Använda YouTube Premium-förmånerna

YouTube Premium (tidigare kallat YouTube Red) är en av ett fåtal premiumtjänster vi erbjuder med syftet att förbättra din upplevelse på YouTube. Läs mer om våra erbjudanden om betalmedlemskap.
Titta på annonsfria videor

Med YouTube Premium kan du titta på miljontals videor utan att bli avbruten av annonser före och under videon, inklusive överlagringsannonser. Du kommer inte heller att se bannerannonser eller sökannonser från tredje part.

Det kan hända att du fortfarande ser varumärken eller kampanjer som är inbäddade i kreatörens innehåll och marknadsföringslänkar, -hyllor och -funktioner i och runt innehållet. De har då lagts till eller aktiverats av kreatören. Länkarna, hyllorna och funktionerna kan vara avsedda för kreatörens webbplats, profilprodukter, ett medlemskap till kanalen, evenemangsbiljetter eller andra liknande destinationer som kreatören marknadsför.

Du kan se videor utan annonser på alla enheter och plattformar där du kan logga in med ditt Google-konto, bland annat på kompatibla smart-tv-apparater/spelkonsoler och i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids, om de är tillgängliga i ditt område.

Ladda ned videor och titta offline

Ladda ned videor och spellistor och titta på dem offline när du inte är ansluten till internet. Du kan ladda ned videor och titta på dem offline med apparna YouTube eller YouTube Music (och titta på automatiskt nedladdade videor i YouTube Kids-appen) om de här apparna är tillgängliga i ditt område, och om du är inloggad med ditt YouTube Premium-konto.

Obs! Det går inte att ladda ned och titta på videor och spellistor offline på stationära eller bärbara datorer.

Ladda ned en video

1. Börja spela upp en video i YouTube-mobilappen.
  2. Tryck på Ladda ned under videospelaren.
  3. Välj videokvalitet.
  4. Ikonen för nedladdat innehåll visas under videospelaren när videon har laddats ned.

Du ser dina nedladdade videor på flikarna Bibliotek eller Konto .

Om du vill ta bort en nedladdad video trycker du på Nedladdad och väljer Ta bort.

Ändra nedladdningsinställningar

På vissa mobila enheter kan videor och spellistor bara laddas ned när enheten är ansluten på ett visst sätt – vanligtvis via Wi-Fi-nätverk. Så här gör du för att tillåta videonedladdningar via ett mobilt nätverk:

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Tryck på din profilbild.
  3. Tryck på Inställningar Settings.
  4. Tryck på Bibliotek och nedladdningar.
  5. Tryck på Anslutning för nedladdning.
  6. Välj Alla anslutningstyper.

Vissa mobilnätverksoperatörer erbjuder obegränsad mobildata, det vill säga att dataanvändningen inte har någon övre gräns. Om du har någon av dessa operatörer kan alternativet att ladda ned via Wi-Fi och obegränsad mobildata visas. Om du väljer det här alternativet kan du ladda ned videor och spellistor när enheten är ansluten till Wi-Fi eller använder obegränsad mobildata.

Obegränsad mobildata är bara tillgängligt på Android version R eller senare. Det är begränsat till deltagande mobiloperatörer (för närvarande Verizon och AT&T) i USA. Användningen kan vara begränsad till 5G.

Ange videokvalitet för nedladdning

Om du vill ändra standardkvaliteten för videor som laddas ned öppnar du Inställningar Settings och väljer Nedladdningskvalitet under Bakgrund och nedladdningar. Videor med högre kvalitet kan ta längre tid att ladda ned och ta upp mer lagringsutrymme på enheten.

Om det finns mindre än 5 % ledigt lagringsutrymme på enheten kan du inte ladda ned fler videor. Pröva att frigöra utrymme genom att ta bort en nedladdad video eller spellista.

Viktigt att veta om nedladdade videor:

• Du måste vara inloggad på ditt YouTube Premium-konto om du vill ladda ned videor och titta på dem offline.
  • Vissa videor, till exempel kostnadsfria filmer från YouTube Filmer, kanske inte går att ladda ned för offlinevisning på grund av innehållsbegränsningar från partner.
  • Vissa åtgärder, till exempel att kommentera och gilla innehåll, är inte tillgängliga när du tittar på videor offline.
  • Nedladdade videor förnyas automatiskt så länge du går online i ditt hemland/din region minst en gång var 30:e dag.
  • Vissa videor som du har laddat ned tidigare kanske inte är tillgängliga offline när du återansluter till internet på grund av innehållsbegränsningar från partner.
  • Om enhetens anslutning bryts när du laddar ned en video eller spellista återupptas förloppet automatiskt när anslutningen till ett mobilnätverk eller Wi-Fi-nätverk återupprättas.
  • Du kan bara ladda ned videor i länder där YouTube Premium är tillgängligt.
  • Läs mer om YouTube-videor offline.
Uppspelning i bakgrunden

Spela upp videor på telefonen samtidigt som du använder andra appar eller när skärmen är av. Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i mobilapparna YouTube, YouTube Music och YouTube Kids (om apparna är tillgängliga i ditt område).

Anpassa eller stäng av uppspelning i bakgrunden

Uppspelning i bakgrunden är tillgängligt i YouTubes mobilappar när du är inloggad med ditt YouTube Premium-medlemskonto. Videor spelas alltid upp i bakgrunden som standard.

Så här ändrar du eller stänger av uppspelning i bakgrunden:

1. Öppna Inställningar Settings.
  2. Välj Uppspelning i bakgrunden under Bakgrund och nedladdningar.
  3. Välj inställning:
    • Alltid på: videor spelas alltid upp i bakgrunden (standard).
    • Av: videor spelas aldrig upp i bakgrunden.
    • Hörlurar eller externa högtalare: Videor spelas bara upp i bakgrunden om din enhet är ansluten till hörlurar, högtalare eller en extern ljudutgång.
YouTube Music Premium

Du får också åtkomst till YouTube Music Premium som en del av dina förmåner. Med YouTube Music Premium kan du

• lyssna på miljontals låtar och videor i YouTube Music utan annonser
  • ladda ned låtar och videor till din mobila enhet för att lyssna offline
  • använda uppspelning i bakgrunden för att spela musik samtidigt som du använder andra appar
  • aktivera Endast ljud-läget för att lyssna på musik utan att läsa in videon.
YouTube Originals
Titta på alla YouTube Originals-serier och filmer från några av YouTubes största kreatörer, precis när de släpps och utan extra kostnad.
Tips
  • Läs mer om YouTube Premium och våra betalmedlemskap.
  • Läs om hur ditt YouTube Premium-medlemskap hjälper till att stödja YouTuber-kreatörer.
  • Uppdatera till den senaste versionen av YouTube-appen om du vill vara säker på att ha åtkomst till YouTube Premium-förmånerna.

Läs om hur du registrerar dig

Så här får du YouTube Premium eller YouTube Music Premium

Obs! YouTube TV ingår inte som en del av förmånerna med YouTube Premium eller Music Premium. Läs mer om hur du skaffar ett YouTube TV-medlemskap.