Kanaler med verifieringsmärken

Verifieringsbockmarkeringen eller  intill namnet på en YouTube-kanal innebär att kanalen har verifierats av YouTube.

Ansök om kanalverifiering

Du kan skicka en begäran om kanalverifiering när du har 100 000 prenumeranter. Det verkar som att din kanal inte är kvalificerad än.

Om det inte verkar stämma ska du se till att du är inloggad med e-postadressen för den kvalificerade kanalen. Klicka på profilbilden högst upp till höger och välj det kontot.

Ta reda på om din kanal är kvalificerad att skicka en begäran om verifiering genom att klicka på Logga in längst upp till höger.

Vi verifierar inte kanaler som utger sig för att vara en annan innehållsskapare eller ett annat varumärke. Om vi upptäcker att en kanal medvetet utger sig för att vara någon annan kan vi vidta ytterligare åtgärder

Om verifierade kanaler

Om kanalen verifieras blir den officiell kanal för en innehållsskapare, en artist, ett företag eller en officiell person. Med verifierade kanaler blir det enklare att skilja officiella kanaler från andra kanaler med liknande namn på YouTube.

Tänk på det här …

• Verifierade kanaler får inte extra funktioner på YouTube. De representerar inte heller några utmärkelser, milstolpar eller rekommendationer från YouTube. Om du vill ha information om utmärkelser kan du läsa mer om YouTubes utmärkelser för innehållsskapare.
  • Om din kanal är verifierad förblir den verifierad om du inte ändrar kanalnamnet. Om du ändrar kanalnamnet är kanalen inte längre verifierad. Då behöver du ansöka på nytt.
  • YouTube förbehåller sig rätten att återkalla verifieringar eller avsluta kanaler om de bryter mot våra riktlinjer för communityn eller YouTubes användarvillkor.
  • Verifieringen har förändrats, därför finns det många olika typer av kanaler som är verifierade på YouTube.

Kvalificeringskrav för att bli en verifierad kanal

Du måste ha minst 100 000 prenumeranter på din kanal för att vara kvalificerad att ansöka om verifiering.

När du har ansökt granskar vi din kanal. Vi verifierar kanaler som är:

• Äkta: Kanalen måste representera innehållsskaparen, varumärket eller enheten som anges. Vi tittar på olika faktorer för att verifiera din identitet, till exempel kanalens ålder. Vi kanske även ber om mer info eller dokumentation.
  • Fullständiga: Kanalen måste vara offentlig och ha en banner, beskrivning, kanalikon och innehåll. Den måste även vara aktiv på YouTube.

I vissa fall kan YouTube även proaktivt verifiera kanaler med färre än 100 000 prenumeranter om de är välkända utanför YouTube.

Särskilj din kanal utan verifiering

Om din kanal inte är verifierad kan du särskilja den från liknande kanaler på flera olika sätt:

• Använd ett unikt kanalnamn som representerar den du är och det innehåll du publicerar.
  • Använd en bild av hög kvalitet som kanalikon så att din kanal ser proffsig ut i sökresultaten.
  • Anpassa din kanalbild och layout så att din kanalsida ser personlig ut.
Om någon utger sig för att vara dig eller din kanal rapporterar du det till oss.