Päätösruutujen lisääminen videoihin

Päätösruutuja voi lisätä videon viimeiseen 5–20 sekuntiin. Päätösruuduissa voi esimerkiksi mainostaa muita videoita tai kehottaa katsojia tilaamaan kanavan.

Huomioitavaa:

• Videon on oltava pituudeltaan vähintään 25 sekuntia, jotta siinä voi olla päätösruutu.
  • Korttitiiserit, videon vesileimat ja muut interaktiiviset elementit estetään päätösruudun näyttämisen ajan.
  • Päätösruudut eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi.

Päätösruudun lisääminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Editori.
  5. Klikkaa Lisää elementti Lisää soittolistalle valitaksesi päätösruudun. Voit lisätä päätösruutuun enintään neljä elementtiä.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Jos valitset videoelementin, voit valita, näytetäänkö päätösruudussa uusin latauksesi, katsojalle sopivin video vai jokin tietty video. Jos valitset kanavaelementin, sinun on lisättävä oma viesti. Voit myös lisätä ja muokata päätösruutuja uuden videon latauksen aikana.

Päätösruudun yksilöinti

Elementit tarkoittavat päätösruutuun lisättäviä sisältöjä. Päätösruudun elementtejä voi yksilöidä monin tavoin. Voit käyttää malleja, muuttaa elementtien ajoitusta ja valita, missä kohtaa videota elementit näkyvät.

Mallin käyttäminen

Mallit sisältävät ryhmiteltyjä elementtejä, joita voi muokata oman päätösruudun luomiseksi.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Editori.
  5. Klikkaa Lisää elementti Lisää soittolistalle ja valitse malli.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Elementtityypin poistaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Klikkaa videon vasemmalta puolelta Poista elementti .
  3. Klikkaa Lisää elementti Lisää soittolistalle , niin voit valita päätösruutuun lisää elementtejä.
  4. Klikkaa TALLENNA.

Elementin ajoituksen muuttaminen

Voit valita, milloin päätösruutuelementit näkyvät videossa. Oletuksena kaikki elementit näkyvät samaan aikaan, mutta voit muuttaa ajoitusta elementtikohtaisesti.

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Etsi videon vasemmalta puolelta päätösruudun aikalaatikot.
  3. Muuta elementin aloitus- tai lopetusaikaa.
  4. Klikkaa TALLENNA.

Voit muuttaa päätösruutuelementin ajoitusta myös vetämällä sitä nuolten avulla editorin päätösruuturivillä.

Elementin sijoituksen muuttaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Vedä elementti haluamaasi kohtaan videosoittimessa.
  3. Klikkaa TALLENNA.

Vinkki: Klikkaa soittimen ruudukkokuvaketta , niin videon esikatselun päälle lisätään ruudukko. Asettelussa voi käyttää apuna myös valintoja Kohdista ruudukkoon ja Kohdista elementtiin.

Päätösruudun esikatselu

Voit esikatsella päätösruudun videossa painamalla videosoittimen toistopainiketta .

Tietoja päätösruuduista

Päätösruuduissa näkyvät tiedot

Elementit tarkoittavat päätösruutuun lisättäviä sisältöjä. Joitakin elementtejä voi laajentaa, ja jotkin niistä tarjoavat lisätietoja, kun hiiri viedään niiden päälle. Voit lisätä päätösruutuun enintään neljä elementtiä videoissa, joiden kuvasuhde on normaali (16:9). Muissa kuvasuhteissa elementtien enimmäismäärä voi olla pienempi.

Elementit voivat sisältää erityyppistä sisältöä:

• Video tai soittolista:
    • Mainosta viimeksi lataamaasi videota.
    • Anna YouTuben valita katsojalle parhaiten sopiva video kanavaltasi.
    • Valitse mikä tahansa video tai soittolista (julkinen tai piilotettu) oman kanavasi tai minkä tahansa muun kanavan sisällöstä.
  • Tilaa: Kehota katsojia tilaamaan kanavasi.
  • Hyväksytyt sivustot: Tämä ominaisuus on vain YouTube-kumppaniohjelman jäsenten käytettävissä. Lisää linkki yhdistetylle verkkosivustolle tai hyväksytyille oheistuote- tai joukkorahoitussivustoille. Päätösruudulla näkyy oletusarvoisesti sivuston kuva, mutta voit lisätä myös otsikon ja toimintakehotuksen.
  • Kanava: Mainosta toista kanavaa ja lisää oma viesti.
Parhaat käytännöt päätösruutujen luomiseen
  • Lisää elementtejä, jotka liittyvät jollain tavalla videoon.
  • Kannusta katsojia klikkaamaan eri päätösruutuelementtejä toimintakehotusten avulla.
  • Jos haluat käyttää itse valitsemaasi kuvaa, suosittelemme valitsemaan kuvan, jonka pikselileveys on vähintään 300 x 300.
  • Varmista, että jätät videon loppuun tarpeeksi aikaa ja tilaa päätösruudulle. Ota videon 20 viimeisen sekunnin käyttö huomioon muokkaamisen aikana.
  • Harkitse eri elementtien ajastamista niin, että ne näkyvät eri aikoina.
Päätösruudun mittarit

Voit tarkistaa päätösruutujen tulokset YouTuben Tilastojen Aktivointi‑välilehdeltä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Aktivointi.

Jos katsot tilastoja kanavatasolla:

• Voit verrata eri elementtityyppien tuloksia Suosituimmat päätösruudun elementtityypit ‑kortilla.
  • Voit katsoa Suosituimmat videot päätösruudun perusteella ‑kortilta, minkä videoiden päätösruutuja on klikattu eniten.

Jos katsot tilastoja videotasolla:

• Voit katsoa Päätösruudun elementin klikkausten määrä ‑kortilta, miten usein katsojat klikkaavat päätösruutusi elementtejä.

Päätösruutuihin liittyvät katsomisvaatimukset

Päätösruutuja ei näytetä katsojille seuraavissa paikoissa:

• mobiiliverkko (poikkeuksena iPad mobiiliverkossa)
  • YouTube Music- ja YouTube Kids ‑sovellukset
  • Flash-videot
  • 360 asteen videot.

Päätösruudut videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi

Päätösruudut eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi.

Vaikka olisit lisännyt päätösruudun videoosi, katsojat eivät näe sitä, jos video on merkitty lapsille tehdyksi.

Lue, mitä tapahtuu, jos videosi on merkitty lapsille tehdyksi.

Huom. Päätösruutu ei välttämättä aina näy tai se voi näkyä eri lailla kuin olet suunnitellut. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä optimoi päätösruutuja niiden tehokkuuden, katsojien käyttäytymisen, laitteen ja kontekstin mukaan.