Optimale løsninger for metadata

Metadata er oplysninger om din video, som f.eks. videoens titel, beskrivelse, tags og annoteringer. Metadata hjælper brugere med at finde din video, når de søger efter noget på YouTube. Hvis du vil have den bedst mulige oplevelse på YouTube, skal du sørge for at følge denne vejledning.

Undgå brug af vildledende metadata

Undgå brug af metadata, der ikke er direkte relateret til din video. Det kan være fristende at bruge populære udtryk og navne i beskrivelsen og i tags for at få flere visninger, men hvis dine metadata omfatter navne og ord uden relation til din video, kan du modtage en markering, og din video kan blive fjernet.

Eksempel: Hvis du laver en video om at bage en kage, og din video på ingen måde er relateret til en populær sanger, må dine tags eller din beskrivelse ikke omfatte den pågældende sangers navn. Hvis du alligevel gør det, kan din video blive fjernet og få en markering, hvis den bliver anmeldt.

Brug ikke tags i beskrivelser (tag-stuffing)

Tags er enkelte ord eller korte udtryk, der kan hjælpe med at kategorisere din video. Velovervejet brug af tags gør det nemmere for brugere at finde din video gennem søgemaskineoptimering (SEO, search engine optimization). YouTube giver dig en mulighed for at inkludere sådanne tags i tagafsnittet for din upload. Det er det eneste sted, de hører til. Der må ikke være tags i beskrivelsen. Brug af tags i beskrivelsen kaldes tag-stuffing og kan medføre, at din video fjernes.

Brug metadata til at give kontekst

Det er en god idé at fortælle dine seere, hvorfor din video er vigtig at se, særligt hvis indholdet er kontroversielt eller svært at se. Sørg for at inkludere hvem, hvad, hvor for din video, og hvorfor den er vigtig at se. Det hjælper brugerne med at forstå, hvorfor din video er vigtig, og det hjælper vores team, der gennemgår videoerne, med at træffe de bedst mulige beslutninger, hvis din video skulle blive anmeldt. Læs mere om, hvorfor kontekst er vigtig.