Lägga till slutskärmar i videor

Du kan lägga till slutskärmar under de sista 5–20 sekunderna i en video. Du kan använda dem bland annat för att marknadsföra andra videor och uppmuntra tittare att börja prenumerera.Du kan lägga till upp till fyra element på slutskärmen för video med standardbildformatet 16:9. En lägre gräns kan gälla för andra bildformat.

Obs!

• Om du vill lägga till en slutskärm måste videon vara minst 25 sekunder lång.
  • Andra interaktiva element som intresseväckare och vattenstämplar döljs när slutskärmen visas.
  • Slutskärmar är inte tillgängliga för videor som har angetts som avsedda för barn i YouTube Music-appen, Flash-videor, mobilwebben eller 360-videor.

Slutskärmar för dina videor

Få tips för kreatörer om hur du kan optimera din video.

Lägga till en slutskärm

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln eller miniatyren för videon du vill redigera.
  4. Välj Redigerare i menyn till vänster.
  5. Välj Slutskärmar och välj det element du vill lägga till:
    • Använd mall: Mallar innehåller elementgrupper som du kan anpassa för att skapa en slutskärm.
    • Video: Visa din senaste uppladdning, bäst för tittaren eller en särskild video.
    • Spellista: Visa en offentlig YouTube-spellista.
    • Prenumerera: Uppmana tittarna att prenumerera på kanalen.
    • Kanal: Marknadsför en annan kanal med ett anpassat meddelande.
    • Länka: Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du länka till en extern webbplats.
      • Obs! Kontrollera att den länkade externa webbplatsen följer våra policyer, riktlinjerna för communityn och användarvillkoren. Överträdelser kan leda till att dina kort eller länkar tas bort, att du får varningar eller att ditt Google-konto sägs upp.

6. Klicka på SPARA.

Fler alternativ

• Ta bort elementtyp: Klicka på Radera element för att ta bort en elementtyp. Du kan klicka på Element för att välja ett annat slutskärmselement.
  • Ändra elementens tidsangivelser: Klicka och dra i tidslinjen för att ange när elementet börjar och slutar. Du kan även ange den specifika tiden i rutan bredvid knappen Radera element.
  • Ändra elementplacering: Klicka och dra i rutan. Klicka på rutnätsikonen i spelaren för att visa ett rutnät över videons förhandsgranskning. Du kan även placera elementen genom att välja Fäst mot rutnät eller Fäst mot element.
  • Förhandsgranska slutskärmen: Om du vill se hur slutskärmen visas när videon spelas upp väljer du uppspelningsknappen på videospelaren.
  • Kontrollera slutskärmsstatistiken: I den utökade rapporten i YouTube Analytics kan du se hur väl dina slutskärmar fungerar.

Anpassa en slutskärm

Element är delar av innehållet som du lägger till på slutskärmen. Elementen på en slutskärm kan anpassas på många olika sätt. Du kan använda mallar, ändra elementens tidskoder och bestämma var i videon de ska visas.

Använda en mall

Mallarna innehåller grupperingar av element som du kan anpassa för att skapa en slutskärm.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Välj Redigerare i menyn till vänster.
  5. Klicka på Lägg till element för att använda en mall.
  6. Klicka på SPARA.

Ta bort elementtyp

1. Välj ett element genom att klicka på det på slutskärmsraden i redigeraren.
  2. Klicka på Radera element till vänster om videon.
  3. Klicka på Lägg till element för att välja ett annat slutskärmselement.
  4. Klicka på SPARA.

Ändra elementens tidsangivelser

Du kan välja när slutskärmselementen ska visas i din video. Standardinställningen är att slutskärmselement visas samtidigt. Du kan anpassa enskilda element så att de visas vid olika tidpunkter.

1. Välj ett element genom att klicka på det på slutskärmsraden i redigeraren.
  2. Till vänster om videon finns rutorna för slutskärmstid.
  3. Uppdatera elementets starttid eller sluttid.
  4. Klicka på SPARA.

Du kan också ändra tidpunkten för slutskärmselementet genom att dra pilarna på slutskärmsraden i redigeraren.

Ändra elementens placering

1. Välj ett element genom att klicka på det på slutskärmsraden i redigeraren.
  2. Dra elementet till önskad plats i videospelaren.
  3. Klicka på SPARA.
Tips! Klicka på rutnätsikonen  i spelaren för att visa ett rutnät över videons förhandsgranskning. Du kan även placera elementen genom att välja Fäst mot rutnät eller Fäst mot element.

Förhandsgranska slutskärmen

Om du vill se hur slutskärmen visas när videon spelas upp väljer du uppspelningsknappen på videospelaren.

Vad du kan visa med slutskärmen

Element är delar av innehållet som du lägger till på slutskärmen. Vissa element kan utökas, eller så kan tittaren hålla muspekaren över dem för att visa mer information. Du kan lägga till upp till fyra element på slutskärmen för video med standardbildförhållandet 16:9. En lägre gräns kan gälla för andra bildformat.

Fyra olika typer av innehåll kan visas i element:

• Video eller spellista:
    • Visa din senast uppladdade video.
    • Tillåt att YouTube väljer den av videorna på din kanal som passar tittaren bäst.
    • Välj en video eller spellista (offentlig eller olistad) från din eller någon annan kanal.
  • Prenumerera: Uppmana tittarna att prenumerera på kanalen.
  • Kanal: Marknadsför en annan kanal med ett anpassat meddelande.
  • Externa webbplatser: Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du länka till en extern webbplats.
Obs! Kontrollera att den länkade externa webbplatsen följer våra policyer, riktlinjerna för communityn och användarvillkoren. Överträdelser kan leda till att dina kort eller länkar tas bort, att du får varningar eller att ditt Google-konto sägs upp.
Bästa metoder för att skapa slutskärmar
  • Använd element som är relevanta för videon.
  • Uppmuntra tittare att klicka genom att använda uppmaningar för olika slutskärmselement.
  • Om du använder en anpassad bild rekommenderar vi att du använder en bild på minst 300 x 300 pixlar.
  • Se till att du har tillräckligt med utrymme och tid för en slutskärm i slutet av videon. Se till att du har koll på videons sista 20 sekunder när du redigerar den.
  • Överväg att visa olika slutskärmselement vid olika tidpunkter.
Kontrollera slutskärmsstatistiken

På fliken Engagera i YouTube Analytics kan du se hur väl dina slutskärmar fungerar.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. I menyn högst upp väljer du Engagemang.

Om du tittar på statistik för hela kanalen:

• Jämför resultaten för olika elementtyper med hjälp av kortet De populäraste elementtyperna för slutskärmar.
  • Se vilka videor med slutskärmar som tittarna klickat på mest genom att använda kortet De populäraste videorna efter slutskärm.

Om du tittar på statistik för en video:

• Se hur ofta tittarna har klickat på slutskärmselementen genom att använda kortet Klickfrekvens för slutskärmselement.

Krav för slutskärmar som visas för tittare

Tittarna kan inte se slutskärmarna på dessa platser:

• mobilwebben (undantag: mobilwebben på iPad)
  • apparna YouTube Music och YouTube Kids
  • Flash-videor
  • 360-videor.

Slutskärmar och videor som har angetts som anpassade för barn.

Slutskärmar är inte tillgängliga i videor som har angetts som anpassade för barn.
Även om du har lagt till en slutskärm i videon tidigare ser inte tittarna den om målgruppen anges som anpassad för barn.

Obs! Slutskärmen kanske inte alltid visas, eller så kan den se annorlunda ut jämfört med hur den skapades. Det händer i takt med att vi optimerar slutskärmar utifrån resultat, tittarbeteende, enhet och sammanhang.