Zo werken abonnees

Soms krijgen we vragen van de YouTube-community over abonnees. We bespreken de meest voorkomende vragen in deze Veelgestelde vragen, maar houden het gesprek graag gaande. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, laat het ons dan weten op het YouTube-forum

Meldt YouTube gebruikers automatisch af bij kanalen?
Nee. We hebben enkele gesprekken gezien over gebruikers die automatisch zouden zijn afgemeld bij kanalen. Wanneer we dit soort feedback krijgen, gaan we daar serieus op in. Het Abonnemententeam onderzoekt de ingediende gegevens grondig om uit te vinden wat er aan de hand is.
In elke zaak die we hebben onderzocht, hebben we geconstateerd dat er geen storing of bug is die ervoor zorgt dat gebruikers automatisch door YouTube worden afgemeld. We hebben het volgende vastgesteld:
  • In de meeste gevallen blijkt dat de kijker nog steeds op het kanaal is geabonneerd.
  • Sommige gebruikers meldden zich per ongeluk af bij kanalen. Daarom hebben we een pop-upvenster toegevoegd dat gebruikers te zien krijgen wanneer ze zich afmelden bij een kanaal (deze functie is op dit moment niet beschikbaar op iOS-apparaten).
  • Veel mensen dachten dat ze waren afgemeld bij een kanaal, omdat de video's niet op het tabblad Home werden weergegeven. Toen we deze gevallen onderzochten, bleek dat ze nog op het kanaal waren geabonneerd en nooit zijn afgemeld. Op het tabblad Home worden video's getoond waarvan wij denken dat de kijker ze graag wilt zien. We kunnen niet garanderen dat alle video's van alle abonnementen hier te zien zijn. Een volledige lijst met alle video's van abonnementen vind je in de abonnementsfeed.
  • Sommige creators dachten dat bepaalde kijkers zich hadden afgemeld, omdat de abonnee niet in de abonneelijst op hun kanaal werd vermeld. In deze lijst worden alleen abonnees vermeld die ervoor hebben gekozen hun abonnementen openbaar te maken (deze zijn standaard ingesteld op privé).
Verschijnen al mijn video's in de abonnementsfeeds van mijn abonnees?
  • Elke video die je als creator publiceert, wordt standaard weergegeven in de abonnementsfeeds van je abonnees. Je kunt echter een geavanceerde instelling gebruiken wanneer je een video publiceert om te voorkomen dat deze in een abonnementsfeed wordt weergegeven. Sommige creators die dagelijks video's publiceren, gebruiken deze instelling om uit strategische overwegingen alleen bepaalde video's in de abonnementsfeed weer te geven.
  • Wanneer je een video uploadt, publiceren we deze zo snel mogelijk in de abonnementsfeed. Dit duurt gewoonlijk niet langer dan een paar minuten. Het Abonnemententeam werkt er hard aan om een video zo snel mogelijk te publiceren. De publicatietijd is in de afgelopen zes maanden met twee derde verkort.

Waarom vertellen mijn abonnees me dat mijn video's niet in hun abonnementsfeed worden weergegeven?

We publiceren elke video in de abonnementsfeed tenzij je de distributieopties wijzigt. Als we klachten krijgen van kijkers dat daar geen video's worden weergegeven, is dat meestal om een van de twee volgende redenen:

• Als je op veel kanalen bent geabonneerd, kun je gemakkelijk iets over het hoofd zien. Veel mensen hebben tientallen of zelfs honderden abonnementen. Het kan soms moeilijk zijn om de video die je zoekt te vinden tussen allerlei andere abonnementsvideo's. Als kanalen waarop je bent geabonneerd heel vaak video's posten, is het mogelijk dat oudere video's niet worden weergegeven in de abonnementsfeed.
  • Hoewel alle video's in de abonnementsfeed worden weergegeven, worden ze niet allemaal op het tabblad Home getoond. Op het tabblad Home worden video's weergegeven waarvan wij denken dat jij ze als kijker op dit moment graag wilt zien. Er is geen garantie dat video's van je abonnementen hier worden weergegeven.

Als er volgens jou iets anders aan de hand is, kun je ons feedback sturen en gaan wij de kwestie onderzoeken.

Hoe telt YouTube abonnees?
We controleren regelmatig of de accounts die zijn geabonneerd op je kanaal wel echt zijn. Met dit proces zorgen we ervoor dat onze sitestatistieken vrij zijn van spam en misbruik, en dat YouTube voor iedereen een eerlijk speelveld blijft. Meer informatie over het aantal abonnees.
Tellen gesloten accounts mee voor het aantal abonnees?
Wanneer iemand zijn Google-account volledig sluit, bestaat deze persoon niet meer op YouTube en telt hij dus ook niet meer mee voor het aantal abonnees.
In YouTube Analytics voor jouw kanaal kun je zien hoeveel van je abonnees hun account hebben verwijderd. Deze accounts worden hier geteld als 'gesloten accounts'.
Kortom, gesloten accounts tellen niet mee voor het aantal abonnees. Meer informatie over het aantal abonnees
Tellen spamaccounts mee voor het aantal abonnees?
Wanneer we constateren dat een account spam bevat, telt dat account niet mee voor het aantal abonnees. Deze accounts worden echter niet bij je kanaal afgemeld. Voor deze accounts lijkt het alsof ze nog zijn geabonneerd en je video's blijven in de abonnementsfeed van deze accounts verschijnen.
Kortom, we melden spamgebruikers niet af bij kanalen. Meer informatie over het aantal abonnees
Waarom verandert of daalt het aantal abonnees van mijn kanaal?
Het is vrij normaal dat er lichte schommelingen optreden in het aantal abonnees. Als je een grote daling constateert, kun je bekijken waarom het aantal abonnees kan veranderen.