Inkomsten genereren met je livestream

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Je kunt geld verdienen met livestreams door advertenties in te schakelen en Super Chat te gebruiken. Sommige kanalen hebben toegang tot kanaallidmaatschap.

Als de speler op een externe site is ingesloten en automatisch starten is ingeschakeld, worden advertenties uitgeschakeld.

Advertenties bij livestreams

Als Inkomsten genereren is ingeschakeld voor je kanaal, geeft YouTube advertenties weer bij je content als deze hiervoor in aanmerking komt. Er is geen garantie dat er daadwerkelijk advertenties worden weergegeven en sommige kijkers zien mogelijk geen advertenties. Livestreams kunnen in aanmerking komen voor de volgende typen advertenties:

• Preroll-advertenties worden voorafgaand aan de livestream weergegeven en zijn zichtbaar op mobiele apparaten en computers.
  • Midroll-advertenties worden tijdens de stream weergegeven en kunnen handmatig worden toegevoegd tijdens streams op computers.
  • Display- en overlay-advertenties worden naast of over de content weergegeven en zijn zichtbaar op computers.

Meer informatie over de weergave van midroll-advertenties

1. Open YouTube Studio.
  2. Klik op Maken en dan Live gaan.
  3. Start nu een livestream op het tabblad Streamen of plan een livestream op het tabblad Beheren.
  4. Klik bovenaan op Bewerken Inkomsten genereren.
  5. Kies een instelling voor het genereren van inkomsten.
  6. Klik op Opslaan.

Klik rechtsboven op Advertentie invoegen  om tijdens je stream een advertentie af te spelen.

Mobiel

Midroll-advertenties zijn op dit moment niet beschikbaar voor mobiele streams.

Webcam

Midroll-advertenties zijn op dit moment niet beschikbaar voor livestreams via een webcam.

Als advertenties in aanmerking komen voor weergave, worden ze binnen enkele seconden getoond. Er is geen garantie dat alle kijkers een advertentie zien. Kijkers die geen advertenties zien, zien gewoon je livestream.

Een kijker die de advertentie overslaat of beëindigt, ziet daarna weer de livestream.