Veiledning for YouTube-virksomhet

Finn frem i Studio-innholdsbehandlingen

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

YouTube Studio-innholdsbehandlingen er et nettbasert verktøy som YouTube-partnere kan bruke til å administrere innholdet sitt og rettighetene sine på YouTube. Avhengig av rollen din finner du noen av eller alle disse alternativene på menyen til venstre når du logger på en innholdsbehandlingskonto:

Oversikt

Følg med på forskjellige typer problemer som krever handling, for eksempel eierskapskonflikter og krav. Du kan også følge med på kanaler med opphavsrettsadvarsler, ventende kanalinvitasjoner og kanaler med suspendert inntektsgenerering.

Videoer

Se en liste over videoer som er lastet opp eller sendt direkte av kanalene som er tilknyttet innholdsbehandlingen din. Herfra kan du laste ned, masseslette eller masseoppdatere videoene dine. Du kan også bruke filtre for å finne videoer med opphavsrettskrav, advarsler og andre attributter.

Innholdselementer

Få en oversikt over innholdselementene som er tilknyttet innholdsbehandlingen din. Du kan eksportere data, se og redigere metadata og masseredigere innholdselementene dine. For å finne innholdselementene du leter etter, kan du filtrere etter type, krav og andre attributter. Finn ut mer om innholdselementer.

Etiketter for innholdselementer

Se en liste over etikettene som er knyttet til innholdsbehandlingen din. Du kan også se krav som er fremsatt av innholdselementer med en bestemt etikett. Finn ut mer om etiketter for innholdselementer.

Problemer

Utfør handlinger for problemer som krever oppmerksomhet, og som kan ha innvirkning på innholdselementene, referansene og kravene dine. Du kan få mer informasjon om potensielle, bestridte og ankede krav, eierskapskonflikter, overføringer, ugyldige referanser og referanseoverlapping.

Kanaler

Se en liste over beregninger og tillatelser for kanalene som er knyttet til innholdsbehandlingen din. Innholdsadministratoren din kan tilknytte flere kanaler ved å opprette kanaler eller invitere andre kanaler til å bli med i innholdsbehandlingen din.

Videoer som er gjort krav på

Se en liste over videoer som er gjort krav på, med de tilknyttede innholdselementene. Hvis det finnes flere krav mot den samme videoen, grupperes de sammen, slik at du kan gjennomgå og løse problemer med kravene på en effektiv måte. Finn ut mer om videoer som er gjort krav på.

Retningslinjer

Gjennomgå og endre de egendefinerte retningslinjene dine, eller opprett nye retningslinjer for å få mer kontroll over innholdet ditt. Du kan også legge til planlagte retningslinjer som skal tre i kraft på en bestemt dato og et bestemt klokkeslett. Finn ut mer om retningslinjer.

Analytics

Få mer informasjon om resultatene for innholdet ditt i ulike dimensjoner som videoer, kanaler eller innholdselementer. Med oppdaterte beregninger og rapporter kan du følge med på inntekter, demografisk informasjon om seere, trafikkilder og mye mer. Finn ut mer om Analytics.

Kampanjer

Se en liste over tidligere, nåværende og fremtidige kampanjer samt hvilke innholdselementer de er basert på. Du kan opprette kampanjer som er basert på enkelte innholdselementer, eller du kan opprette etikettbaserte kampanjer for å velge innholdselementer som er knyttet til bestemte etiketter. Finn ut mer om kampanjer.

Godkjenningsliste

På godkjenningslisten ser du hvilke kanaler som er unntatt fra automatiske krav fra innholdselementene i innholdsbehandlingen din. Du kan også legge til flere kanaler i godkjenningslisten basert på kanal-ID eller nettadresse. Finn ut mer om godkjenningslister.

Rapporter

Se og last ned rapporter om inntekter, videoer, innholdselementer, referanser, krav og kampanjer. Du kan få ukentlige eller månedlige rapporter. Finn ut mer om rapporter.

Innholdslevering

Se og last ned innholdspakkene som er lastet opp til innholdsbehandlingen din. På denne siden finner du maler for levering og oppdatering av innhold. Du kan også laste opp pakkene fra denne siden. Finn ut mer om hvordan du leverer filer til YouTube.

Innstillinger

Se og endre kontoinnstillinger, blant annet e-postvarsler og brukerinnstillinger. Du kan administrere kontotillatelser fra denne siden ved å opprette og redigere ulike roller for brukerne. Finn ut mer om kontoinnstillingene for innholdsbehandlingen.