Kanaal door een MCN vrijgegeven

Deelname aan het YouTube-partnerprogramma (YPP) is een vereiste voor alle kanalen die bij Multi-Channel Networks (MCN's) zijn aangesloten. Kanalen die deel uitmaken van een MCN en niet aan de drempelwaarde van het YPP voldoen, worden door het MCN vrijgegeven.

Wanneer MCN's een kanaal uit hun netwerk vrijgeven, kan dit gevolgen hebben voor de status voor het genereren van inkomsten.Volg de instructies in dit artikel als je kanaal door een MCN wordt vrijgegeven.

Voordat je je MCN verlaat, kun je het volgende doen:

• Je opbrengstrapporten downloaden. Je hebt geen toegang meer tot deze rapporten nadat je kanaal is vrijgegeven door je MCN.
  • Zorg dat je een actief AdSense voor YouTube-account hebt. Je wordt betaald via je AdSense voor YouTube-account. We vragen je accountgegevens als je je aanmeldt voor het YouTube-partnerprogramma. Als je al een account hebt, verloopt je aanmelding voor het YPP soepeler.
    • Je vindt je account door in te loggen bij AdSense voor YouTube met de gegevens van je YouTube-kanaal. Je kunt ook in je e-mailaccounts zoeken of je je al eerder hebt aangemeld voor een account.
    • Als je geen actief AdSense voor YouTube-account hebt, kun je je hiervoor aanmelden.

Je status voor het genereren van inkomsten checken

Als je kanaal wordt vrijgegeven, check je of inkomsten genereren aanstaat voor je kanaal. Aangesloten kanalen kunnen automatisch aan hun vorige contenteigenaar worden gekoppeld en automatisch worden goedgekeurd voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma. Kanalen in eigendom en beheer moeten zich wel opnieuw aanmelden voor het YPP nadat ze hun MCN hebben verlaten.

Als inkomsten genereren niet aanstaat voor je kanaal, volg je deze stappen:

1. Meld je aan voor deelname aan het YPP, ook als je kanaal eerder al aan het YPP meedeed. Zodra je kanaal aan de deelnamevereisten van het programma voldoet, beoordelen we of het wordt toegelaten.
  2. Koppel je kanaal aan een actief AdSense voor YouTube-account en zorg dat je een betaalmethode hebt ingesteld. Je wordt betaald via je AdSense voor YouTube-account.
  3. Zorg ervoor dat advertenties zijn aangezet voor de video's waarmee je inkomsten wilt genereren.
  4. Check of de standaardinstellingen voor uploads zo zijn ingesteld dat je met elke upload automatisch inkomsten genereert.
Opmerking: Als je aan de drempel voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma voldoet en al een AdSense- of AdSense voor YouTube-account hebt, maak dan geen nieuw account. Dubbele accounts zijn in strijd met de Algemene Voorwaarden van AdSense of de Servicevoorwaarden van AdSense voor YouTube (welke van toepassing is).

Nuttige bronnen

Er zijn allerlei soorten ondersteuning beschikbaar.