Kanalen sägs upp av ett MCN-nätverk

Att delta i YouTubes partnerprogram (YPP) är ett krav för alla partnerkanaler som ingår i MCN-nätverk (Multi-Channel Networks). Kanaler som ingår i ett MCN och inte uppfyller kraven för YPP kommer att sägas upp från MCN-nätverket.

När ett MCN-nätverk säger upp en kanal från sitt nätverk kan det innebära att statusen för intäktsgenerering ändras. Följ anvisningarna i den här artikeln om du sägs upp från ett MCN-nätverk.

Innan du lämnar ditt MCN kan du göra följande:

• Ladda ned dina rapporter om beräknade intäkter. Du kommer inte längre åt dem när din kanal har sagts upp från MCN-nätverket.
  • Se till att du har ett aktivt AdSense för YouTube-konto. Du får betalt via ditt AdSense för YouTube-konto och vi ber om din kontoinformation när du ansöker till YouTubes partnerprogram. Om du redan har ett konto kommer din YPP-ansökan gå mycket snabbare.
    • För att hitta ditt konto kan du testa att logga in på AdSense för YouTube med uppgifterna för din YouTube-kanal. Du kan även söka i din e-post för att se om du har registrerat dig för ett konto.
    • Om du inte har ett aktivt AdSense för YouTube-konto kan du registrera dig här

Kontrollera status för intäktsgenerering

Om du sägs upp är det viktigt att kontrollera om intäktsgenerering är aktiverat för kontot. Partnerkanaler kan vara automatiskt länkade till sina tidigare innehållsägare och automatiskt godkända för YouTubes partnerprogram. Ägs och drivs-kanaler måste dock ansöka till YPP igen när de har lämnat MCN-nätverket.

Gör så här om intäktsgenerering inte är aktiverat:

1. Ansök om medlemskap i YouTubes partnerprogram (YPP) även om din kanal var med i YPP tidigare. Vi granskar om kanalen får bli medlem när den uppfyller programmets kvalifikationskrav.
  2. Länka kanalen till ett aktivt AdSense för YouTube-konto och ställ in betalningsmetod. Du får betalt via ditt AdSense för YouTube-konto.
  3. Se till att aktivera annonser för de videor du vill generera intäkter från.
  4. Bekräfta standardinställningar för uppladdning så att varje uppladdning är automatiskt aktiverad för intäktsgenerering enligt inställningarna.
Obs! Om du har ett befintligt konto ska du inte skapa ett nytt AdSense- eller AdSense för YouTube-konto när du uppfyller kvalifikationskraven för YouTubes partnerprogram. Dubblettkonton strider mot användarvillkoren för AdSense eller AdSense för YouTube, beroende på vad som är tillämpligt.

Användbara resurser

Kom ihåg att det finns många resurser du kan använda dig av.