Eindschermen toevoegen aan video's

Eindschermen kunnen worden toegevoegd aan de laatste 5-20 seconden van een video. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld andere video's te promoten en kijkers aan te moedigen om zich te abonneren. Je kunt maximaal 4 elementen aan je eindscherm toevoegen voor video's met de standaard beeldverhouding van 16:9. Bij andere beeldverhoudingen kun je minder elementen toevoegen.

Opmerking:

• Je video moet minimaal 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen hebben.
  • Andere interactieve elementen, zoals kaartteasers en videowatermerken, worden onderdrukt als het eindscherm wordt getoond.
  • Eindschermen zijn niet beschikbaar in de YouTube Music-app, Flash-video's, 360°-video's, op mobiel internet en voor video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Eindschermen voor je video's

Een eindscherm toevoegen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de titel of thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer in het linkermenu Editor.
  5. Klik op Eindschermen  en selecteer het element dat je wilt toevoegen:
    • Template toepassen: templates bevatten sets van elementen die je kunt aanpassen om een eindscherm te maken.
    • Video: breng je meest recente upload, de beste video voor de kijker of een specifieke video onder de aandacht.
    • Playlist: geef een openbare YouTube-playlist weer.
    • Abonneren: stimuleer kijkers om zich te abonneren op je kanaal.
    • Kanaal: promoot een ander kanaal met een eigen bericht.
    • Link: als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je linken naar een externe website.
      • Opmerking: Zorg dat je gekoppelde externe website voldoet aan ons beleid, waaronder onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden. Schendingen kunnen leiden tot verwijdering van je kaart of link, waarschuwingen of beëindiging van je Google-account.

6. Klik op OPSLAAN.

Meer opties

• Elementtype verwijderen: Klik op Element verwijderen  om een elementtype te verwijderen. Je kunt op Element  klikken om een ander eindschermelement te kiezen.
  • Elementtiming wijzigen: Klik en sleep de uiteinden van de tijdlijn om in te stellen wanneer het element begint en eindigt. Je kunt ook de specifieke tijd invoeren in het vak naast de knop Element verwijderen.
  • De plaatsing van het element wijzigen: Klik en sleep in het vak. Klik op het rastericoon in de speler om een raster over het videovoorbeeld weer te geven. Je kunt ook kiezen voor 'Uitlijnen op raster' en 'Uitlijnen op element' voor hulp bij het plaatsen van elementen.
  • Een voorbeeld van je eindscherm bekijken: Als je wilt zien hoe je eindscherm eruitziet als je video wordt afgespeeld, selecteer je de afspeelknop in de videospeler.
  • Eindschermstatistieken bekijken: Je kunt de prestaties van je eindschermen bekijken in het uitgevouwen rapport in YouTube Analytics.

Een eindscherm aanpassen

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Er zijn veel manieren om de elementen in je eindscherm aan te passen. Je kunt templates toepassen, de timing van je elementen wijzigen en bepalen waar elementen in je video moeten worden weergegeven.

Een template toepassen

Templates bevatten sets van elementen die je kunt aanpassen om een eindscherm te maken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer in het linkermenu Editor.
  5. Klik op Element toevoegen  om je template toe te passen.
  6. Klik op OPSLAAN.

Elementtype verwijderen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Klik links van je video op Element verwijderen .
  3. Klik op Element toevoegen  om een ander eindschermelement te kiezen.
  4. Klik op OPSLAAN.

De timing van het element wijzigen

Je kunt kiezen wanneer je je eindschermelementen in je video wilt laten zien. Alle eindschermelementen worden standaard op hetzelfde moment getoond. Je kunt afzonderlijke elementen aanpassen zodat ze op verschillende momenten worden getoond.

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de editor.
  2. Links van je video vind je de vakjes met de eindschermtijd.
  3. Update de starttijd of eindtijd van het element.
  4. Klik op OPSLAAN.

Je kunt de timing van je eindschermelement ook aanpassen door de pijlen te gebruiken en het element op de rij van het eindscherm in de Editor te slepen.

De plaatsing van het element wijzigen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Sleep het element in de videospeler naar de gewenste positie.
  3. Klik op OPSLAAN.
Tip: Klik op het rastericoon  in de speler om een raster over het videovoorbeeld weer te geven. Je kunt ook kiezen voor 'Uitlijnen op raster' en 'Uitlijnen op element' voor hulp bij het plaatsen van elementen.

Een voorbeeld van je eindscherm bekijken

Als je wilt zien hoe je eindscherm eruitziet als je video wordt afgespeeld, selecteer je de afspeelknop  in de videospeler.

Wat je in je eindscherm kunt laten zien

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Bij sommige elementen kun je meer informatie bekijken door het element uit te vouwen of de muisaanwijzer erop te plaatsen. Je kunt maximaal 4 elementen aan je eindscherm toevoegen voor video's met de standaard beeldverhouding van 16:9. Bij andere beeldverhoudingen kun je minder elementen toevoegen.

Elementen kunnen verschillende soorten content bevatten:

• Video of playlist:
    • Laat je meest recent geüploade video zien.
    • Laat YouTube een video van je kanaal kiezen die het meest geschikt is voor de kijker.
    • Kies een willekeurige video of playlist (openbaar of verborgen) van je eigen kanaal of het kanaal van iemand anders.
  • Abonneren: stimuleer kijkers om zich te abonneren op je kanaal.
  • Kanaal: Promoot een ander kanaal met een eigen bericht.
  • Externe websites: Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je linken naar een externe website.
Opmerking: Zorg dat je gekoppelde externe website voldoet aan ons beleid, waaronder onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden. Schendingen kunnen leiden tot verwijdering van je kaart of link, waarschuwingen of beëindiging van je Google-account.
Praktische tips voor als je eindschermen maakt
  • Gebruik elementen die relevant zijn voor de video.
  • Gebruik call-to-actions voor verschillende eindschermelementen en moedig kijkers aan om te klikken.
  • Kies voor een afbeelding van minstens 300 x 300 pixels als je een aangepaste afbeelding gebruikt.
  • Zorg dat je aan het eind van je video genoeg ruimte en tijd overhebt voor een eindscherm. Houd bij de bewerking van de video rekening met de laatste 20 seconden.
  • Je kunt de eindschermelementen op verschillende momenten laten zien.
Eindschermstatistieken bekijken

Je kunt de prestaties van je eindschermen bekijken op het tabblad Betrokkenheid van YouTube Analytics.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Betrokkenheid in het menu bovenaan.

Als je gegevens voor je hele kanaal bekijkt:

• Klik op de kaart Populairste typen eindschermelementen om de prestaties van verschillende elementtypen te vergelijken.
  • Klik op de kaart Populairste video's op basis van eindschermen om de video's te laten zien waarbij kijkers het vaakst op het eindscherm hebben geklikt.

Als je gegevens voor een specifieke video bekijkt:

• Voor informatie over hoe vaak kijkers op je eindschermelementen hebben geklikt, klik je op de kaart Klikfrequentie voor eindschermelement.

Eindschermvereisten voor kijkers

Op de volgende plaatsen kunnen kijkers je eindschermen niet zien:

• Op mobiel internet (uitzondering: mobiel internet via iPad)
  • In de YouTube Music-app of YouTube Kids-app
  • In Flash-video's
  • In 360°-video's

Eindschermen en video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Eindschermen zijn niet beschikbaar voor video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.
Zelfs als je al eerder een eindscherm aan je video had toegevoegd, zien kijkers het eindscherm niet als je video is ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Opmerking: Je eindscherm is misschien niet altijd zichtbaar of kan er anders uitzien dan in het ontwerp. Dit gebeurt omdat we eindschermen verbeteren op basis van prestaties, kijkersgedrag, apparaat en context.