Översätt din egen kanal, dina spellistor och dina avsnitt

Du kan lägga till översättningar för kanaler, spellistor och avsnitt. Det gör videorna mer lättillgängliga för tittare i andra länder så att du kan bygga upp en internationell målgrupp.

Viktigt! Du kan bara göra ändringar i din kanal när du har angett språket på YouTube till det originalspråk du använde för dina översättningar. Du får en avisering om du försöker göra ändringar på ett annat språk.

När du uppdaterar kanalnamnet visas det inte på alla språk om du inte lägger till det i översättningen för varje språk. Du kan inaktivera kanalöversättningar om du vill kunna redigera din kanal på alla språk eller uppdatera kanalnamnet på alla språk samtidigt.

Översätta kanaler och avsnitt

I Google-kontot
  1. Logga in på YouTube.
  2. Välj profilbilden följt av Din kanal.
  3. Välj Anpassa kanal och klicka sedan på Inställningar Settings följt av Översätt kanalinformation bredvid kanalnamnet.
  4. Klicka i rutan under Originalspråk och ange kanalens språk.
  5. Under Översätt till väljer du eller lägger till språket du vill översätta kanalnamnet till.
  6. Ange det översatta kanalnamnet och klicka på Spara.
  7. Längst ned på skärmen kan du ange de översatta titlarna för dina avsnitt.
API-sändning

API-anvisningarna finns på Google Developers-webbplatsen. Använd relevanta översatta egenskaper.

Obs! Om du inte har åtkomst till webbplatsen kan du kontakta support för att bli tillagd.

Översätta spellistor

Den här funktionen är inte tillgänglig i YouTube Studio-betan än. I YouTube Studio-betan (studio.youtube.com) väljer du Klassiska Studio i menyn till vänster och följer de här stegen.
I Google-kontot
  1. Öppna Videohanteraren för kanalen i YouTube.
  2. Klicka på Spellistor.
  3. Gå till spellistan vars titel och beskrivning du vill översätta och klicka på Redigera.
  4. Bredvid spellistans namn klickar du på Mer  följt av Översätt information om spellistan.
  5. Klicka i rutan under Originalspråk och ange språk för spellistan.
  6. Under Översätt till väljer du eller lägger till språket du vill lägga till den översätta titeln och beskrivningen för.
  7. Ange den översatta titeln och beskrivningen och klicka sedan på Spara.
API-sändning

API-anvisningarna finns på Google Developers-webbplatsen. Använd relevanta översatta egenskaper.

Obs! Om du inte har åtkomst till webbplatsen kan du kontakta support för att bli tillagd.