Eindschermen toevoegen aan video's

Opmerking: We hebben de manier waarop je vanuit kaarten en eindschermen naar externe websites linkt, geüpdatet. Eerst had je de mogelijkheid om te linken naar een bijbehorende website of goedgekeurde websites voor merchandise en crowdfunding. Nu kunnen in aanmerking komende creators linken naar elke externe website die voldoet aan ons beleid, waaronder onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden.

Eindschermen kunnen worden toegevoegd aan de laatste 5 tot 20 seconden van een video. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld andere video's te promoten en kijkers aan te moedigen om zich te abonneren.

Opmerking:

• Je video moet minimaal 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen hebben.
  • Andere interactieve elementen, zoals kaartteasers en videowatermerken, worden onderdrukt als het eindscherm wordt getoond.
  • Eindschermen zijn niet beschikbaar voor video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Eindscherm toevoegen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op het vakje Eindscherm en kies het element dat je wilt toevoegen.
  5. Klik op OPSLAAN.

Als je een video-element selecteert, kun je kiezen of je je meest recente upload, de beste YouTube-aanbeveling voor de kijker of een specifieke video wilt laten zien. Als je een kanaalelement selecteert, moet je een eigen bericht toevoegen. Je kunt ook eindschermen toevoegen en aanpassen als je een nieuwe video uploadt.

Een eindscherm aanpassen

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Er zijn veel manieren om de elementen in je eindscherm aan te passen. Je kunt templates toepassen, de timing van je elementen wijzigen en bepalen waar elementen in je video moeten worden weergegeven.

Een template toepassen

Templates bevatten sets van elementen die je kunt aanpassen om een eindscherm te maken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Editor in het linkermenu.
  5. Klik op Element toevoegen Toevoegen aan playlist om je template toe te passen.
  6. Klik op OPSLAAN.

Elementtype verwijderen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Klik links van je video op Element verwijderen .
  3. Klik op Element toevoegen Toevoegen aan playlist om een ander eindschermelement te kiezen.
  4. Klik op OPSLAAN.

De timing van het element wijzigen

Je kunt kiezen wanneer je je eindschermelementen in je video wilt laten zien. Alle eindschermelementen worden standaard op hetzelfde moment getoond. Je kunt afzonderlijke elementen aanpassen zodat ze op verschillende momenten worden getoond.

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de editor.
  2. Links van je video vind je de vakjes met de eindschermtijd.
  3. Update de starttijd of eindtijd van het element.
  4. Klik op OPSLAAN.

Je kunt de timing van je eindschermelement ook aanpassen door de pijlen te gebruiken en het element op de rij van het eindscherm in de Editor te slepen.

De plaatsing van het element wijzigen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Sleep het element in de videospeler naar de gewenste positie.
  3. Klik op OPSLAAN.

Tip: Klik op het rastericoon  in de speler om een raster over het videovoorbeeld weer te geven. Je kunt ook kiezen voor Uitlijnen op raster en Uitlijnen op element voor hulp als je elementen plaatst.

Een voorbeeld van je eindscherm bekijken

Als je wilt zien hoe je eindscherm eruitziet als je video wordt afgespeeld, selecteer je de afspeelknop  in de videospeler.

Over eindschermen

Wat je in je eindscherm kunt laten zien

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Bij sommige elementen kun je meer informatie bekijken door het element uit te vouwen of de muisaanwijzer erop te plaatsen. Je kunt maximaal 4 elementen aan je eindscherm toevoegen voor video's met de standaard beeldverhouding van 16:9. Bij andere beeldverhoudingen kun je minder elementen toevoegen.

Elementen kunnen verschillende soorten content bevatten:

• Video of playlist:
    • Laat je meest recent geüploade video zien.
    • Laat YouTube een video van je kanaal kiezen die het meest geschikt is voor de kijker.
    • Kies een willekeurige video of playlist (openbaar of verborgen) van je eigen kanaal of het kanaal van iemand anders.
  • Abonneren: Moedig mensen aan om zich te abonneren op je kanaal.
  • Kanaal: Promoot een ander kanaal met een eigen bericht.
  • Externe websites: Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je linken naar een externe website.
Opmerking: Zorg dat je gekoppelde externe website voldoet aan ons beleid, waaronder onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden. Schendingen kunnen leiden tot verwijdering van je kaart of link, waarschuwingen of beëindiging van je Google-account.
Praktische tips voor als je eindschermen maakt
  • Gebruik elementen die relevant zijn voor de video.
  • Gebruik call-to-actions voor verschillende eindschermelementen en moedig kijkers aan om te klikken.
  • Kies voor een afbeelding van minstens 300 x 300 pixels als je een aangepaste afbeelding gebruikt.
  • Zorg dat je aan het eind van je video genoeg ruimte en tijd overhebt voor een eindscherm. Houd bij de bewerking van de video rekening met de laatste 20 seconden.
  • Je kunt de eindschermelementen op verschillende momenten laten zien.
Eindschermstatistieken bekijken

Je kunt de prestaties van je eindschermen bekijken op het tabblad Betrokkenheid van YouTube Analytics.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Betrokkenheid in het menu bovenaan.

Als je gegevens voor je hele kanaal bekijkt:

• Klik op de kaart Populairste typen eindschermelementen om de prestaties van verschillende elementtypen te vergelijken.
  • Klik op de kaart Populairste video's op basis van eindschermen om de video's te laten zien waarbij kijkers het vaakst op het eindscherm hebben geklikt.

Als je gegevens voor een specifieke video bekijkt:

• Voor informatie over hoe vaak kijkers op je eindschermelementen hebben geklikt, klik je op de kaart Klikfrequentie voor eindschermelement.

Eindschermvereisten voor kijkers

Op de volgende plaatsen kunnen kijkers je eindschermen niet zien:

• Op mobiel internet (uitzondering: mobiel internet via iPad)
  • In de YouTube Music-app of YouTube Kids-app
  • In Flash-video's
  • In 360°-video's

Eindschermen en video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Eindschermen zijn niet beschikbaar voor video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Zelfs als je al eerder een eindscherm aan je video had toegevoegd, zien kijkers het eindscherm niet als je video is ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Lees meer over wat er gebeurt als je video is ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Opmerking: Je eindscherm is misschien niet altijd zichtbaar of kan er anders uitzien dan in het ontwerp. Dit gebeurt omdat we eindschermen verbeteren op basis van prestaties, kijkersgedrag, apparaat en context.