Eindschermen toevoegen aan video's

Eindschermen kunnen worden toegevoegd aan de laatste vijf tot twintig seconden van een video. Je kunt ze gebruiken om andere video's te promoten, kijkers aan te moedigen zich te abonneren en meer.

Opmerking:

• Je video moet minimaal 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen hebben.
  • Andere interactieve elementen, zoals kaartteasers en brandingwatermerken, worden onderdrukt als het eindscherm wordt getoond.
  • Eindschermen zijn niet beschikbaar voor video's die zijn ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'.

Een eindscherm toevoegen

1. Open de pagina Video's in YouTube Studio en selecteer een video.
  2. Selecteer Editor in het linkermenu.
  3. Selecteer Eindscherm toevoegen.

Je kunt ook eindschermen toevoegen en aanpassen als je een nieuwe video uploadt.

Een eindscherm aanpassen

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Er zijn veel manieren om de elementen in je eindscherm aan te passen. Je kunt templates toepassen, nieuwe elementen toevoegen, afzonderlijke elementen bewerken, de timing van je elementen wijzigen en bepalen waar elementen in je video moeten worden weergegeven.

Een template toepassen

Templates bevatten sets van elementen die je kunt aanpassen om een eindscherm te maken. Als je 'Eindscherm toevoegen' selecteert, wordt je gevraagd een template te kiezen. Je kunt elementen in de template aanpassen of de template later verwijderen.

Je kunt ook een nieuwe template toepassen op de rij van het eindscherm door Meer en dan Template toepassen te selecteren.

Nieuwe elementen aan je eindscherm toevoegen

Je kunt elementen toevoegen door een template toe te passen of door + Element te selecteren in de rij van het eindscherm in de Editor.

Je kunt ook een nieuw element toevoegen door in een lege elementbalk in de rij van het eindscherm te klikken.

Het type element wijzigen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Links van je video vind je het dropdownmenu voor het elementtype.
  3. Selecteer het elementtype:
    • Video
    • Playlist
    • Merchandise
    • Abonneren
    • Kanaal
    • Link (YouTube-partnerprogramma)

Als je een video-element selecteert, kun je kiezen of je je meest recente upload, de beste YouTube-aanbeveling voor de kijker of een specifieke video wilt weergeven. Als je een kanaalelement selecteert, kun je een eigen bericht toevoegen.

De timing van het element wijzigen

Je kunt kiezen wanneer je eindschermelementen in je video moeten worden weergegeven. Alle eindschermelementen worden standaard op hetzelfde moment weergegeven. Je kunt afzonderlijke elementen aanpassen zodat ze op verschillende momenten worden weergegeven.

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Links van je video vind je de vakjes met de eindschermtijd.
  3. Update de starttijd of eindtijd van het element.

Je kunt de timing van je eindschermelement ook wijzigen door de pijlen te gebruiken en het element op de rij van het eindscherm in de Editor te slepen.

De plaatsing van het element wijzigen

1. Selecteer een element door erop te klikken in de rij van het eindscherm in de Editor.
  2. Sleep het element in de videospeler naar de gewenste positie.

Tip: Klik op het rasterpictogram in de speler om een raster over het videovoorbeeld weer te geven. Je kunt ook kiezen voor 'Uitlijnen op raster' en 'Uitlijnen op element' voor hulp als je elementen plaatst.

Een voorbeeld van je eindscherm bekijken

Als je wilt zien hoe je eindscherm eruitziet als je video wordt afgespeeld, selecteer je de afspeelknop in de videospeler.

Over eindschermen

Wat je in je eindscherm kunt laten zien

Elementen zijn stukjes content die je aan je eindscherm kunt toevoegen. Bij sommige elementen kun je meer informatie bekijken door het element uit te vouwen of de muisaanwijzer erop te plaatsen. Je kunt maximaal vier elementen aan je eindscherm toevoegen voor video's met de standaard beeldverhouding van 16:9. Bij andere beeldverhoudingen kun je minder elementen toevoegen.

Elementen kunnen verschillende soorten content bevatten:

• Video of playlist:
    • Je meest recent geüploade video
    • YouTube een video van je kanaal laten selecteren die het meest geschikt is voor de kijker.
    • Een willekeurige video of playlist (openbaar of verborgen) kiezen van je kanaal.
  • Abonneren: mensen aanmoedigen zich te abonneren op je kanaal.
  • Goedgekeurde websites: deze functie is alleen beschikbaar voor leden van het YouTube-partnerprogramma. Link naar je bijbehorende website of naar goedgekeurde websites voor merchandise en crowdfunding. Op het eindscherm wordt standaard de afbeelding van de website weergegeven, maar je kunt ook een titel opgeven en een call-to-action selecteren.
  • Kanaal: een ander kanaal promoten met een eigen bericht.
Praktische tips voor als je eindschermen maakt
  • Gebruik elementen die relevant zijn voor de video.
  • Gebruik call-to-actions voor verschillende elementen van het eindscherm en moedig kijkers aan om te klikken.
  • Als je een aangepaste afbeelding gebruikt, raden we je aan een afbeelding te kiezen van minstens 300 x 300 pixels.
  • Zorg dat je aan het eind van je video genoeg ruimte en tijd overhebt voor een eindscherm. Houd bij de bewerking van de video rekening met de laatste twintig seconden.
  • Je kunt de elementen van je eindscherm op verschillende momenten weergeven.
Eindschermstatistieken bekijken

Je kunt de prestaties van je eindschermen bekijken op het tabblad 'Betrokkenheid' van YouTube Analytics.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Betrokkenheid in het menu bovenaan.

Als je gegevens voor je hele kanaal bekijkt:

• Klik op de kaart 'Populairste typen eindschermelementen' om de prestaties van verschillende elementtypen te vergelijken.
  • Klik op de kaart 'Populairste video's op basis van eindschermen' om de video's weer te geven waarbij kijkers het vaakst op het eindscherm hebben geklikt.

Als je gegevens voor een specifieke video bekijkt:

• Voor informatie over hoe vaak kijkers op je eindschermelementen hebben geklikt, klik je op de kaart 'Klikfrequentie voor eindschermelement'.

Eindschermvereisten voor kijkers

Op de volgende plaatsen kunnen kijkers je eindschermen niet zien:

• Op mobiel internet (uitzondering: mobiel internet via iPad)
  • In de YouTube Music-app of YouTube Kids-app
  • In Flash-video's
  • In 360°-video's

Eindschermen en video's ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'.

Eindschermen zijn niet beschikbaar voor video's die zijn ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'.

Zelfs als je al eerder een eindscherm aan je video had toegevoegd, zien kijkers het eindscherm niet als je video is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'.

Lees meer over wat er gebeurt als je video is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'..

Opmerking: Je eindscherm is mogelijk niet altijd zichtbaar of kan er anders uitzien dan in het ontwerp. Dit gebeurt omdat we eindschermen verbeteren op basis van prestaties, kijkersgedrag, apparaat en context.