Recente abonnees bekijken

Op het kanaaldashboard kun je een lijst met je meest recente abonnees bekijken. Je kunt ook je aantal abonnees controleren in YouTube Studio.

Recente abonnees bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Zoek op het dashboard de kaart 'Nieuwe abonnees'.
  3. Klik op Alles weergeven om de kaart uit te vouwen.

Tip: Bovenaan kun je een periode kiezen en de lijst sorteren op aantal abonnees.

Welke abonnees worden getoond?

Abonnees worden in de volgende gevallen weergegeven in je lijst met nieuwe abonnees:

• Ze hebben ervoor gekozen hun abonnementen openbaar te maken
  • Ze hebben zich in de afgelopen 28 dagen op je kanaal geabonneerd

Welke abonnees worden niet weergegeven?

Abonnees worden in de volgende gevallen mogelijk niet weergegeven in je lijst met nieuwe abonnees:

Veelgestelde vragen over abonnees

Soms krijgen we vragen van de YouTube-community over abonnees. We bespreken de meest voorkomende vragen in deze veelgestelde vragen, maar houden het gesprek graag gaande. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, laat het ons dan weten op het YouTube-forum.

Meldt YouTube gebruikers automatisch af bij kanalen?
Nee, maar we hebben wel enkele gesprekken gezien over kijkers die automatisch zouden zijn afgemeld bij kanalen. Als we dit soort feedback krijgen, gaan we daar serieus op in. Het team Abonnementen onderzoekt de ingediende gegevens grondig om uit te vinden wat er aan de hand is.
In elke zaak die is onderzocht, hebben we bevestigd dat er geen fout is waardoor gebruikers door YouTube worden afgemeld. We hebben het volgende vastgesteld:
  • In de meeste gevallen blijkt dat de kijker nog steeds op het kanaal is geabonneerd.
  • Sommige kijkers hebben zich per ongeluk afgemeld van een kanaal. Daarom hebben we een pop-upvenster toegevoegd waarin gebruikers moeten bevestigen dat ze zich willen afmelden bij een kanaal. Deze functie is op dit moment niet beschikbaar op iPhones and iPads.
  • Veel mensen dachten dat ze waren afgemeld bij een kanaal, omdat de video's niet op het tabblad Home werden weergegeven. Toen we deze gevallen onderzochten, bleek dat ze nog op het kanaal waren geabonneerd en niet zijn afgemeld. Op het tabblad Home staan de video's waarvan wij denken dat je ze leuk vindt om te zien. Niet alle video's van je abonnementen worden automatisch op je tabblad Home getoond. Een complete lijst vind je in de abonnementsfeed.
  • Sommige videomakers dachten dat bepaalde kijkers zich hadden afgemeld, omdat de abonnee niet in de abonneelijst op hun kanaal werd vermeld. De lijst bevat alleen abonnees die ervoor hebben gekozen hun abonnementen openbaar te maken. Abonnementen zijn standaard privé.
Verschijnen al mijn video's in de abonnementsfeeds van mijn abonnees?
  • Elke video die je als creator publiceert, wordt standaard getoond in de abonnementsfeeds van je abonnees. Je kunt echter een geavanceerde instelling gebruiken als je een video publiceert om te voorkomen dat deze video in een abonnementsfeed wordt weergegeven. Sommige creators die dagelijks video's publiceren, gebruiken deze instelling om alleen bepaalde video's in de abonnementsfeed te tonen.
  • Als je een video uploadt, publiceren we deze zo snel mogelijk in de abonnementsfeed. Dit duurt gewoonlijk niet langer dan een paar minuten. Het team Abonnementen werkt er hard aan om een video zo snel mogelijk te publiceren. De publicatietijd is in de afgelopen 6 maanden met twee derde verkort.

Waarom vertellen mijn abonnees me dat mijn video's niet in hun abonnementsfeed worden weergegeven?

We publiceren elke video in de abonnementsfeed tenzij je de distributieopties wijzigt. Als we klachten krijgen van kijkers dat daar geen video's te zien zijn, is dat meestal om een van deze 2 redenen:

• Als je op veel kanalen bent geabonneerd, zie je makkelijker iets over het hoofd. Veel mensen hebben tientallen of zelfs honderden abonnementen. Het kan soms moeilijk zijn om de video die je zoekt te vinden tussen allerlei andere abonnementsvideo's. Als kanalen waarop je bent geabonneerd zeer vaak video's posten, worden oudere video's mogelijk niet weergegeven in de abonnementsfeed.
  • Hoewel alle video's in de abonnementsfeed worden getoond, zijn ze niet allemaal op het tabblad Home te zien. Op het tabblad Home worden video's weergegeven waarvan wij denken dat jij ze als kijker op dit moment graag wilt zien. Er is geen garantie dat video's van je abonnementen hier worden weergegeven.

Als er volgens jou iets anders aan de hand is, kun je ons feedback sturen en gaan wij het onderzoeken.

Hoe telt YouTube abonnees?
We controleren regelmatig of de accounts en acties op je YouTube-kanaal aan de regels voldoen. Zo zorgen we ervoor dat onze sitestatistieken vrij zijn van spam, misbruik en gesloten accounts en YouTube voor iedereen een eerlijk speelveld blijft. Bekijk meer informatie over het aantal abonnees.
Tellen gesloten accounts mee voor het aantal abonnees?
Als mensen hun Google-account volledig sluiten, bestaan ze niet meer op YouTube en tellen ze ook niet meer mee voor het aantal abonnees.
In YouTube Analytics voor jouw kanaal kun je zien hoeveel van je abonnees hun account hebben verwijderd. Deze accounts worden hier geteld als 'gesloten accounts'.
Gesloten accounts tellen niet mee voor je aantal abonnees. Bekijk meer informatie over het aantal abonnees.
Tellen spamaccounts mee voor het aantal abonnees?
Als we vaststellen dat een account spam bevat, telt dat account niet mee voor het aantal abonnees. Deze accounts worden niet bij je kanaal afgemeld. Voor deze accounts lijkt het alsof ze nog geabonneerd zijn en je video's verschijnen nog steeds in de abonnementsfeed van deze accounts.
We melden spamgebruikers niet af bij kanalen. Bekijk meer informatie over het aantal abonnees.
Waarom verandert of daalt het aantal abonnees van mijn kanaal?

Schommelingen in het aantal abonnees zijn normaal. Als het aantal abonnees is veranderd of gedaald, kan dat een van de volgende redenen hebben:

• Kijkers abonneren zich en melden zich af voor je kanaal, dat is normaal.
  • We hebben spamabonnees van je kanaal verwijderd. Als dit je kanaal treft, zie je een melding in YouTube Studio.
  • We hebben gesloten accounts van je kanaal verwijderd.
    • De betreffende accounts zijn gesloten door de gebruiker of beëindigd door YouTube vanwege een beleidsschending.

Als schommelingen in het aantal abonnees groter lijken dan normaal, kan hier een bekende oorzaak voor zijn. Als je denkt dat het in jouw geval niet om normale schommelingen in het aantal abonnees gaat, kun je een probleem melden.