar kan välja att säga upp sitt medlemskap under den här tiden.

Om en medlem har registrerat sig i YouTube-appen för Android eller iOS och faktureringsperioden löper ut medan kanalen är i pausläge kan medlemmen förlora sitt medlemskap på din kanal.

Det här händer om du är i pausläge i mer än 120 dagar

Om du inte återupptar kanalmedlemskap inom 120 dagar avslutas medlemskap på din kanal och du förlorar alla medlemmar på kanalen. Vid uppsägningstidpunkten får dina medlemmar en automatisk återbetalning för den senaste månadens betalning för medlemskap på din kanal. Om vi behöver göra en återbetalning till dina medlemmar dras din andel från ditt AdSense för YouTube-konto.