Wijzigingen in rapporten na overdragen van kanaaleigendom

Als je een kanaal aan een andere contenteigenaar overdraagt, verandert ook de zichtbaarheid van gegevens in YouTube Analytics en het downloadbare prestatierapport. Controleer tot welke statistieken je in de toekomst toegang hebt voordat je een kanaal overdraagt aan een andere contenteigenaar.

De volgende gegevens zijn niet beschikbaar voor kanalen die bij een MCN aangesloten zijn, tenzij anders aangegeven. MCN-kanalen in bezit en beheer (owned and operated, O&O) hebben momenteel geen toegang tot deze gegevens. Bekijk meer informatie over de twee verschillende soorten kanalen die MCN's in hun YouTube-netwerk kunnen hebben.

Voordat je het kanaal overdraagt: Als je de historische prestatiegegevens nog nodig hebt, moet je de relevante rapporten downloaden voordat je het kanaal overdraagt aan de nieuwe contenteigenaar.

YouTube Analytics en YouTube-API's

Type rapport Vorige contenteigenaar Nieuwe contenteigenaar Kanaalniveau

Op contenteigenaarniveau

(Meer info over contentfilters)

Historische gegevens zijn beschikbaar tot de dag van de overdracht. Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar. N.v.t.
Geschatte opbrengst

Gegevens van aangesloten kanalen zijn beschikbaar voor MCN's (vanaf 25 juli 2016).

Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar.

Er zijn gegevens beschikbaar (vanaf 25 juli 2016) voor perioden waarin het kanaal aan het YouTube-partnerprogramma deelnam, inclusief deelname als MCN-partner.

Advertentietarieven per kanaal

Niet meer beschikbaar.

Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar.

Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar.

Andere kanaal- of videospecifieke gegevens

Gegevens van aangesloten kanalen zijn beschikbaar voor MCN's (vanaf 25 juli 2016).

Gegevens zijn standaard beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Partners kunnen ervoor kiezen ook toegang te krijgen tot gegevens in de rapporten Kijktijd en Interactie. Historische gegevens uit de rapporten Kijktijd en Interactie zijn beschikbaar.

Tip: Combineer de prestatierapporten van de oude en de nieuwe contenteigenaar voor de maand waarin een kanaal is overgedragen om alle gegevens van de betreffende maand te zien.

Prestatie- en CMS-rapporten

Type rapport Vorige contenteigenaar Nieuwe contenteigenaar Kanaalniveau
Prestatierapporten Historische gegevens zijn beschikbaar tot de dag van de overdracht. Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar. N.v.t.
Videorapporten Niet meer beschikbaar.  Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht, maar kunnen vertraagd zijn. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar. N.v.t.
Claimrapporten Niet meer beschikbaar.  Gegevens zijn beschikbaar vanaf de dag van de overdracht, maar kunnen vertraagd zijn. Er zijn geen historische gegevens beschikbaar. N.v.t.

Opmerking: Voor een volledig overzicht kun je het prestatierapport van de oude contenteigenaar combineren met het prestatierapport van de nieuwe contenteigenaar. Op deze manier zie je alle gegevens van het overgedragen kanaal voor de maand van de overdracht.