YouTube Premiumin etujen käyttäminen

YouTube Premium on maksullinen jäsenyys, joka parantaa YouTuben käyttökokemusta. Lue lisää Premium-eduista alta tai selaa Premium-jäsenetuja.

Videoiden katselu ilman mainoksia

YouTube Premiumin jäsenenä voit katsoa miljoonia videoita näkemättä mainoksia tai peittokuvamainoksia ennen videoita tai niiden aikana. Et myöskään näe kolmannen osapuolen bannerimainoksia tai Hakumainoksia.

Sisällössä voi edelleen näkyä sisällöntuottajan lisäämää brändäystä tai kampanjoita. Lisäksi voit nähdä kaupallisia linkkejä, oheistuotehyllyjä ja ominaisuuksia, joita sisällöntuottaja on lisännyt tai ottanut käyttöön ja jotka voivat liittyä sisällöntuottajan sivustoon, oheistuotteisiin, kanavajäsenyyksiin, tapahtumalippuihin tai muihin hänen mainostamiinsa kohteisiin.

Mainoksettomia videoita tuetaan kaikilla laitteilla ja alustoilla, joihin voi kirjautua Google-tilillä – myös yhteensopivissa älytelevisioissa/pelikonsoleissa sekä YouTube-, YouTube Music- ja YouTube Kids ‑mobiilisovelluksissa, jos ne ovat saatavilla alueellasi.

YouTube Music Premium tarjoaa samanlaisen kokemuksen, jolloin voit nauttia musiikista YouTube Music ‐sovelluksessa ilman mainoksia.

Videoiden lataaminen offline-katselua varten

Lataa videoita ja soittolistoja ja toista niitä offline-tilassa ilman verkkoyhteyttä. Voit ladata videoita katsottavaksi offline-tilassa YouTube-sovelluksella ja ladata kappaleita kuunneltavaksi offline-tilassa YouTube Music ‑sovelluksella. Voit myös katsoa automaattisesti ladattuja videoita YouTube Kids ‑sovelluksessa.

Älylatauksen ansiosta suositeltu sisältö lisätään automaattisesti kirjastoosi offline-katselua tai ‐kuuntelua varten. Katso videoita missä tahansa ja löydä uutta sisältöä vaivattomasti. Lue lisää älylatauksen ylläpidosta ja laittamisesta pois päältä.

Saatavilla: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Taustakuuntelu

Kuuntele videoita mobiililaitteella muiden sovellusten käytön aikana tai näyttö sammutettuna. Taustakuuntelu on käytettävissä YouTube-, YouTube Music- ja YouTube Kids ‑mobiilisovelluksissa (jos ne ovat saatavilla alueellasi), kun olet kirjautunut YouTube Premium ‑jäsentilille.

Taustakuuntelun säätäminen tai ottaminen pois päältä

Taustakuuntelu on saatavilla YouTuben mobiilisovelluksissa, kun olet kirjautunut YouTube Premium ‑jäsentilille. Taustakuuntelu on oletuksena aina päällä.

Taustakuuntelun laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa Asetukset .
  2. Valitse Taustakäyttö ja lataukset ‑kohdasta Taustakuuntelu.
  3. Valitse jokin seuraavista:
    • Aina käytössä: Videot ovat aina käynnissä taustalla (oletus).
    • Ei käytössä: Videot eivät koskaan ole käynnissä taustalla.
    • Kuulokkeet tai ulkoiset kaiuttimet: Videoita toistetaan taustalla vain, jos laitteeseesi on liitetty kuulokkeet, kaiuttimet tai muu ulkoinen äänilaite.

Saatavilla: YouTube Premium, YouTube Music Premium

YouTube Music Premium

Etuihisi kuuluu, että pääset käyttämään myös YouTube Music Premiumia. YouTube Music Premiumin avulla voit

• nauttia miljoonista kappaleista ja videoista YouTube Musicissa ilman mainoksia
  • ladata kappaleita ja videoita mobiililaitteellesi offline-kuuntelua varten
  • kuunnella musiikkia taustalla samalla kun käytät muita sovelluksia
  • ottaa Vain ääni ‑tilan käyttöön ja kuunnella musiikkia lataamatta videokuvaa.
Jatka katselua

Premium-jäsenenä voit jatkaa videoiden katsomista siitä, mihin jäit.

Jos keskeytät videon katsomisen, voit jatkaa katselua samasta kohdasta muilla laitteilla.

Saatavilla: YouTube Premium

Toiston hallinta Premium-säätimillä

Kun sinulla on Premium-jäsenyys, voit tehdä monia asioita kerralla ja nauttia videoista omaan tahtiisi Premium-säätimien avulla. Voit esimerkiksi ohittaa sisältöä tai muuttaa toistonopeutta.

Näin käytät Premium-säätimiä YouTube-mobiilisovelluksessa:

1. Avaa video kirjautuneena YouTube Premium ‐tilille.
  2. Napauta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse Premium-säätimet.

Avautuvan säädinvalikon kautta voit

• toistaa tai keskeyttää videon tai siirtyä videosta toiseen
  • siirtyä videossa eteen- tai taaksepäin +/− 10 sekuntia
  • tykätä videosta
  • tallentaa videon myöhempää käyttöä varten
  • muuttaa toistonopeutta
  • laittaa tasaisen äänenvoimakkuuden päälle tai pois päältä.

Premium-säätimet ovat käytettävissä Android- ja iPhone-laitteilla sekä tableteilla. Ne eivät ole vielä käytettävissä tietokoneella.

Saatavilla: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Pikkuruutu

Pikkuruudulta voit katsoa videoita samalla, kun käytät muita sovelluksia mobiililaitteella. Kun sinulla on YouTube Premiumin jäsenyys, voit katsoa pikkuruudulta kaikkia videoita. Jos sinulla ei ole YouTube Premiumia ja olet Yhdysvalloissa, voit käyttää pikkuruutua mutta et voi katsoa pienennettynä musiikkivideoita ja joitakin muita sisältöjä.

Lue lisää pikkuruudun käytöstä mobiililaitteella.

Saatavilla: YouTube Premium

Videoiden lisääminen jonoon mobiililaitteilla ja tableteilla

Voit lisätä videoita katselujonoon keskeyttämättä käynnissä olevaa katselua. Videoiden lisääminen jonoon mobiililaitteilla ja tableteilla edellyttää YouTube Premiumin jäsenyyttä.

Saatavilla: YouTube Premium

Videon kuvanlaadun muuttaminen

YouTube Premiumin jäsenenä voit katsoa videoita 1080p Premium ‐tarkkuudella.

1080p Premium tarjoaa 1080p-tarkkuutta paremman siirtonopeuden, jonka ansiosta pikselikohtainen tietomäärä lisääntyy. Tuloksena on parempilaatuinen katselukokemus. Parempi siirtonopeus on käytettävissä vain, jos video on ladattu 1080p-tarkkuudella. 1080p Premium ‑tarkkuus ei ole käytettävissä

• livestriimeissä
  • Shorts-videoissa
  • videoissa, joiden resoluutio on suurempi tai pienempi kuin 1080p.

Parhaan mahdollisen katselukokemuksen varmistamiseksi YouTube muuttaa videotoiston kuvanlaatua automaattisesti katseluolosuhteiden mukaan. Premium-jäsenten resoluutioksi voidaan asettaa automaattisesti 1080p Premium. Voit muuttaa laatuasetusta YouTube-sovelluksessa.

Saatavilla: YouTube Premium

Premium-merkit

Premium-jäsenyyden kestoon liittyvät merkit ovat palkintoja käyttäjien uskollisuudesta, kun taas etuihin liittyvät merkit ovat palkintoja etujen hyödyntämisestä. Voit ansaita merkkejä pitkäaikaisen jäsenyyden ja Premium-etujen (esim. Jatkot, YouTube Music tai Jatka katselua) hyödyntämisen perusteella. Merkit ovat tällä hetkellä yli 18-vuotiaiden käyttäjien saatavilla.

Näet omat Premium-merkkisi YouTube-tilisi Premium-etujen yhteenvetosivulta.

Näin löydät Premium-merkkisi:

1. Avaa YouTube-sovellus.
  2. Siirry etusivulle.
  3. Napauta profiilikuvaasi.
  4. Valitse Premium-jäsenyyden edut.
  5. Vieritä sivua alaspäin, niin näet Premium-merkkisi.

Valitsemalla lukitun merkin saat lisätietoja siitä, miten voit ansaita kyseisen merkin.

Huomioitavaa:

• Jos keskeytät katseluhistorian, et voi saada Premium-etuihin (esim. Jatkot, YouTube Music tai Jatka katselua) liittyviä merkkejä.
  • Katseluhistorian tyhjentäminen poistaa aiemmin ansaitut Premium-etuihin liittyvät merkit.
  • Jos perut Premium-tilauksen, et enää pääse Premium-etujen yhteenvetosivulle, jolta merkit löytyvät.
  • Jos tilaat Premiumin uudelleen, näet aiemmin ansaitsemasi merkit.

Muut Premium-edut

YouTube Premiumin jäsenenä saat käyttöösi myös muita vain jäsenille tarkoitettuja ominaisuuksia:

Huom. Osa näistä ominaisuuksista on saatavilla vain tietyillä alueilla, tietyille laitteille tai osana tiettyjä paketteja. YouTube Premium ‐kokemuksen parantamiseksi uusia ominaisuuksia tulee saataville usein. Lisätietoja niistä löydät Premiumin päivitykset ‐sivulta.
Vinkkejä:

Nauti Premiumin eduista rekisteröitymällä

Nauti Premiumin eduista rekisteröitymällä osoitteessa youtube.com/premium.

Näin tilaat YouTube Premiumin tai YouTube Music Premiumin

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Huom. YouTube TV, Primetime-kanavat, kanavajäsenyydet ja NFL Sunday Ticket eivät sisälly YouTube Premiumin tai Music Premiumin etuihin.