Kennismaking met de YouTube-app op je tv

De YouTube-app is beschikbaar op veel smart-tv's, streamingapparaten en gameconsoles. Je kunt inloggen bij de app, de kanalen bekijken waarop je geabonneerd bent, naar content zoeken en je mobiele apparaat gebruiken als afstandsbediening. Je kunt YouTube ook op je smart-tv bekijken door je apparaten te koppelen.

Check of de YouTube-app beschikbaar is op jouw locatie.

Beschikbare locaties

Argentinië

Luxemburg

Australië

Maleisië

Oostenrijk

Malta

Azerbeidzjan

Mexico

Bahrein

Montenegro

Bangladesh

Marokko

Wit-Rusland

Nepal

België

Nederland

Bolivia

Nieuw-Zeeland

Bosnië-Herzegovina

Nicaragua

Brazilië

Nigeria

Bulgarije

Noord-Macedonië

Canada

Noorwegen

Chili

Oman

Colombia

Pakistan

Costa Rica

Panama

Kroatië

Papoea-Nieuw-Guinea

Cyprus

Paraguay

Tsjechië

Peru

Denemarken

Filipijnen

Dominicaanse Republiek

Polen

Ecuador

Portugal

Egypte

Puerto Rico

El Salvador

Qatar

Estland

Roemenië

Finland

Rusland

Frankrijk

Saudi-Arabië

Georgië

Senegal

Duitsland

Servië

Ghana

Singapore

Griekenland

Slowakije

Guatemala

Slovenië

Honduras

Zuid-Afrika

Hongkong

Zuid-Korea

Hongarije

Spanje

IJsland

Sri Lanka

India

Zweden

Indonesië

Zwitserland

Irak

Taiwan

Ierland

Tanzania

Israël

Thailand

Italië

Tunesië

Jamaica

Turkije

Japan

Uganda

Jordanië

Oekraïne

Kazachstan

Verenigd Koninkrijk

Kenia

Verenigde Staten

Koeweit

Uruguay

Letland

Venezuela

Libanon

Vietnam

Libië

Jemen

Liechtenstein

Zimbabwe

Litouwen

Inloggen bij YouTube op je tv

Wegwijs worden in de app op tv

Inloggen of uitloggen bij de YouTube-app

Je kunt inloggen bij de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole. Je kunt ook uitloggen bij de app of een account uit de app verwijderen.

Schakelen tussen accounts

In de YouTube-app op je tv kun je inloggen op meerdere accounts en makkelijk schakelen tussen deze accounts.

Opmerking: Als je het profiel van je kind of een YouTube Kids-gastprofiel selecteert, ga je naar YouTube Kids. Meer informatie

Gezinsleden kunnen hun eigen accounts toevoegen en gasten kunnen inloggen op een gastaccount. Met gastaccounts kun je YouTube gebruiken op je tv terwijl je uitgelogd bent. De content die je bekijkt, heeft dan geen invloed op de aanbevelingen van de ingelogde accounts.

Video's zoeken om te bekijken

Je kunt op verschillende manieren naar video's zoeken in de app:
Via Zoeken
  • Je kunt Zoeken gebruiken in de navigatie aan de linkerkant.

Via het tabblad Home

• Browse door het raster met aanbevolen video's op het tabblad Home .
  • Selecteer de navigatie aan de linkerkant om een 2e navigatiebalk te openen. Je kunt verschillende tabbladen bekijken, zoals Aanbevolen, Trending en Muziek.

Via het tabblad Abonnementen tab

• Browse door een raster met aanbevolen video's van de kanalen waarop je geabonneerd bent.
  • Scroll door de kanalen waarop je bent geabonneerd om de nieuwste video's en afspeellijsten van die kanalen te bekijken.

Via de weergavepagina

• Scroll omlaag en selecteer Zoeken .

Video's opslaan in playlists

Je kunt video's toevoegen aan playlists die je eerder op andere apparaten hebt gemaakt. Lees meer informatie over hoe je playlists maakt en beheert.
Video's opslaan in een playlist:
  1. Selecteer Video opslaan op de weergavepagina van een video.
  2. Selecteer de playlist waarin je de video wilt opslaan.

Je bibliotheek openen

Via het tabblad Bibliotheek heb je toegang tot de tabbladen Geschiedenis, Mijn video's, Later bekijken, Je films en series en Playlists.

Je instellingen updaten

Selecteer Instellingen  in de navigatie aan de linkerkant om naar je accountinstellingen te gaan. Bij Instellingen  kun je autoplay en de beperkte modus wijzigen, en je tv koppelen aan je mobiele apparaat.

Een 2e apparaat gebruiken als afstandsbediening

Gebruik je telefoon, tablet of computer als afstandsbediening. Ontdek hoe je je apparaat koppelt voor gebruik met de YouTube-app op je tv.

Je tv-wachtrij beheren

Je kunt video's toevoegen aan, bekijken in en verwijderen uit je tv-wachtrij door je telefoon, tablet of computer te verbinden met je tv via casten.

Video's toevoegen aan je tv-wachtrij

1. Tik op Meer '' naast de video die je wilt toevoegen.
  2. Tik op Toevoegen aan wachtrij.

Je tv-playlist bekijken

Je ziet je tv-wachtrij in een verkleind venster onderaan de YouTube-pagina op je telefoon. Swipe het verkleinde venster omhoog om je wachtrij te openen en te bekijken.

Video's verwijderen uit je tv-wachtrij

1. Open je tv-wachtrij.
  2. Tik op Meer '' naast de video die je wilt verwijderen.
Tik op Verwijderen uit wachtrij.

Problemen oplossen en feedback

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt met het bekijken van YouTube op je tv, volg je onze richtlijnen voor probleemoplossing.

Feedback sturen naar YouTube

We willen onze producten steeds beter maken en jouw feedback helpt ons daarbij. Als je feedback wilt geven over de nieuwe productfuncties, ga je naar https://www.youtube.com/tv_feedback op een telefoon, tablet of laptop.