Rapporteringsförändringar efter överföring av kanalägarskap

Om du flyttar en kanal från en innehållsägare till en annan ändras åtkomsten till data i YouTube Analytics och den nedladdningsbara resultatrapporten. Se till att kolla vilka mätvärden du får tillgång till innan du flyttar en kanal till en annan innehållsägare.

Observera att följande data inte är tillgänglig för kanaler med MCN, förutom när det är angivet som tillgängligt för MCN-anslutna kanaler. Kanaler som ägs och drivs av MCN-nätverk har för närvarande inte tillgång till den här datan. Läs mer om de två olika typerna av kanaler som MCN kan ha i sina YouTube-nätverk.

Innan du överför kanalen: Om du vill ha kvar historisk resultatdata ska du ladda ned alla rapporter du behöver innan du överför kanalen till en ny innehållsägare.

YouTube Analytics och API:er

Rapporttyp Tidigare innehållsägare Ny innehållsägare Kanalnivå

Innehållsägarnivå

(Läs mer om innehållsfilter)

Historisk data är tillgänglig tills dagen för överföringen. Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Ingen historisk data är tillgänglig Inte tillämpligt
Beräknade intäkter

Partnerkanaldata är tillgänglig för MCN (från 25 juli 2016).

Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Ingen historisk data är tillgänglig

Data är tillgänglig (från 25 juli 2016) för tidsperioder när kanalen var medlem i YouTubes partnerprogram, inklusive som en MCN-partner​.

Annonssiffror per kanal

Inte längre tillgängliga

Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Ingen historisk data är tillgänglig

Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Ingen historisk data är tillgänglig

Annan data per kanal eller per video

Partnerkanaldata är tillgänglig för MCN (från 25 juli 2016).

Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Partner kan välja att se historisk data från rapporterna Visningstid och Interaktion. Historisk data från rapporterna Visningstid och Interaktion är tillgänglig.

Tips! Om du vill se data för hela månaden då en kanal överförs kan du slå ihop resultatrapporterna från den tidigare och den nya innehållsägaren för den månaden.

Prestanda- och CMS-rapporter

Rapporttyp Tidigare innehållsägare Ny innehållsägare Kanalnivå
Resultatrapporter Historisk data är tillgänglig tills dagen för överföringen. Data är tillgänglig från och med dagen för överföringen. Ingen historisk data är tillgänglig Inte tillämpligt
Videorapporter Inte längre tillgänglig.  Data är tillgänglig från dagen för överföringen, men kan vara fördröjd. Ingen historisk data är tillgänglig Inte tillämpligt
Anspråksrapporter Inte längre tillgänglig.  Data är tillgänglig från dagen för överföringen, men kan vara fördröjd. Ingen historisk data är tillgänglig Inte tillämpligt

Obs! Om du vill ha en översikt över en flyttad kanals data för månaden när kanalen överfördes kan du kombinera den tidigare och den nya innehållsägarens resultatrapporter.