YouTube-praktijkgids

Wegwijs worden in Studio Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

YouTube Studio Content Manager is een webgebaseerde tool die YouTube-partners gebruiken om hun content en rechten op YouTube te beheren. Als je inlogt op een Content Manager-account, heb je toegang tot de volgende opties in het linkermenu (afhankelijk van je rol):

Dashboard

Bekijk verschillende problemen waarvoor actie is vereist, zoals eigendomsconflicten en claims. Je hebt ook toegang tot kanalen met waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten, openstaande kanaaluitnodigingen en kanalen waarvoor inkomsten genereren is opgeschort.

Video's

Bekijk een lijst met video's die zijn geüpload of gelivestreamd door de kanalen die aan je Content Manager zijn gekoppeld. Hier kun je je video's downloaden, in bulk verwijderen of in bulk updaten. Je kunt ook filteren  om video's met auteursrechtclaims, waarschuwingen en andere kenmerken te bekijken.

Items

Krijg een overzicht van de items die zijn gekoppeld aan je Content Manager. Je kunt itemgegevens exporteren, de metadata van items bekijken en bewerken en bulkbewerkingen uitvoeren voor je items. Filter  op itemtype, claims en andere kenmerken om de items te vinden die je zoekt. Ontdek meer informatie over items

Itemlabels

Bekijk een lijst met itemlabels die zijn gekoppeld aan je Content Manager. Je kunt ook de claims bekijken die zijn gemaakt door items met een bepaald label. Meer informatie over itemlabels

Problemen

Onderneem actie bij problemen die je aandacht vereisen en die van invloed kunnen zijn op je items, referenties of claims. Je kunt meer informatie bekijken over mogelijke en betwiste claims, claims waartegen bezwaar is gemaakt, eigendomsconflicten, eigendomsoverdrachten, ongeldige referenties en referentie-overlappingen.

Kanalen

Bekijk een lijst met de statistieken en rechten voor de kanalen die zijn gekoppeld aan je Content Manager. Je Content Manager kan naar meerdere kanalen linken door kanalen te maken of andere kanalen uit te nodigen om deel te nemen aan je Content Manager-account.

Geclaimde video's

Bekijk een lijst met geclaimde video's en de items die eraan zijn gekoppeld. Meerdere claims op dezelfde video worden samen weergegeven, zodat je problemen makkelijk kunt beoordelen en oplossen. Meer informatie over geclaimde video's

Beleid

Check en bewerk je aangepaste beleid of maak een nieuw beleid voor meer controle over je content.Je kunt ook gepland beleid toevoegen dat op een bepaalde datum en tijd van kracht wordt.Meer informatie over beleid

YouTube Analytics

Bekijk meer informatie over de prestaties van je content in verschillende dimensies, zoals video's, kanalen of items. Je kunt de opbrengst, demografie van je publiek, verkeersbronnen en andere informatie bijhouden met actuele statistieken en rapporten. Meer informatie over Analytics

Campagnes

Bekijk een lijst met eerdere, huidige en toekomstige campagnes en op welke items ze zijn gebaseerd. Je kunt campagnes met items maken om afzonderlijke items te selecteren of campagnes met labels maken om items te selecteren die aan specifieke itemlabels zijn gekoppeld. Ontdek meer informatie over campagnes

Toelatingslijst

De toelatingslijst toont de kanalen die zijn vrijgesteld van geautomatiseerde claims in de items van je Content Manager. Je kunt meer kanalen toevoegen aan de toelatingslijst met kanaal-ID's of URL's. Ontdek meer informatie over toelatingslijsten

Rapporten

Bekijk en download rapporten over de opbrengst, video's, items, referenties, claims en campagnes. Rapporten zijn wekelijks of maandelijks beschikbaar. Meer informatie over rapporten

Contentlevering

Bekijk en download de content die is geüpload naar je Content Manager. Op deze pagina vind je templates om content te leveren en bij te werken en je kunt de content hier uploaden. Meer informatie over bestanden aanleveren bij YouTube

Instellingen

Bekijk en wijzig accountinstellingen zoals e-mailmeldingen en gebruikersvoorkeuren. Als je accountrechten wilt beheren, kun je hier verschillende rollen maken en bewerken. Meer informatie over accountinstellingen voor Content Manager