Använda dina YouTube Premium-förmåner

YouTube Premium är ett betalmedlemskap som ger dig en bättre upplevelse på YouTube. Läs mer om Premium-förmåner nedan eller bläddra bland erbjudanden på Premium-medlemskap

Titta på videor utan annonser

Med YouTube Premium kan du titta på miljontals videor utan att bli avbruten av annonser före och under videon, inklusive överlagringsannonser. Du kommer inte heller att se bannerannonser eller sökannonser från tredje part.

Det kan hända att du fortfarande ser varumärken eller kampanjer som är inbäddade i kreatörens innehåll och marknadsföringslänkar, -hyllor och -funktioner i och runt innehållet. De har då lagts till eller aktiverats av kreatören. Länkarna, hyllorna och funktionerna kan vara avsedda för kreatörens webbplats, profilprodukter, ett medlemskap till kanalen, evenemangsbiljetter eller andra liknande destinationer som kreatören marknadsför.

Du kan se videor utan annonser på alla enheter och plattformar där du kan logga in med ditt Google-konto, bland annat på kompatibla smart-tv-apparater/spelkonsoler och i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids, om de är tillgängliga i ditt område.

Med YouTube Music Premium får du en liknande upplevelse så du kan lyssna på musikinnehåll i YouTube Music-appen utan annonser.

Ladda ned videor och titta offline

Ladda ned videor och spellistor och titta på dem offline när du inte är ansluten till internet. Du kan ladda ned videor och titta på dem offline med YouTube-appen, ladda ned låtar du vill lyssna på offline med YouTube Music-appen och titta på automatiskt nedladdade videor i YouTube Kids-appen.

Med smarta nedladdningar läggs rekommenderat innehåll automatiskt till i ditt bibliotek så att du kan titta eller lyssna på det offline. Titta på videor när du är på språng och upptäck nytt innehåll utan att behöva söka. Läs mer om hur du hanterar eller inaktiverar smarta nedladdningar.

Tillgängligt i: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Uppspelning i bakgrunden

Spela upp videor på telefonen samtidigt som du använder andra appar eller när skärmen är av. Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids när du är inloggad med ditt Premium-medlemskonto.

Anpassa eller stäng av uppspelning i bakgrunden

Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i YouTubes mobilappar när du är inloggad med ditt YouTube Premium-medlemskonto. Videor spelas alltid upp i bakgrunden som standard.

Så här ändrar du eller stänger av uppspelning i bakgrunden:

1. Öppna Inställningar Inställningar.
  2. Välj Uppspelning i bakgrunden under Bakgrund och nedladdningar.
  3. Välj inställning:
    • Alltid på: videor spelas alltid upp i bakgrunden (standard).
    • Av: videor spelas aldrig upp i bakgrunden.
    • Hörlurar eller externa högtalare: videor spelas bara upp i bakgrunden om din enhet är ansluten till hörlurar, högtalare eller en extern ljudutgång.

Tillgängligt i: YouTube Premium, YouTube Music Premium

YouTube Music Premium

Du får också åtkomst till YouTube Music Premium som en del av dina förmåner. Med YouTube Music Premium kan du

• lyssna på miljontals låtar och videor i YouTube Music utan annonser
  • ladda ned låtar och videor till din mobila enhet för att lyssna offline
  • använda uppspelning i bakgrunden för att spela musik samtidigt som du använder andra appar
  • aktivera Endast ljud-läget för att lyssna på musik utan att läsa in videon.
Fortsätt titta

Med ditt Premium-medlemskap kan du fortsätta titta på videor där du slutade så att du slipper avbrott.

Om du slutar titta på en video sparar vi platsen så att du kan fortsätta titta på videon på flera enheter.

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig på webben och mobila enheter, men den kan komma att utökas till andra enheter längre fram.
Tillgängligt i: YouTube Premium

Ändra uppspelning med lyssningskontroller

Med ett Premium-medlemskap kan du göra flera saker samtidigt och titta på videor i din egen takt med lyssningskontroller. Hoppa över innehåll, ändra uppspelningshastighet och annat. Så här öppnar du lyssningskontroller från en YouTube-video:

1. Öppna en video på din enhet från ett inloggat YouTube Premium-konto.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Välj Lyssningskontroller.

Videon öppnar den stora kontrollmenyn där du kan

• spela upp, pausa eller hoppa över videor
  • hoppa framåt eller bakåt i videor med +/- 10 sekunder
  • gilla en video
  • spara en video till senare
  • ändra uppspelningshastighet.

Lyssningskontroller är tillgängliga på Android, iPhone och surfplattor, men är inte tillgängliga på datorer ännu.

Tillgängliga i: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Bild-i-bild (BIB)

Med funktionen bild-i-bild (BIB) kan du titta på videor och använda andra appar på mobila enheter samtidigt. Du kan använda BIB för att titta på alla videor med ett YouTube Premium-medlemskap. Om du inte har YouTube Premium och befinner dig i USA kan du fortfarande använda BIB, förutom på visst innehåll som musikvideor.

Läs mer om hur du använder bild-i-bild på en mobil enhet.

Tillgängligt i: YouTube Premium

Andra Premium-förmåner

Som YouTube Premium-medlem har du tillgång till andra funktioner som enbart är för medlemmar, inklusive:

Obs! Vissa av de här funktionerna är begränsade till vissa territorier, enheter och prenumerationer. Vi lägger ofta till nya funktioner för att förbättra din YouTube Premium-upplevelse, vilket du kan läsa mer om på sidan Premiumuppdateringar.
Tips!
  • Läs mer om YouTube Premium och våra betalmedlemskap.
  • Läs om hur ditt YouTube Premium-medlemskap hjälper till att stödja YouTube-kreatörer.
  • Uppdatera till den senaste versionen av YouTube-appen om du vill vara säker på att ha åtkomst till YouTube Premium-förmånerna.

Registrera dig för Premium-förmåner

Om du vill ta del av Premium-förmåner ska du registrera dig på youtube.com/premium.

Så här skaffar du YouTube Premium eller YouTube Music Premium

Obs! YouTube TV, Primetime-kanaler och kanalmedlemskap  ingår inte i YouTube Premium- eller Music Premium-förmånerna.