Använda YouTube Premium-förmånerna

YouTube Premium (tidigare kallat YouTube Red) är en av ett fåtal premiumtjänster vi erbjuder med syftet att förbättra din upplevelse på YouTube. Läs mer om våra erbjudanden om betalmedlemskap.
Titta på annonsfria videor

Med YouTube Premium kan du titta på miljontals videor utan att bli avbruten av annonser före och under videon, inklusive överlagringsannonser. Du kommer inte heller att se bannerannonser eller sökannonser från tredje part.

Det kan hända att du fortfarande ser varumärken eller marknadsföring som är inbäddade i innehållskaparens innehåll och marknadsföringslänkar, -hyllor och -funktioner i och runt innehållet. De har då lagts till eller aktiverats av innehållsskaparen. Länkarna, hyllorna och funktionerna kan vara avsedda för innehållskaparens webbplats, profilprodukter, ett medlemskap till kanalen, evenemangsbiljetter eller andra liknande destinationer som innehållsskaparen marknadsför.

Du kan se videor utan annonser på alla enheter och plattformar där du kan logga in med ditt Google-konto, bland annat på kompatibla smart-tv-apparater/spelkonsoler och i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids, om de är tillgängliga i ditt område.

YouTube Music Premium

Du får också åtkomst till YouTube Music Premium som en del av dina förmåner. Med YouTube Music Premium kan du

• lyssna på miljontals låtar och videor i YouTube Music utan annonser
  • ladda ned låtar och videor till din mobila enhet för att lyssna offline
  • använda uppspelning i bakgrunden för att spela musik samtidigt som du använder andra appar
  • aktivera ljudläget för att lyssna på musik utan att läsa in videon.
YouTube Originals
Titta på alla YouTube Originals-serier och -filmer från några av YouTubes största innehållsskapare, precis när de släpps och utan extra kostnad.
Ladda ned video och titta offline

Ladda ned videor och spellistor och titta på dem offline när du inte är ansluten till internet. Du kan ladda ned videor och titta offline i apparna YouTube eller YouTube Music (och titta på automatiskt nedladdade videor i YouTube Kids-appen) om de här apparna är tillgängliga i ditt område och om du är inloggad med ditt YouTube Premium-konto.

Ladda ned en video

1. Börja spela upp en video i YouTube-mobilappen.
  2. Tryck på Ladda ned under videospelaren.
  3. Välj videokvalitet.
  4. Ikonen för nedladdat innehåll visas under videospelaren när videon har laddats ned.

Du ser dina nedladdade videor på flikarna Bibliotek eller Konto .

Om du vill ta bort en nedladdad video trycker du Nedladdad och väljer Ta bort.

Bläddra bland rekommenderade nedladdningar

Rekommenderade nedladdningar ger dig tips på videor och spellistor att ladda ned. Observera att nedladdning av en spellista innebär att alla videor i spellistan laddas ned. De rekommenderade spellistorna uppdateras varje vecka (när du är ansluten till Wi-Fi) så att du alltid har nya videor att titta på.

Hitta dina Rekommenderade nedladdningar:

1. Öppna YouTube-appen och se till att du är inloggad på ditt YouTube Premium-medlemskap.
  2. Tryck på fliken Bibliotek .
  3. Tryck på Nedladdningar och rulla ned till Rekommenderade nedladdningar.
  4. Ladda ned videor och spellistor genom att trycka på nedladdningsknappen .

Ändra nedladdningsinställningar

På vissa mobila enheter kan videor och spellistor bara laddas ned när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Om du vill ladda ned videor via ett mobilnätverk öppnar du Inställningar Settings och inaktiverar Ladda endast ned via Wi-Fiunder "Bakgrund och nedladdningar.

Ange videokvalitet för nedladdning

Om du vill ändra standardkvaliteten för videor som laddas ned öppnar du Inställningar Settings och väljer Nedladdningskvalitet under Bakgrund och nedladdningar. Videor med högre kvalitet kan ta längre tid att ladda ned och ta upp mer lagringsutrymme på enheten.

Om det finns mindre än 5 % ledigt lagringsutrymme på enheten kan du inte ladda ned fler videor. Pröva att frigöra utrymme genom att ta bort en nedladdad video eller spellista.

Viktigt att veta om nedladdade videor:

• Du måste vara inloggad på ditt YouTube Premium-konto om du vill ladda ned videor och se dem offline.
  • Vissa åtgärder, till exempel att kommentera och gilla innehåll, är inte tillgängliga när du tittar på videor offline.
  • Nedladdade videor förnyas automatiskt så länge du går online i ditt hemland/region minst en gång var 30:e dag.
  • Du kan förlora åtkomsten till en del offlineinnehåll när du återansluter till internet. Det beror i så fall på innehållsbegränsningar från innehållsskaparna.
  • Om enhetens anslutning bryts när du laddar ned en video eller spellista återupptas förloppet automatiskt när anslutningen till ett mobilnätverk eller Wi-Fi-nätverk återupprättas.
  • Du kan bara ladda ned videor i länder där YouTube Premium är tillgängligt.
  • Läs mer om YouTube-videor offline
Uppspelning i bakgrunden

Spela upp videor på telefonen samtidigt som du använder andra appar eller när skärmen är av. Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i mobilapparna YouTube, YouTube Music, YouTube Gaming och YouTube Kids (om apparna är tillgängliga i ditt område).

Anpassa eller stäng av uppspelning i bakgrunden

Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i YouTubes mobilappar när du är inloggad med ditt YouTube Premium-medlemskonto. Videor spelas alltid upp i bakgrunden som standard.

Så här ändrar du eller stänger av uppspelning i bakgrunden:

1. Öppna Inställningar Settings .
  2. Välj Uppspelning i bakgrunden under Bakgrund och nedladdningar.
  3. Välj inställning:
    • Alltid på: videor spelas alltid upp i bakgrunden (standard).
    • Av: videor spelas aldrig upp i bakgrunden.
    • Hörlurar eller externa högtalare: videor spelas bara upp i bakgrunden om din enhet är ansluten till hörlurar, högtalare eller en extern ljudutgång.
Tips:

Läs om hur du registrerar dig

Så här får du YouTube Premium eller YouTube Music Premium

Obs! YouTube TV ingår inte som en del av förmånerna med YouTube Premium eller Music Premium. Läs mer om hur du skaffar ett YouTube TV-medlemskap.