Använda YouTube Premium-förmånerna

YouTube Premium (tidigare kallat YouTube Red) är en av ett fåtal premiumtjänster vi erbjuder med syftet att förbättra din upplevelse på YouTube. Läs mer om våra erbjudanden om betalmedlemskap.
Titta på annonsfria videor

Med YouTube Premium kan du titta på miljontals videor utan att bli avbruten av annonser före och under videon, inklusive överlagringsannonser. Du kommer inte heller att se bannerannonser eller sökannonser från tredje part.

Det kan hända att du fortfarande ser varumärken eller kampanjer som är inbäddade i kreatörens innehåll och marknadsföringslänkar, -hyllor och -funktioner i och runt innehållet. De har då lagts till eller aktiverats av kreatören. Länkarna, hyllorna och funktionerna kan vara avsedda för kreatörens webbplats, profilprodukter, ett medlemskap till kanalen, evenemangsbiljetter eller andra liknande destinationer som kreatören marknadsför.

Du kan se videor utan annonser på alla enheter och plattformar där du kan logga in med ditt Google-konto, bland annat på kompatibla smart-tv-apparater/spelkonsoler och i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids, om de är tillgängliga i ditt område.

Ladda ned videor och titta offline

Ladda ned videor och spellistor och titta på dem offline när du inte är ansluten till internet. Du kan ladda ned videor och titta på dem offline med apparna YouTube eller YouTube Music (och titta på automatiskt nedladdade videor i YouTube Kids-appen) om de här apparna är tillgängliga i ditt område, och om du är inloggad med ditt YouTube Premium-konto.

Uppspelning i bakgrunden och bild-i-bild

Spela upp videor på telefonen samtidigt som du använder andra appar eller när skärmen är av. Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids när du är inloggad med ditt Premium-medlemskonto.

Anpassa eller stäng av uppspelning i bakgrunden

Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i YouTubes mobilappar när du är inloggad med ditt YouTube Premium-medlemskonto. Videor spelas alltid upp i bakgrunden som standard.

Så här ändrar du eller stänger av uppspelning i bakgrunden:

1. Öppna Inställningar Inställningar.
  2. Välj Uppspelning i bakgrunden under Bakgrund och nedladdningar.
  3. Välj inställning:
    • Alltid på: videor spelas alltid upp i bakgrunden (standard).
    • Av: videor spelas aldrig upp i bakgrunden.
    • Hörlurar eller externa högtalare: Videor spelas bara upp i bakgrunden om din enhet är ansluten till hörlurar, högtalare eller en extern ljudutgång.

Bild-i-bild (BIB)

Med funktionen bild-i-bild (BIB) kan du titta på videor och använda andra appar på mobila enheter samtidigt.  Du kan använda BIB för att titta på alla videor med ett YouTube Premium-medlemskap. Om du inte har YouTube Premium och befinner dig i USA kan du fortfarande använda BIB, förutom på visst innehåll som musikvideor.

Läs mer om hur du använder bild-i-bild på en mobil enhet.

YouTube Music Premium

Du får också åtkomst till YouTube Music Premium som en del av dina förmåner. Med YouTube Music Premium kan du

• lyssna på miljontals låtar och videor i YouTube Music utan annonser
  • ladda ned låtar och videor till din mobila enhet för att lyssna offline
  • använda uppspelning i bakgrunden för att spela musik samtidigt som du använder andra appar
  • aktivera Endast ljud-läget för att lyssna på musik utan att läsa in videon.
YouTube Originals
Titta på alla YouTube Originals-serier och filmer från några av YouTubes största kreatörer, precis när de släpps och utan extra kostnad.
Tips
  • Läs mer om YouTube Premium och våra betalmedlemskap.
  • Läs om hur ditt YouTube Premium-medlemskap hjälper till att stödja YouTube-kreatörer.
  • Uppdatera till den senaste versionen av YouTube-appen om du vill vara säker på att ha åtkomst till YouTube Premium-förmånerna.

Läs om hur du registrerar dig

Så här skaffar du YouTube Premium eller YouTube Music Premium

Obs! YouTube TV ingår inte som en del av förmånerna med YouTube Premium eller Music Premium. Läs mer om hur du skaffar ett YouTube TV-medlemskap.