Policyer för spam, bedrägligt beteende och bedrägerier

Våra kreatörers, tittares och partners säkerhet är vår högsta prioritet. Vi behöver er för att kunna skydda den här unika och levande communityn. Det är viktigt att du förstår våra riktlinjer för communityn och vilken roll de spelar i vårt gemensamma ansvar att se till att YouTube är säkert. Se till att du läser policyn nedan noggrant.den här sidan finns en fullständig lista med våra riktlinjer.
Obs! Vi omorganiserade nyligen våra riktlinjer för communityn för att ytterligare förtydliga policyerna om felaktig information på YouTube. Du kan läsa de här policyerna i artiklarna om felaktig information och felaktig valinformation.

YouTube tillåter inte spam, bedrägerier eller annan vilseledande verksamhet som utnyttjar YouTube-communityn. Vi tillåter heller inte innehåll där huvudsyftet är att lura människor från YouTube till en annan webbplats.

Om du hittar innehåll som strider mot policyn får du gärna rapportera det. Här hittar du anvisningar för hur du rapporterar brott mot våra riktlinjer för communityn. Om du hittar flera videor eller kommentarer du vill rapportera kan du rapportera kanalen.

Vad de här policyerna innebär för dig

Om du lägger upp innehåll

Lägg inte upp innehåll på YouTube om det stämmer med någon av beskrivningarna nedan.

• Spam i form av videor: Att ladda upp stora mängder innehåll som är repetitivt eller som inte har någon målgrupp och som gör något av följande:
    • Utlovar att tittarna ska få se något särskilt, men i stället hänvisas de till en annan webbplats.
    • Skaffar klick, visningar eller trafik utanför YouTube genom att lova tittarna att de kan tjäna snabba pengar.
    • Skickar tittarna till webbplatser som sprider skadlig programvara, samlar in personuppgifter eller andra webbplatser som påverkar tittarna negativt.
  • Vilseledande metadata eller miniatyrer: Att använda titlar, miniatyrer eller beskrivningar för att få användarna att tro att innehållet är något det inte är.
  • Bedrägerier: Innehåll som erbjuder pengar, planer för att bli rik snabbt eller pyramidspel (skicka pengar utan att det ingår någon produkt i en pyramidstruktur).
  • Spam i form av incitament: Innehåll som säljer engagemangsvärden som visningar, gilla-markeringar, kommentarer eller andra mätvärden på YouTube. Denna typ av spam kan också omfatta innehåll där det enda syftet är att öka antalet prenumeranter, visningar eller andra mätvärden. Till exempel innehåll där du erbjuder dig att prenumerera på andra kreatörers kanaler om de börjar prenumerera på din kanal (kallas även sub4sub).
  • Spam i form av kommentarer: Kommentarer där det enda syftet är att samla in personuppgifter från tittarna, att leda bort tittare från YouTube eller att utföra något av de otillåtna beteenden som anges ovan.
  • Repetitiva kommentarer: Att lämna stora mängder identiska eller repetitiva kommentarer eller kommentarer utan någon särskild målgrupp.
  • Innehåll från tredje part: Livestreamar vars syfte är att streama innehåll som tillhör någon annan och som inte har korrigerats trots upprepade varningar om otillåtet beteende. Kanalägare bör aktivt övervaka sina livestreamar och åtgärda eventuella problem inom rimlig tid.

Denna policy gäller för videor, videobeskrivningar, kommentarer, livestreamar och alla andra produkter och funktioner på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista. Tänk på att dessa policyer även gäller externa länkar i ditt innehåll. Det kan bland annat inbegripa klickbara webbadresser och att muntligt hänvisa användare till andra webbplatser.

Obs! Det är tillåtet att uppmuntra tittare att prenumerera, klicka på Gilla, dela något eller skriva en kommentar.

Spam i form av videor

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.

• Innehåll som utlovar att tittarna ska få se något särskilt, men i stället hänvisas de till en annan webbplats.
  • Uppladdningar av samma innehåll upprepade gånger på en eller flera kanaler.
  • Uppladdningar av stora mängder innehåll som du tagit från andra kreatörer.
  • Innehåll som försöker få tittare att installera skadlig programvara eller hänvisa dem till osäkra webbplatser.
  • Innehåll som skapas automatiskt av datorer för att kunna läggas upp utan hänsyn till kvalitet och användarupplevelse.
  • Löften om pengar, produkter, programvara eller spelförmåner utan kostnad om tittare installerar programvara, laddar ned en app eller gör något annat.
  • Publiceringar av stora mängder affiliateinnehåll på särskilda konton.
  • Upprepade uppladdningar av innehåll som du inte äger och som inte är utbildande, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt.

Vilseledande metadata eller miniatyrer

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.
  • Miniatyrer med en bild på en populär kändis som inte har någon koppling till innehållet.
  • Innehåll där titlar, miniatyrer eller beskrivningar används för att få användarna att tro att innehållet är något det inte är. Till exempel om det utgör en allvarlig risk för uppenbar skada i verkligheten.

Bedrägerier

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.
  • Löften om överdrivna resultat, som att hävda att tittarna kan bli rika snabbt eller att en mirakelbehandling kan bota kroniska sjukdomar, till exempel cancer.
  • Innehåll som främjar kontantgåvor och andra typer av pyramidspel.
  • Konton ägnade åt system för kontantgåvor.
  • Videor där man lovar saker som att ”du kommer att tjäna 500 000 kr i morgon med den här planen”.

Spam i form av incitament

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.
  • Videor där syftet är att uppmuntra tittare att prenumerera.
  • ”Subs 4 Subs”-videor.
  • Videor där man säljer gilla-markeringar.
  • Videor där man säger sig ge kanalen till den 100 000:e prenumeranten utan övrigt innehåll.

Skräpkommentarer

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.
  • Kommentarer om undersökningar eller gåvor som främjar pyramidspel.
  • Betala-per-klick-hänvisningslänkar i kommentarer.
  • Kommentarer som felaktigt hävdar att fullständigt videoinnehåll erbjuds. Denna typ av innehåll kan vara
    • filmer
    • tv-program
    • konserter
  • att lägga upp länkar till skadlig programvara eller nätfiskewebbplatser i kommentarer, t.ex. ”Fick just massor av B∪cks härifrån! – [xyz-nätfiskewebbplats].com”
  • kommentarer med länkar till butiker med förfalskningar
  • kommentarer som ”Kolla in min kanal/video här!” när kanalen/videon inte har någon koppling till videon där den publicerades
  • att skicka samma kommentar om och om igen med en länk till din kanal.

Innehåll från tredje part

Följande typer av innehåll är inte tillåtet på YouTube. Tänk på att det här inte är en fullständig lista.
  • Innehåll där telefonen används för att streama ett tv-program.
  • Innehåll där programvara från tredje part används för att livestreama låtar från ett album.

Kom ihåg att det här bara är några exempel. Lägg inte upp innehåll om du tror att det kan strida mot den här policyn.

Vad händer om innehåll bryter mot den här policyn?

Om ditt innehåll bryter mot den här policyn kan vi inaktivera intäktsgenereringen eller avsluta din kanal eller ditt konto. Läs mer om policyer för intäktsgenerering och uppsägningar av kanaler och konton.

Vid vissa överträdelser kan vi ta bort innehållet och ge dig en anmärkning eller varning. I sådana fall meddelar vi dig via e-post.

Du kan genomföra en policyutbildning så att anmärkningen upphör att gälla efter 90 dagar. Om innehållet däremot bryter mot samma policy inom de 90 dagarna löper anmärkningen inte ut och kanalen får en varning. Om du bryter mot en annan policy efter att du har slutfört utbildningen får du ytterligare en anmärkning. Vi kan förhindra att personer som begått flera överträdelser gör policyutbildningar i framtiden.

Om du får tre varningar inom 90 dagar sägs din kanal upp. Läs mer om vårt varningssystem.