Felsökning av borttagna videor

I den här artikeln får du hjälp med videor som har tagits bort från YouTube. Om du behöver hjälp med att ta bort en video kan du läsa mer om hur du raderar dina videor eller flaggar olämpligt innehåll.

Om meddelandet Videon har tagits bort visas bredvid en av dina uppladdade videor innebär det att videon har bedömts bryta mot våra policyer och tagits bort från YouTube. Klicka på ett avsnitt nedan om du vill veta mer om hur du kan åtgärda problemet.

Orsaker till borttagning och vad du kan göra

Olämpligt innehåll

Om meddelandet ”Videon har tagits bort: olämpligt innehåll” visas bredvid en av dina uppladdade videor innebär det att vi har bedömt att den bryter mot våra riktlinjer för communityn.

Så här löser du problemet

Brott mot användarvillkoren

Om meddelandet ”Videon har tagits bort: brott mot användarvillkoren” visas bredvid en av dina videor kan det innebära att videon har avvisats på grund av brott mot användarvillkoren eller upphovsrätten. Mer information hittar du i användarvillkoren och i grunderna om upphovsrätt.

Innehåller upphovsrättsskyddat material

Om något av nedanstående meddelanden visas bredvid en av dina videor innebär det att en innehållsägare har gjort anspråk på innehåll i din video via YouTubes Content ID-system:

• Innehåller upphovsrättsskyddat material
  • Ljudet har stängts av på grund av upphovsrättsskyddat innehåll
  • Blockerad i hela världen
  • Blockerad i vissa länder/regioner

Välj texten som visas bredvid din video. En sida öppnas med mer information om upphovsrättsanspråket som gäller videon. Under Upphovsrättsinformation visas information om innehållet som identifierats i din video.

Läs mer om Content ID-anspråk och hur de påverkar din video.

Borttagen video

Din video har tagits bort från YouTube. Det beror på att en upphovsrättsinnehavare har skickat oss en fullständig juridisk begäran om borttagning. Du har även fått en upphovsrättsvarning. Läs mer om hur upphovsrättsvarningar kan påverka ditt konto.

Du kan lösa en upphovsrättsvarning på tre sätt. Varningen försvinner inte för att du tar bort en video.

Varumärkesproblem

Om meddelandet ”Videon har tagits bort: varumärkesproblem” visas innebär det att videon har brutit mot vår varumärkespolicy.

Läs igenom varumärkespolicyn så att du vet vilken typ av innehåll du får ladda upp på YouTube.